اخبار
چهارشنبه، 08 اردیبهشت 1395
سنجش تحصیلی كلاس اولی ها در 850 پایگاه اجرا می شود

سنجش تحصیلی كلاس اولی ها در 850 پایگاه اجرا می شود


تهران - ایرنا - معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی كشور از اجرای طرح سنجش تحصیلی كلاس اولی ها در 850 پایگاه خبرداد و گفت: امسال یك میلیون و۲۰۰ هزار كلاس اولی در طرح سنجش نوآموزان بدو ورود به دبستان شركت می كنند.

 

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا ،مجید قدمی روز سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهاركرد: طرح سنجش سلامت این تعداد دانش آموز بدو ورود به دبستان در ۸۵۰ پایگاه و با حضور شش هزار نیروی انسانی انجام می شود.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی افزود: بالغ بر ۱۱ درصد كلاس اولی های امسال هیچگونه دفترچه بیمه درمانی ندارند و از كل این تعداد حدود ۳۰ هزار نفر توسط مربیان سازمان دیرآموز تشخیص داده شدند.
قدمی گفت: بررسی ها نشان می‌دهد كه در هر جامعه حدود ۲.۵ تا ۳ درصد جمعیت دارای هوش زیر ۷۰ می باشند ، ضمن اینكه یك دهم درصد دارای مشكلات بینایی و شش دهم درصد نیز دارای مشكلات شنوایی هستند.
وی با بیان اینكه نظام آموزش و پرورش استثنایی به نسبت نظام آموزش و پرورش عادی پرهزینه ‌تر است، اظهار كرد: در كلاس دارای یك معلولیت، تراكم كلاس بین شش تا ۱۱ دانش‌آموز و در كلاس دارای چند معلولیتی بین ۲ تا چهار دانش‌آموز است.
قدمی گفت: در آموزش و پرورش عادی، سرویس ایاب و ذهاب الزامی نیست اما در آموزش و پرورش استثنایی، پیش‌بینی سرویس ایاب و ذهاب به لحاظ مشكلات جسمی حركتی برخی دانش آموزان جزو الزامات به شمار می رود.
وی به طرح سنجش تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان اشاره و بیان كرد: این طرح برای این است كه نوآموز قبل از ورود به مدرسه ارزیابی شنوایی، بینایی، آمادگی تحصیلی و چكاپ توسط پزشك و پس از كنترل كارت واكسیناسیون به مراكز آموزشی راهنمایی شود.
معاون وزیر آموزش و پرورش به روند طرح سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان اشاره و بیان كرد: وقتی كودكی به سن شش سال تمام می‌رسد، خانواده برای ثبت‌نام در پایه اول به دبستان مراجعه می‌كند كه از طریق مدرسه نوبت دهی برای مراجعه به پایگاه‌های سنجش انجام می‌شود و در پایگاه‌های سنجش دو حالت ممكن است به وقوع بپیوندد اول اینكه نوآموز سالم باشد كه برگه سلامت دریافت می كند و به مدرسه مراجعه می‌كند و یا اینكه مربی نسبت به فرد مشكوك باشد كه به مراكز تخصصی ارجاع داده خواهد شد.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با اشاره به تفاوت‌های طرح سنجش نسبت به سال‌های گذشته افزود: امسال نوآموزان پیش‌دبستانی نیز می‌توانند در طرح سنجش شركت كنند البته فقط نوآموزانی كه در مراكز پیش‌دبستانی مورد تأیید وزارت آموزش و پرورش حضور دارند.
وی گفت: این نوآموزان از طریق مراكز پیش‌دبستانی نوبت‌دهی و به پایگاه‌های سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی ارجاع داده خواهند شد ، البته نكته حائز اهمیت این است كه این نوآموزان پیش‌دبستانی كه برگه سلامت از پایگاه‌های سنجش دریافت كردند دیگر نیازی نیست كه سال آینده در طرح سنجش حضور یابند و با همان برگه سلامت می‌توانند در پایه اول دبستان ثبت‌نام كنند.
وی اظهار كرد: طرح سنجش سلامت كلاس اولی های مناطق گرمسیر دو هفته زودتر آغاز می شود و دیگر مناطق از اول خرداد ماه همزمان با شروع ثبت نام مدارس انجام خواهد پذیرفت .
معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی پیش‌بینی كرد كه با در نظر گرفتن دانش‌آموزان پیش‌دبستانی، امسال حدود یك میلیون و 700 هزار نوآموز در طرح سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی حضور یابند.
قدمی به هزینه سنجش تحصیلی كلاس‌ اولی اشاره كرد و افزود:هزینه سنجش تحصیلی و آمادگی جسمانی نوآموزان 140 هزار ریال است كه پنج درصد رایگان و پنج درصد نیز نیم ‌بها در نظر گرفته شده كه این موضوع به تشخیص رئیس پایگاه و اصولا در مناطق محروم است البته در بعضی از استان‌ها مجوزهای موردی نیز برای كاهش هزینه‌ها داریم.
وی به گزارشی از سنجش تحصیلی و آمادگی جسمانی نوآموزان بدو ورود به دبستان در سال تحصیلی 95ـ1394 اشاره كرد و گفت: 74.9 درصد نوآموزان، سابقه حضور در پیش‌دبستانی را داشتند و هفت درصد نیز چپ دست بودند.
قدمی گفت: 11.3 درصد كلاس‌ اولی‌ها هیچگونه دفترچه بیمه درمانی نداشتند و پدر و مادر 27.6 درصد نوآموزان ازدواج فامیلی داشتند و از طرفی 145 هزار والدین كلاس اولی‌ها شامل 62 هزار پدر و 80 هزار و 600 مادر بیسواد مطلق بودند.
معاون وزیر آموزش و پرورش به تابعیت دانش‌آموزان كلاس اولی اشاره كرد و گفت: 42 هزار و 221 كلاس اولی از اتباع افغانستانی و 1758 نفر از سایر كشورها بودند.
وی با بیان اینكه 30 هزار و 726 دانش‌آموز دیرآموز تشخیص داده شدند، افزود: منظور از دیرآموز این است 15 نمره هوشی پایین‌تر از افراد عادی هستند؛ این دانش‌آموزان در مدارس عادی تحصیل می‌كنند و بررسی‌ها نشان می‌دهد كه بین پنج تا 10 نمره تغییرات هوشی در محیط مطلوب اتفاق می‌افتد.
‌قدمی درباره طرح تلفیقی گفت: در طرح تلفیقی، تعدادی از دانش‌آموزان نابینا، ناشنوا و جسمی و حركتی در مدارس عادی تحصیل می‌كنند كه این تعداد در حال حاضر 50 هزار نفر است ، ضمن اینكه در حال حاضر 72 هزار و 911 دانش‌آموز با نیازهای ویژه در 1500 مدرسه استثنایی كشور تحصیل می‌كنند.
وی با اشاره به اینكه 1970 دانش‌آموز اوتیسم در 25 مدرسه دولتی و 15 مدرسه غیردولتی خاص خود تحصیل می‌كنند، اظهاركرد: در این حوزه ، دانشگاه‌ها جا مانده‌اند و كار آنها فقط تشخیصی است.
قدمی به مشكل كمبود نیروی انسانی برای آموزش و پرورش استثنایی اشاره كرد و افزود: درسالجاری و سال آینده یك هزار نیرو از این سازمان خارج می شوند و نیاز است تا نیروی متخصص جذب كنیم و از این رو كمتر از یك‌هفتم یا یك ‌ششم آن را دانشگاه فرهنگیان تأمین می‌كند.
وی اضافه كرد: طی دو سال آینده باید 800 تا هزار نفر را جذب كرد كه هماهنگی‌های لازم انجام شده و به دنبال اخذ مجوز هستیم.



منبع: ایرنا