به گزارش سرویس آموزش و پرورش پانا، اسفندیار چهاربند گفت: بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و فراهم کردن شرایط مناسب برای دانشآموزان روزهدار در فصل امتحانات مهم است. امتحانات نیم سال دوم سال تحصیلی 94-95 به ویژه در دوره متوسطه با ماه رمضان تقارن دارد بنابراین در تلاشیم دانش آموزان به خصوص دانش آموزان متوسطه که مکلف به روزه داری هستند شرایط مناسبی در ایام امتحانات داشته باشند.
وی ادامه داد: فراهم کردن محیطی مناسب برای دانش آموزان و برگزاری امتحانات در ساعتی از روز که زحمت کمتری برای دانش آموزان داشته باشد ازجمله فعالیت های ما برای برگزاری امتحانات است.
وی ادامه داد: معلمان پرچمدار تعلیم و تربیت اند و اولین محور این فعالیت ها پشتیبانی از معلمین است به همین دلیل الزامات پشتیبانی از معلم به لحاظ معنوی، معیشتی و شغلی فراهم و ظرفیت لازم برای این مهم در نظر گرفته شده است.
چهاربند افزود: محور دوم مقاوم سازی فرهنگی است تا نسلی فرهیخته داشته باشیم که در جهت اقتصاد مقاومتی گام بردارد و برنامه های گسترده ای برای مقاوم سازی فرهنگی مدارس داریم.
وی با بیان اینکه محور سوم مشارکت بیشتر مردم در آموزش و پرورش است گفت: آموزش و پرورش نهادی است که از دیرباز توسط مردم اداره شده است و در سال 95 در تلاشیم این مشارکت در مدارس دولتی و غیردولتی با رعایت مصالح دانش آموزان ادامه یابد.
چهاربند افزود: کیفیت بخشی در آموزش و پرورش با هدف کاربردی کردن علوم به خصوص در دوره ابتدایی از مهمترین برنامه های ما در سال جاری است
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران مهمترین برنامه در سال 95 را تغییرات جدی در اجرای هدایت تحصیلی دانست و گفت: از مهر 95 تعیین رشته ها و شاخه های تحصیلی تحت عنوان هدایت تحصیلی به دوره اول متوسطه منتقل می شود و دانش آموزانی که از دوره اول متوسطه (پایه نهم) فارغ التحصیل می شوند رشته تحصیلی و شاخه تحصیلی شان کاملاً مشخص میشود.
چهاربند افزود: این اتفاق پس از 24 سال رخ داده و هدایت تحصیلی مجددا به دوره اول متوسطه برگشته است.
وی گفت: توجیه اولیا و دانش آموزان و دبیران برای اجرای شیوه جدید هدایت تحصیلی از فعالیت های عمده ای است که از چند ماه قبل شروع شده است و با جدیت در اردیبهشت با اولیای دانش آموزان در میان گذاشته می شود تا دانش آموزان هدایت تحصیلی موفقی داشته باشند.
چهاربند در ادامه افزود: معیاری که برای هدایت تحصیلی دانش آموزان در نظر گرفته شده بر اساس شناسایی استعدادهای مختلف دانش آموزان است که این عمل با روش های مختلف از جمله آزمون های استعداد چه در دوره ابتدایی و متوسطه، نظرسنجی از خود دانش آموز درباره رشته تحصیلی و اولیاء و به ویژه نظر معلمان دروس مختلف در مجموع به شناسایی استعدادهای دانش آموزان منجر می شود.
وی ادامه داد: البته همه دانش آموزان یک استعداد خاص ندارند و در بعضی زمینه ها استعداد بیشتری دارند که باید شناسایی شود.
چهاربند درباره وضعیت شهریه مدارس غیر دولتی تهران در سال 95 گفت: به طور متوسط در شهر تهران در هر سه دوره تحصیلی 15 درصد شهریه ها نسبت به پارسال افزایش داشته است که کاملاً منطقی و قابل قبول است.
اسفندیار چهاربند افزود: با توجه به اینکه متوسط افزایش نرخ دستمزد معلمان در مدارس، هزینه اجاره ساختمان ها، سوخت و انرژی 15 درصد افزایش داشته است، افزایش 15 درصدی شهریه مدارس منطقی و قابل قبول است.
وی گفت: امسال دو معیار در خصوص شهریه ها رعایت شد که یکی از آن ها شامل اعلام شهریه ها در موعد مقرر (اسفند 94) بر اساس الگوی تعیین شهریه طبق قانون بود.
چهاربند افزود: خواسته ما از والدین مراجعه به سایت آموزش و پرورش استان است که به تفکیک مقطع و منطقه شهریه مدارس را مشخص کرده است و این شهریه شامل برنامه درسی مصوب به اضافه فوق برنامه است.
وی با بیان اینکه اگر مدرسه ای شهریه ای برای پوشاک، غذا و سرویس دانش آموزان مطالبه می کند جزء شهریه مصوب نیست گفت: شهریه مبلغی است که در سایت اداره کل آموزش و پرورش استان اعلام شده است و عدد دیگری که به اولیا اعلام می شود مورد تأیید ما نیست.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران ادامه داد: اگر والدین تعارضی بین شهریه ابلاغ شده اداره کل و آنچه در مدرسه مطالبه می شود ببینند باید به مراکز موجود در اداره کل استان و منطقه مراجعه و سریعاً تخلف را اعلام نمایند.
وی در پایان گفت: افزایش 15 درصدی شهریه مدارس غیردولتی در مقایسه با سایر خدماتی که امروزه در جامعه استفاده می شود عددی قابل قبول است و آنچه جدای از شهریه از والدین مطالبه می شود مورد تأیید ما نیست و اختیاری است و والدین هیچ الزامی برای پرداخت این هزینه ها ندارند.
منبع: