به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا مرضیه گُرد روز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در ساختمان علاقمندان وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، اظهار کرد: این موضوع به تثبیت برنامههای سازمان مدارس غیردولتی کمک میکند.
وی افزود: ویژگیهای قانون مدارس غیردولتی باعث میشود برخی نکاتی که تا به امروز مبهم بود، روشن و فرصت نظارت، هدایت و حمایت از مدارس غیردولتی برای آموزش و پرورش فراهم شود.
رئیس سازمان مدارس غیردولتی درمورد شهریه این مدارس همزمان با فصل ثبتنام، گفت: بخشی از مدارس غیرولتی هزینهای بالاتر از حد انتظار دریافت میکنند اما از دو سال گذشته سیاست سازمان تعیین شهریه بر اساس الگوی مربوطه بود که براین اساس پارامترهایی بر تعیین میزان شهریه تأثیرگذارند.
وی بیان کرد: نکته مهمتر این است که امسال در بحث شهریه کیفیت آموزشی و پرورشی نیز مد نظر قرار گرفت و اداره کل مدارس غیردولتی شاخصها را به گونهای طراحی کرد که اگر مدرسهای تعهدی اعلام کرده باشد اما در پایان سال تحصیلی موفق به انجام آن تعهد نشده باشد، این موضوع قابل ارزیابی و بررسی و مؤسس موظف به استرداد شهریه است.
گرد افزود: 13 هزار مدرسه غیردولتی در کشور داریم که هر مدرسه متناسب با سطوح تحصیلی خود ردهبندی شده و بسیاری از مدارس خوب و توانمند وجود دارد که به دلیل اینکه نام آنها شناخته شده نیست هنوز به جامعه معرفی نشدهاند.
رئیس سازمان مدارس غیردولتی ادامه داد: علت اینکه قانون مدارس غیردولتی دائمی نبود بسیاری از تخلفات مؤسسان ادامهدار بود و علت پافشاری سازمان مدارس غیردولتی بر دائمی شدن این قانون افزایش قدرت نظارت اجرایی آموزش و پرورش بود.
رئیس سازمان مدارس غیردولتی با اشاره به اینکه بحث خصوصیسازی ارتباط با قانون دائمی شدن مدارس غیردولتی ندارد، افزود: عدهای اصرار دارند بگویند آموزش و پرورش به دنبال خصوصیسازی است اما بحث مشارکت مردم در مدرسه سازی با خصوصیسازی متفاوت است و خرید خدمات آموزشی از بخش خصوصی نیز به نوعی مشارکت مردم در امر آموزش است.
گرد، درخصوص آموزش زبانهای خارجی دیگر در مدارس غیردولتی، عنوان کرد: مراکز آموزش زبان خارجه با مجوز آموزش و پرورش فعالیت میکنند و تعداد محدودی از آنها به جز انگلیسی، زبان های اسپانیولی، فرانسوی و آلمانی را آموزش میدهند اما برای آموزش این زبانها در مدارس نیازمند آن هستیم تا محتوای مربوطه از سوی آموزش و پرورش تولید شده و پس از آن در این رابطه اقدام شود.
وی افزود: پس از فرمایشات مقام معظم رهبری درخصوص زبانهای خارجی، این آمادگی اعلام شد تا به محض اینکه آموزش و پرورش مصوبهای را تائید کند این مراکز نیز آمادگی ارائه آموزش زبانهای خارجی را خواهند داشت.
گرد گفت: مدارس غیردولتی آمادگی آموزش زبانهای خارجی را دارند اما آماده دریافت محتوای آموزشی آنها هستیم.
وی درمورد پرداخت حقوق به معلمان مدارس غیردولتی نیز عنوان کرد: در الگوی شهریه میزان حقالتدریس، تخصص در تدریس و بیمه معلمان مشخص شده و بر مبنای اظهارات موسس به معلم حقوق پرداخت میشود و موسس مدرسه غیردولتی موظف است آنچه را که در قرارداد ذکر کرده به معلمان پرداخت کند و حداقل پرداختی طبق دستورالعمل وزارت کار است.
رئیس سازمان مدارس غیردولتی تأکید کرد: هم اکنون بیشترین چالش را در پیش دانشگاهی و متوسطه دوم داریم و اگر مجبور شویم ناظر مقیم را در مدارس مستقر خواهیم کرد.
معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: بزودی آن موسساتی که فکر کنیم تعداد مدارس شان باید تعدیل شوند و تخلفاتی دارند با آنها برخورد میکنیم.
گُرد، با اشاره به اینکه با هیچ شخصی درخصوص مدارس غیردولتی تعارف نداریم، افزود: اکنون پروندههایی از تخلف جناح های مختلف وجود دارد که مشغول رسیدگی هستیم و اگر تخلفی وجود داشته باشد مطابق قانون با آنها برخورد میکنیم.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به توسعه مدارس غیردولتی گفت: این توسعه باید هدفمند و الگوپذیر باشد که در گذشته الگویی برای توسعه مدارس وجود داشت که حتی به لحاظ جمعیت شناسی معنادار نبود.
وی درخصوص دانشآموزانی که استطاعت مالی کافی برای ثبت نام در مدارس غیردولتی ندارند هم افزود: در این موضوع به ازای کمک به مدارس غیردولتی درصدی را به دانشآموزان مستعد و توانمند بدون استطاعت اختصاص میدهیم.
وی افزود: پیش از این طرحی با عنوان «رافع» وجود داشت که حذف شده است اما چنانچه معلمان و نیروهای اداری ساعاتی مازاد داشته باشند، به ازای هزینهای که از آن طریق کمک میشود میتوان برای دانشآموزانی که استطاعت مالی ندارند در مدارس غیردولتی کمک کرد.
منبع: