باز شدن مدارس شروعی تازه برای تمام دانش آموزان است؛ آنان باید عزم و اراده خویش را جزم کنند تا در یادگیری دروس موفق باشند. بسیاری از بچهها وقتی وارد مدرسه میشوند هنوز نمیدانند برای یك دانش آموز موفق شدن چه كارهایی باید كرد! آنها به طور كلی میدانند كه نمره بد و نمره خوب چیست؟ و فقط احساس میکنند كه باید در کلاسها شركت نمود.
اما، باید بدانید که دانش آموز موفق کسی است که از فرصتهایی که به ظاهر کوچک و کم ارزش هستند استفاده میکند. او میداند که نباید فرصتها را از دست بدهد و پیش از آن که به کارهای گوناگون اجتماعی مشغول شود باید اندوختههای علمی و فنی خویش را افزایش دهد.
دانش آموز پیروز کار امروز را به فردا موکول نمیکند زیرا میداند که با تنبلی، درسها روی هم انباشته میشوند و در آینده (زمان امتحانات) با مشکل مواجه میشود.
یک دانش آموز موفق برای فرصتهای از دست رفته غصه نمیخورد و انرژی خود را به پای زمان گذشته هدر نمیدهد؛ او به جای غصه خوردن از گذشته عبرت میگیرد و میداند که رمز موفقیت مردان بزرگ تاریخ استفادهی به جا از فرصتها بوده است. دانش آموز موفق در انتخاب کتابهای متفرقه برای مطالعه از معلمان آگاه کمک میگیرد و سعی میکند کتابهایی سودمند بخواند. کتابهایی که افق شناخت او را گسترش داده و اطلاعات مفیدی به وی دهد.
با یافتن ویژگیهای دانش آموز موفق شما رفتار یك دانش آموز موفق را به خوبی درك میکنید. نکته، ترسیم خطوطی است كه با دنبال كردن آنها در مسیر حركت به سوی هدفی جدی قرار گیرید.
ویژگیهای دانش آموزان موفق:
دانش آموزان موفق وقت خود را بیهوده و بی هدف تلف نمیکنند. بلکه با برنامه ریزی به همه کارهای خود از قبیل (مطالعه، تفریح، ورزش، تماشای تلویزیون و... ) میرسند.
آنها موقع تدریس آموزگار حواس خود را کاملاً جمع میکنند تا در کلاس، درس را بفهمند و اگر متوجه مطلبی نشدند از معلم میپرسند.
دانش آموزان موفق بعد از تعطیلی مدرسه، پس از استراحت و آمادگی ذهنی درسهای همان روز را مطالعه میکنند؛ چون میدانند مطالعه و یادگیری در همان روز ساده و آسان است.
آنان میدانند که هیچ گونه موفقیتی بدون تحمل رنج فراوان و تلاشهای طاقت فرسا ممکن نیست و بالاخره سختیها روزی به پایان میرسد و آن چه میماند نتیجهای شیرین است.
دانش آموزان موفق میدانند، کسانی که راحت طلبی، تنبلی، نداشتن صبر و حوصله و نداشتن پشتکار را شیوه زندگی خود میکنند، نتیجه خوبی عایدشان نمیشود و آخر دچار غم، اندوه و پشیمانی میشوند.
آنها با شیوههای صحیح مطالعهی هر درس آشنا هستند و در صورت عدم آگاهی به مشاوره مدرسه مراجعه میکنند.
دانش آموزان موفق با افرادی (مومن، با ادب، فعال و درسخوان) صمیمی هستند. آنان میدانند که خصوصیات دوست، چه خوب و چه بد، خواه نا خواه در انسان تأثیر میگذارد.
در نهایت دانش آموزان موفق حرمت پدر و مادر خود را نگه میدارند. آنان میدانند که خشنودی و رضایت والدین در سعادت، خوشبختی و موفقیتشان تأثیر به سزایی دارد. با امید این که تمام بچهها با توکل به خداوند و اجرای موارد فوق به موفقیت برسند.