اخبار
چهارشنبه، 28 بهمن 1394
سارکوم، سرطان‌ بدخیم با شیوع پایین

سارکوم، سرطان‌ بدخیم با شیوع پایین

اولین سمپوزیوم سالانه سارکوم از سوی پژوهشکده سرطان پستان و با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی در روزهای 29 و 30 بهمن ماه در بیمارستان میلاد تهران برگزار می شود.

 

به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، سارکوم‌ها، سرطان‌های بدخیمی هستند که از سلول‌های مزانشیمی منشاء گرفته و قادرند اندام‌های فوقانی و تحتانی بدن و برخی ارگان‌های دیگر را درگیر کنند.
تومورهای بدخیم استخوان، غضروف، چربی و عروق در زمره سارکوماها به شمار می روند.
خوشبختانه این سرطان‌ها چندان شایع نیستند و آمار دقیقی هم از مبتلایان به آن در دست نیست و البته اقدامات تشخیصی، درمانی و بازتوانی مربوط به این بیماران به صورت متمرکز و سامان یافته در کشور ارائه نمی‌شود.
دکتر داریوش سوادکوهی، رییس نخستین سمپوزیوم ملی سارکوم با اشاره به حضور و همکاری اساتید جراحی عمومی، عروق، ارتوپدی، زنان و نازایی، بیوتکنولوژی، سلول‌های بنیادی، خون و انکولوژی و رادیولوژی و طب فیزیکی دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی در برگزاری این گردهمایی علمی گفت: در این سمپوزیوم 29 سخنرانی در رشته‌های جراحی، رادیولوژی، شیمی درمانی و پرتو درمانی، طب هسته‌یی، پاتولوژی و تصویربرداری ارائه خواهد شد.
سوادکوهی با اشاره به حضور پرفسور راینر کاتز به همراه دستیار ایرانی‌اش پرفسور فرشید عبدالوهاب در این سمپوزیوم، خاطر نشان کرد: پروفسور راینر کاتز، پدر جراحی‌های ارتوپدی است که پروتزهای ارائه شده از سوی وی در اروپا، آمریکا و خاورمیانه مورد استفاده قرار گرفته است.
وی یکی از مشکلات حل نشده قرن بیست و یکم در حوزه سرطان را سارکوم عنوان کرد و ادامه داد: این نوع سرطان تمایل زیاد به پیشرفت دارند که این امر منجر به درگیر شدن سایر بافت‌ها می‌شود از این رو ارائه روش‌های درمانی در این بیماری بسیار حائز اهمیت است که امیدواریم با برگزاری این سمپوزیوم گام‌های موثری در درمان این سرطان برداشته شود.
در این نشست همچنین دکتر مصطفی شاهرضایی، دبیر علمی اولین سمپوزیوم سارکوم با بیان این که در زمینه‌های مختلف درمان سرطان مراکز تحقیقاتی در کشور ایجاد شده است، اظهار کرد: متاسفانه در حوزه درمان سارکوم تحقیقات زیادی صورت نگرفته است.
وی، سرطان سارکوم را از جمله سرطان‌های نادر در کشور توصیف کرد و گفت: زمانی که فردی مبتلا به این بیماری شود درمان آنها با دشواری‌هایی مواجه خواهد شد؛ چرا که برای درمان تومورهای سارکوم مدیریت مناسبی صورت نگرفته است.
شاهرضایی با تاکید بر این که تعداد مبتلایان به این بیماری در کشور زیاد نیست، اضافه کرد: سارکوم توموری برگرفته از سلول‌های مزانشیمال است و بسته به این که کدام یک از بافت‌های بدن را درگیر می‌کند نیاز به درمان‌های خاص دارد. این بیماری فاقد علائم مشخص است و زمانی فرد برای درمان مراجعه می‌کند که تومورها بزرگ شده‌اند و سایر بافت‌ها درگیر شده‌اند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ارتش با تاکید بر این که سارکوم کمتر از یک درصد از تومورهای بدخیم را تشکیل می‌دهد، افزود: پس از خارج کردن تومور مراحل درمانی چون قطع عضو، شیمی درمانی، بازتوانی و ... مطرح می‌شود و از آنجایی که این خدمات به صورت یکجا در یک مرکز به بیمار عرضه نمی‌شود از این رو بیماران با مشکلات عدیده‌ای مواجه خواهند شد.
دکتر شهپر حقیقت معاون پژوهشی و آموزشی پژوهشکده سرطان پستان نیز در این نشست برگزاری این سمپوزیوم را فرصتی برای تبادل اطلاعات میان محققان داخلی و خارجی دانست و گفت: سارکوم یکی از بیماری‌هایی است که در علم پزشکی مغفول مانده است که برگزاری این سمپوزیوم موجه خواهد شد تا جوامع علمی به این موضوع توجه بیشتری داشته باشد.
حقیقت، با بیان این که سارکوم دارای تنوع و اشکال مختلفی است، ادامه داد: تنوع تظاهرات بالینی این بیماری باعث شده است تا تشخیص آن با دشواری‌هایی همراه باشد و این در حالی است که هر چه تشخیص‌ زود هنگام تر باشد امکان درمان و بقای بیمار بیشتر است.
وی با تاکید بر ضرورت درمان چند تخصصی مبتلایان به این بیماری، خاطر نشان کرد: ارائه خدمات درمانی چند تخصصی چون انکولوژی، رادیوتراپی، شیمی درمانی و ارتوپدی می‌تواند به ارتقا کیفیت زندگی این بیماران کمک کند.

منبع: ایسنا