اخبار
یکشنبه، 20 دی 1394
رونمایی از نخستین جسم چاپ سه‌بعدی با فلز فرازمینی

رونمایی از نخستین جسم چاپ سه‌بعدی با فلز فرازمینی

یک شرکت آمریکایی که به دنبال حفاری سیارکها و کشف مواد جدید ارزشمند فضاست، از نخستین جسم چاپ سه‌بعدی خود با استفاده از فلز کمیاب یک سیارک رونمایی کرد.

 

به گزارش سرویس علمی ایسنا، این مجسمه نیکل-آهن که توسط شرکت Planetary Resources با همکاری شرکت 3D Systems ساخته شده و در نمایشگاه الکترونیک مصرفی 2016 لاس‌وگاس به نمایش درآمده، نشانگر یک فضاپیمای هندسی با طراحی خاص است که ممکن است در آینده برای حفاری یا جستجو در سیارک‌ها مورد استفاده قرار بگیرد.
به گفته شرکت Planetary Resources، این مجسمه نمادی از چیزی است که می‌تواند در یک محیط بی‌وزنی چاپ شود.
این مجسمه با استفاده از قطعه‌ای از یک شهاب‌سنگ ماقبل تاریخ ساخته شده است که ساییده شده و در داخل چاپگر سه‌بعدی فلزی ProX DMP 320 شرکت 3D Systems قرار گرفته است. این پودر حاوی نیکل-آهن با مقدار کمی کبالت مشابه فولاد درجه پالایشگاهی توسط چاپگر در لایه‌های نازک پخش شد و یک پرتوی لیزر هدایت شده توسط یک فایل سه‌بعدی این لایه‌های پودر را به شکل یک فلز جامد به هم جوش داده‌اند.
به گفته سازندگان، این نخستین باری است که یک جسم با استفاده از مواد اولیه فرازمینی ساخته شده است. این ماده نادر از شهاب‌سنگی از گروه Campo del Cielo گرفته شده که در 1000 کیلومتری شمال غرب بوینوس‌آیرس در آرژانتین قرار دارد.
این ناحیه‌ای شامل 26 دهانه است که در پی برخورد یک شهاب‌سنگ نیکل-آهن با وزن 110 تن در 4200 تا 4700 سال پیش شکل گرفته‌اند. بزرگترین قطعه بازیابی شده 41 تن وزن دارد و دومین قطعه شهاب‌سنگ کشف شده در زمین است.


منبع: ایسنا