به گزارش ایرنا، علی یزدان پناه روز سه شنبه در بازدید از برخی مراکز شبانه روزی عشایر در منطقه سرآبتاوه یاسوج، افزود: این دانش آموزان درحدود 181 مرکز شبانه روزی و در دوره متوسطه اول و دوم مشغول تحصیل هستند.
وی تصریح کرد: هم اکنون تعداد 168 هزار دانش آموز در قالب 6هزار و 120 آموزشگاه و در 23 استان کشور در مدارس عشایری تحصیل می کنند.
یزدان پناه از تصویب اساسنامه جدید مدارس عشایری و ابلاغ آن از سوی دفتر ریاست جمهوری خبر داد و گفت: بر اساس این مصوبه جدید مدارس و مراکز شبانه روزی عشایری در کشور توسعه می یابند.
مدیرکل آموزش وپرورش عشایر سیار کشور با اشاره به ترک تحصیل برخی دانش آموزان عشایری بویژه در دوره متوسطه ، گفت: استان کهگیلویه وبویراحمد از جمله این استان هاست.
وی ابراز داشت: این امر موجب می شود برخی دانش آموزان عشایری بویژه دختران پس از دوره ابتدایی با مشکل ادامه تحصیل مواجه شوند.
وی همچنین از احداث و تجهیز مدارس شبانه روزی کهگیلویه وبویراحمد برای جلوگیری از ترک تحصیل دانش آموزان خبر داد و گفت: مشکلی برای تامین اعتبار این مدارس وجود ندارد.
مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه وبویراحمد نیز گفت: پراکندگی و سخت گذر بودن مناطق عشایر و روستاها یکی از مشکلات و دغدغه های جدی برای دانش آموزان است.
هادی زارع پور افزود: در این استان هم اکنون 9 مدرسه یک دانش آموزی و 75 مدرسه دو دانش آموزی وجود دارد که حکایت از پراکندگی مناطق روستایی و عشایری است.
مدیر آموزش و پرورش عشایر کهگیلویه وبویراحمد نیز تعداد دانش آموزان عشایری استان در واحدهای مختلف آموزشی و در مقاطع مختلف تحصیلی را سه هزار و 570 نفر دانست و گفت: این تعداد دانش آموز در 190 آموزشگاه مشغول به تحصیل هستند.
اسماعیل رضایی نیک افزود: مناطقی که با کمبود فضای آموزشی مواجه بودند با چادرهای مناسب عشایری پوشش داده شده اند.
وی از وجود 30مدرسه چادری در مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد خبر داد و گفت: مناطق عشایری این استان به 10 مدرسه چادری دیگر نیاز دارد.
بیش از 12درصد شامل 70 هزار نفر از جمعیت کهگیلویه وبویراحمد در قالب 11هزار و 120 خانوار زندگی عشایری دارند.
این میزان جمعیت از شش ایل بومی ، دو طایفه قشقایی ، 16 تیره ، 181 طایفه و بیش از یک هزار و 110 تش(اولاد) شکل گرفته است.