به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، علی زرافشان معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در جلسه کمیته تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی که در سالن اجتماعات دبیرخانه این شورا برگزار شد، با ارائه اماری از وضعیت خصوصی سازی مدارس در برخی از کشورها به کشور لبنان اشاره کرد و اظهار داشت: 75 درصد مدارس این کشور خصوصی است و این خصوصی بودن هم در اجرا و هم در محتوا است.
وی تصریح کرد: زمانی تنها درس تاریخ به دلیل تنوع قومتی و نیز شکاف نیافتن بین جکومت ها درس مشترک تمام مدارس کشور لبنان بود و بعدا درس اجتماعی نیز بخاطر پیوند بیشتر در درون جامعه این کشور به درس مشترک تمام مدارس افزوده شد.
زرافشان با بیان اینکه هر مدرسهای در کشور لبنان میتواند برنامه های درسی مجزا داشته باشد، تصریح کرد: در این کشور مدارس حزب الله و المصطفی مدارسی پویا و قوی که مشترکات بسیاری با ایران دارند به امر تعلیم و تربیت مشغول هستند.
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در ادامه به بندهایی از اسناد تحول بنیادین آموزش و پرورش و نیز نقشه راه کشور که در آنها بر جلب مشارکتهای مردمی در آموزش و پرورش تاکید شده است پرداخت و گفت: در هدف عملیاتی شماره 9، راهکار عملیاتی شماره 9.4 و هدف شماره 5 و راهکار 20.70 در این خصوص به صراحت مطالبی بیان شده است.
وی ادامه داد: همچنین در بند 6 نقشه راه علمی کشور و نیز یکی از بندهای قانون پنجم توسعه نسبت به خرید خدمات آموزشی از طریق پرداخت سرانه دانشآموزان مطالبی بیان شده است.
زرافشان با اشاره به قانون خرید خدمات کشوری اظهار داشت: در سال 1389 این قانون در هیآت وزیران تصویب شد و در سه اصل خرید خدمات، مشارکت در ارائه خدمات و واگذاری مدیریت مشخص شده است.
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در ادامه سخنان خود به ارائه آماری از تعداد مدارس غیر دولتی در کشور پرداخت و گفت: در مقطع ابتدایی در 6007 مدرسه 801596 دانشآموز، در متوسطه اول در 3307 مدرسه 162160 دانشآموز و در متوسطه دوم در 3633 مدرسه غیر دولتی 337028 دانشآموز و در مجموع 11847 هزار مدرسه غیر دولتی 1300784 دانشآموز مشغول به تحصیل هستند.
وی ادامه داد: در مناطق محروم با استفاده از این مدارس غیردولتی 1300 دانشآموز مشغول به تحصیل شدند که به عنوان مثال در سیستان و بلوچستان 6 هزار کلاس دایر شد.
زرافشان از برگزاری جلسات مشترک بسیار با کمیسیون آموزش مجلس و نیز با رئیس مجلس در خصوص تصویب لایحه قانون شدن مدارس و مراکز آموزش عالی غیردولتی خبر داد و افزود: به رئیس محترم مجلس اعلام کردیم که اگر این قانون تصویب شود، این مدارس در چارچوب قانون خواهند بود و اگر تصویب نشود یک خلاء قانونی ایجاد خواهد شد.
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: کار بررسی این لایجه در کمیسیون آموزش مجلس تصویب شده است و نمایندگان مجلس بررسی این لایحه را به بعد از انتخابات موکول کردهاند.
وی تصریح کرد: یک مجموعه یک میلیون و چهارصد هزار نفری از دانشاموزان منتظر تصمیم مجلس هستند و نمیشود آنها را معطل نگه داشت و هرچه زودتر باید تکلیفشان مشخص شود.
منبع: