اخبار
یکشنبه، 22 آذر 1394
راهكارهاى رفع استرس سر جلسه امتحان

راهكارهاى رفع استرس سر جلسه امتحان




 
بیشتر مواقع دیده شده است كه تعدادى ازدانش آموزان یا دانشجویان به رغم آمادگى قابل توجه براى امتحان به دلیل استرس فراوان در جلسه امتحان قادر به پاسخ دادن نمیباشد.
استرس و فشار روانی در زمان امتحان مسئله ای است که مربوط به سن خاصی نیست. در هر دوره‌ای از زندگی گذراندن امتحان می تواند موجب بروز استرس شود. افزایش مراجعه دانشجویان به درمانگاه در دوران امتحانات پایان ترم مبین شیوع این مسئله در بین دانشجویان است.

استرس یا فشار روانی چیست ؟
استرس به خودی خود نه مثبت است نه منفی و در حقیقت پاسخ طبیعی بدن در بحث ها، جدل ها، تهدیدها و تحریک ها است. پاسخ بدن به فشار روانی و استرس زمانی موجب ناراحتی می شود که:
مدت استرس طولانی باشد.
به دفعات زیاد تکرار شود.
همراه با فشار و تحریک باشد. ترشح هورمونی به نام آدرنالین در بدن در زمان وقوع حوادث به منظور تسریع در انجام، و بهتر انجام شدن کارها صورت می گیرد.

تغییرات فیزیکی بدن در نتیجه ترشح این هورمون در بدن شامل:
1) عرق کردن کف دست
2) افزایش ضربان قلب
3) احساس دلشوره داشتن
4) برافروخته شدن صورت
5) بی اشتهایی
6) سردرد
7) بی خوابی
8) از دست دادن تمرکز
9) حملات ترس
10) اشکال در تنفس
11) سرگیجه

الزاماً تمام علایم فوق با هم در شخصی که استرس دارد دیده نمی شود. اما به طور خلاصه در صورتی که علایم سرگیجه و تپش قلب ظاهر شد نیاز به مراجعه به مراکز درمانی جهت کنترل آن است. غالب اوقات علایم استرس یا به صورت فیزیکی و یا به صورت روحی ظاهر می شود. بنابراین اشتباه است که سعی در درمان استرس نماییم و یا آن را به طور کامل از بین ببریم. چراکه: وجود آن لازم و ضروری است تا بتوانید با حداکثر انرژی تلاش نمایید.

اما برای اینکه بتوانید از آن بهتر نتیجه بگیرید باید:
1) یاد بگیرید اتفاقاتی که در بدن شما می افتد از قبیل افزایش ضربان قلب و عرق کردن کف دست و دلشوره داشتن امری طبیعی است و آن را مثبت تلقی نمایید.
2) بدانید در چه سطحی از این امر باعث تحریک بیشتر می شود و در چه سطحی شما را منفعل می کند.
3) اگر متوجه شدید میزان استرس در شما زیاد است و شما را منفعل می کند، آن را در حد قابل قبول پایین بیاورید.

منبع: تبیان