به گزارش سرویس فناوری ایسنا، مواد فلورسنت که در مقابل مواد منفجره میدرخشند، یکی از ابزاری هستند که ماموران امنیتی فرودگاهها میتوانند به وسیله آن از ایمنی مسافران اطمینان حاصل کنند.
پیش از این بسیاری از پلیمرهایی که برای شناسایی مواد منفجره استفاده میشدند، در حالت عادی نیز فلورسنت بودند. زمانی که نور این مواد با یک مولکول انفجاری تعامل میکند، به جای نور، حرارت منتشر کرده و دیگر فلورسنت نیست.
به گفته دانشمندان، محدودیتهایی برای این رویکرد وجود دارد. فقط مولکولهای مواد انفجاری نیستند که باعث میشوند نور ماده فلورسنت از بین برود بلکه سایر ذرات نیز میتوانند عامل این امر باشند.
از این رو محققان مادهای را از یک مجموعه مولکولها ساختند که در حالت عادی فلورسنت نیست اما یکی از مولکولهای این ترکیب موسوم به TNDCF از ویژگی خاصی برخوردار است که تنها در مجاورت مولکولهای انفجاری یا نمکهای بسیار خاص مانند انواع مبتنی بر کلورین یا فلورین، درخشان میشوند از این رو احتمال هشدارهای اشتباه کمتر میشود.
این محققان امیدوارند که دانش بدست آمده از تولید این ماده بتواند به ساخت دستگاههایی منجر شود که بر مولکولهای مشابه تکیه داشته و در فرودگاهها به شکل دقیقتری به شناسایی مواد منفجره کمک کنند.
نتایج این تحقیق در مجله Chemistry – A European Journal منتشر شده است.
منبع: