به گزارش سرویس علمی ایسنا، دکتر مجید رضایی آبادچی درباره روند ساخت این ماده جدید گفت: مواد پلیمری در ساخت مواد مختلف همچون قطعات خودرو یا هواپیما کاربرد گسترده دارند، ولی نقطه ضعف اصلی این مواد، استحکام ضربه پایین آنهاست که ما برای جبران این نقطه ضعف، نسبت به ساخت نانوپودرهای الاستومری اقدام کردیم.
وی درباره دیگر مزایای این ماده اظهار کرد: با استفاده از این نانوپودرها علاوه بر افزایش استحکام ضربه، سبکی بسیار خوبی نیز به دست میآید، به این معنی که وزن مواد را به شدت کم میکند.
رضایی ادامه داد: مثلا نانوپودرهای الاستومری در مقایسه با آلومینیوم، تقریبا چهار برابر سبکتر هستند که این ویژگی در ساخت وسایلی همچون سپر اتومبیل یا پره توربین بادی اهمیت و کاربرد زیادی دارد و البته در ساخت پنجرههای «یو پی وی سی» نیز میتوان از این خاصیت بهره گرفت.
وی یادآور شد: درحال حاضر نمونه آزمایشگاهی این نانوپودرهای الاستومری ساخته شده و به عنوان اختراع ثبت شده است.
این محقق جوان تصریح کرد: این ماده، مشابه خارجی نیز ندارد و ما در ساخت آن از منعطفترین مادهای که قادر به بالا بردن استحکام است، استفاده کردهایم.
وی به ذکر یکی دیگر از مزیتهای این ماده جدید پرداخت و گفت: این مواد، جدا از استحکام ضربه بالا و سبکی بسیار خوب، مصرف درصد مواد سازنده را نیز کاهش میدهد؛ مثلا در سپرهای اتومبیل تا 40 درصد از مواد لاستیکی استفاده میشود که پنج تا 10 درصد نانوپودر میتواند جایگزین آن شود و همان کار را برای ما انجام دهد.
رضایی درباره قیمت این مواد جدید نیز گفت: نانوپودرهای الاستومری تقریبا با مواد لاستیکی، قیمت یکسانی دارند و درعین برخورداری از ویژگیهای مطلوبتر، گرانتر تمام نمیشوند.
بر اساس این گزارش، طرح تحقیقاتی تهیه مواد نانوپودرهای الاستومری با تلاش مجید رضایی آبادچی و اعظم جلالی آرانی عضو هیات علمی دانشکده پلیمر دانشگاه صنعتی امیرکبیر به ثمر نشسته است. «تهیه نانوپودرهای الاستومری به عنوان ابرچقرمه کننده» در یازدهمین جشنواره ملی ایدههای برتر به عنوان «ایده برگزیده» و همچنین به عنوان «طرح برتر استان تهران» معرفی و تقدیر شده است.
منبع: