حجتالاسلام دکتر حسن خیری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه مرکزی- اظهار کرد: سامانه تقطیر فیلتراسیون پسماند گازی ایزوگام واحد نراق که توسط محققان این دانشگاه ابداع شده است، در پنجمین جشنواره ملی نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی و هفتمین جشنواره رویش بنیادهای نخبگان البرز و تهران موفق به کسب تاییدیه شد.
وی افزود: دو طرح از استان مرکزی در این جشنواره پذیرفته شد که یکی از آنها دستگاه مذکور است.
خیری با بیان اینکه شهرستان دلیجان تولیدکننده اصلی ایزوگام کشور است، افزود: پسماندهای خروجی از کارخانههای تولیدکننده ایزوگام باعث آلودگی هوای این منطقه میشود از این رو اساتید محقق این دانشگاه با هدف رسیدگی به مسائل زیست محیطی و کاهش آلودگی هوای شهرستان در صدد ساخت این دستگاه برآمدند.
رئیس دانشگاه آزاد نراق با اشاره به اینکه این مهم اقدامی است که افکار عمومی طالب آن بود، افزود: برای ساخت این دستگاه، مسئولان مربوطه به دانشگاههای مختلفی همچون دانشگاه امیرکبیر و صنعتی شریف مراجعه کردند، اما هیچ کدام نتوانستند آن را تولید کنند و دانشگاه نراق این مهم را بر عهده گرفت و با مثبت اعلام شدن نتایج تست این اختراع به ثبت رسید.
وی ادامه داد: این اختراع برای خود کارخانهها نیز مفید است، چراکه دود خروجی از آنها را به هشت نوع ماده نفتی تبدیل میکند.
خیری گفت: با تولید انبوه، هزینه این دستگاه تنها حدود 10 الی 20 میلیون تومان خواهد شد، از این رو توصیه میشود که کارخانجات از این دستگاه استفاده کنند.
رئیس دانشگاه نراق تصریح کرد: دستگاه طراحی شده پس از انجام تست آزمایشگاهی توانست ترکیبات نفتی آلاینده را جمع آوری و در مخازن جداگانه جداسازی کند و این ترکیبات میتواند به عنوان حلال، سوخت و... در صنایع دیگر به کار آید.
رئیس واحد نراق خاطرنشان کرد: علاوه بر آن برخی دیگر از ترکیبات نیز از سوی فیلترهای ویژه جذب میشوند.
به گزارش ایسنا؛ پنجمین جشنواره ملی نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی و هفتمین جشنواره کشوری رویش بنیادهای نخبگان البرز و تهران از بین ۱۸۰ طرح ارائه شده، طرح این دانشگاه را به عنوان اختراع برگزیده بنیاد ملی نخبگان مورد تایید قرار داد.
منبع: