به گزارش سرویس فناوری ایسنا، فناوری اسکلت خارجی برقی که تا یک دهه پیش کاملا تخیلی فرض میشد، اکنون به گزینهای قانونی برای بسیاری از افراد دچار فلج جسمی تبدیل شده است.
اسکلتهای خارجی برقی با کمک اندام و اتصالات موتوری به کاربران مبتلا به انواع خاص معلولیت و آسیبهای ستون فقرات کمک میکند مجددا راه بروند. اما تنها معضل این فناوری، هزینههای بسیار بالای آن برای اکثر کاربران است.
شرکت SuitX در برکلی کالیفرنیا امید دارد بتواند این مسأله را با سیستم رباتیک Phoenix حل کند. این فناوری نسبتا سبک با وزن 12 کیلوگرم و قیمت نسبتا ارزان 40 هزار دلار تا حدی به مفهوم اسکلت خارجی نزدیک شده است.
اسکلت Phoenix تنها برای کمک به راه رفتن مجدد معلولان طراحی شده است. سازندگان بدون استفاده از رویکرد چندمنظورهای که سایر طراحان اسکلت خارجی از آن بهره میبرند، توانستهاند تا میزان زیادی وزن و هزینهها را کاهش دهند.
این فناوری تنها از دو موتور استفاده میکند که روی هر ران قرار میگیرد. مفاصل ران هر پا را به سمت جلو حرکت داده و مفاصل زانو نیز مانند لولای ساده قفل عمل میکنند. اگرچه کاربر همچنان باید از عصای زیر بغل برای هدایت و ثابت نگهداشتن سیستم استفاده کنند. از آنجایی که Phoenix برای راه رفتن آرام بر روی سطوح صاف طراحی شده،نیازی به مفاصل برقی برای چرخاندن یا پرش نیاز ندارد.
شرکت SuitX همچنین در حال تولید رباتهای اسکلتهای خارجی مخصوص کار سنگین برای کاربردهای صنعتی و شغلی است و امیدوار است بتواند قیمت Phoenix را با افزایش تولید مدلهای آن در سطح پایین نگه دارد.
این اسکلت خارجی تا ماه آینده به فروش میرسد اما برنامههایی برای ساخت یک اسکلت خارجی سبک با قابلیت راه رفتن، توقف، نشستن و ایستادن با قیمت مشابه یک موتورسیکلت در دو تا سه سال آینده وجود دارد.
منبع: