به گزارش سرویس علمی ایسنا، این روش جدید که از فومهای پلی یورتان برای پاکسازی مستقیم لکههای نفتی از سطح آب استفاده میکند، میتواند جایگزین مناسبی برای روشهای سنتی پاکسازی لکههای نفتی باشد.
در گذشته و در روشهای سنتی از مکندههای قوی برای مکش لکههای نفتی از سطح آبها استفاده مِیشد.
پژوهش جدید نشان میدهد که با فومهای پرمنفذ پلی یورتان با ساختارهای به هم پیوسته که اندازه منافذ آن کمتر از 500 میکرومتر است، میتوان به ظرفیت جذب 30 گرم نفت در هر گرم پرداخت.
خاویر پینتو، از موسسه فناوری Istituto Italiano di Technologia در ایتالیا اظهار کرد: ما میخواستیم ویژگیهای کلیدی و نحوه عملکرد این فومها را درک کنیم.
پینتو گفت: بررسی عملکرد فومها به این دلیل بود که دریابیم آیا نیازی به تغییر شیمی سطح آب داریم یا اینکه آیا میتوان به سادگی و با انتخاب فومهایی با پارامترهای ساختاری مناسب به نتیجه مطلوب برسیم.
پینتو معتقد است که به دلیل سادگی فوم پلی یورتان، پیشنهاد تجاری شدن این مواد جدید برای پاکسازی لکههای نفتی میتواند خیلی زود عملی شود.
وی افزود: گامهای بعدی ما توسعه مواد کامپوزیتی برای تصفیه آب در مقیاسهای گستردهتر است.
از مزایای روش جدید آن است که در آن از مواد به دست آمده از زباله استفاده شده است و به گفته محققان دارای خواص زیست تخریب پذیر یا زیست سازگار است و تاثیرات منفی کمی بر روی محیط زیست دارد.
محققان میتوانند از این سیستمها نه تنها برای تمیز کردن لکههای نفتی، بلکه پاکسازی آلایندههای دیگر مانند فلزات سنگین یا آفت کشها استفاده کنند.
منبع: