به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه خراسان، این تکنیک به بیان ساده یعنی جایگزینی بدون نیاز به جراحی و تزریق برای روش "اپتوژنتیک" است.
در روش "اپتوژنتیک" برای مشاهده هر بافتی از بدن؛ استفاده از جراحی الزامی است.
محققان با استفاده از تکنیک آهنربای زیستی و نیروی مغناطیسی موفق به خاموش یا روشنکردن ژنها شدند. یکی از کاربردهای این روش شناسایی مدارهای مغزی در تولید یک رفتار خاص تحت تاثیر نورونهای مغزی است.
دکتر "علی گولر"، متخصص شیمی حیاتی و آلی از دانشگاه "جان هاپکینز" در این خصوص اظهار کرد: مهمترین کاربرد این روش کنترل نورونها با تغییر در کارکرد سلولهای عصبی است. این تغییرات با باز یا بسته کردن کانالهای یونی کلسیم امکانپذیر میشود.
وی داد: با این استراتژی اولین ابزار ژنتیک با نام TRPV4 برای اتصال بین ژنها و پروتئینها ساخته شد که مانند یک دروازهبان مراقب کانالهای یونی است.
محققان در مورد ماهیت آهنربای مغناطیسی و کارکرد آن در کنترل ژنها اظهار کردند: منظور از مگنت یا آهنربا نمونه فلزی آن نیست، بلکه در این پژوهش نمونه بیولوژیکی آهنربای مغناطیسی با فناوری نانو ساخته شده است.
پژوهشگران برای آزمایش عملی این تکنیک، نمونه زیستی آهنربا را درون محتویات ژنتیک یک ویروس منتقل و مشاهده کردند که تحت تاثیر میدان مغناطیسی میتوان کانالهای یونی را باز یا بسته کرد.
منبع: