حسین نوش آبادی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، استقبال علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی از این نمایشگاه را چشمگیر خواند و گفت: حضور بیش از دو هزار و 400 ناشر داخلی و 6 هزار ناشر خارجی در قالب 300 غرفه نمایندگی، در شور و نشاط آن موثر بود.
* عرضه 460هزار عنوان کتاب داخلی و خارجی
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین اظهار داشت: در این دوره از نمایشگاه کتاب 300 هزار عنوان داخلی و 160 هزار عنوان خارجی عرضه شد.
نوش آبادی یادآور شد که 300 توزیع کننده در بیش از 1700 غرفه محصولات 6 هزار ناشر خارجی را در این دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه کردند.
به گفته وی، بیش از دو هزار و 400 ناشر بیش از 300 هزار عنوان کتاب را به مخاطبان در این رویداد بزرگ فرهنگی ارائه کردند.
* فروش یکهزار و 100 میلیارد ریالی کتاب (110 میلیارد تومان)
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به میزان فروش کتب و مبلغ فروش صورت گرفته از طریق نقدی و کارتخوانهای نصب شده توسط بانک عامل نمایشگاه اشاره کرد و گفت:780 میلیارد ریال از طریق کارتخوانها و 320 میلیارد ریال نیز به صورت نقدی اعلام شده که با احتساب فروشهای نقدی، امانی و کارتخوانهای سایر بانکها حدود یکهزار و 100 میلیارد ریال فروش نهایی بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تخمین زده شد.
* نصب بیش از 3 هزار و 300 کارتخوان توسط آسان پرداخت (آپ) در نمایشگاه کتاب
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به نصب بیش از 3هزار و 300 دستگاه کارتخوان توسط شرکت آسان پرداخت (آپ) طرف قرار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد و گفت: با برنامه ریزی ها و فراهم کردن زیرساخت های لازم، هیچگونه مشکلی در ارائه خدمات توسط کارتخوانها گزارش نشد و طبق نظرسنجی های به عمل آمده در طول برگزاری نمایشگاه مردم ابراز رضایت کامل داشتند.
* تراکنش ها به بیش از یک میلیون و 300 رسید
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه شرکت فوق تعهد و مقرر کرده بود تا پشتیبانی و ارائه خدمات دهی بیش از 4 هزار دستگاه دستگاه کارتخوان در نمایشگاه امسال را عهده دار باشد، از خروجی تراکنش ها به بالای بیش از یک میلیون و 300 هزار از طریق این کارتخوانها خبر داد که در نوع خود نسبت به سال گذشته رشد چشمگیری را نشان داده است.
* مهمترین ویژگی های نمایشگاه کتاب امسال
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین تغییر مکان برگزاری نمایشگاه، استقبال زیاد، واگذاری امور به تشکل های صنفی، توسعه فضای نمایشگاهی، افزایش تسهیلات و توسعه آن در میان اقشار مختلف به منظور توسعه عدالت فرهنگی (بن دانش آموزی، یارانه خرید کتاب به مهدهای کودک، بن اساتید و هیئت های علمی و... را از مهمترین ویژگی های این دوره نمایشگاه کتاب برشمرد.
* حضور 65 کشور جهان در نمایشگاه امسال
نوش آبادی به استقبال چشمگیر امسال ناشران خارجی اشاره کرد و گفت: علاوه بر حضور روسیه به عنوان مهمان ویژه این دوره نمایشگاه، حدود 65 کشور جهان در بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حضور داشتند.
* پوشش خبری نمایشگاه با حضور یکهزار خبرنگار داخلی و خارجی
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به پوشش خبری مناسب این دوره نمایشگاه هم اشاره کرد و گفت: رخدادهای خبری این نمایشگاه با حضور بیش از یکهزار خبرنگار داخلی و خارجی پوشش داده شد.
نوش آبادی یادآور شد: همچنین بیش از 150 ارتباط زنده تلویزیونی و 50 ساعت برنامه رادیویی در ایام نمایشگاه پخش شد.
وی همچنین انتشار نشریه روزانه نمایشگاه و برگزاری 6 نوبت نشست خبری در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب را از دیگر فعالیت های رسانه ای این دوره نمایشگاه برشمرد.
معاون حقوقی و پارلمانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از این گفت و گو لزوم توجه به افزایش بعد فرهنگی نمایشگاه را مهم ارزیابی کرد و اظهار داشت: باید به سمتی حرکت کنیم که نمایشگاه کتاب از کارکرد فروشگاهی فاصله گرفته و تنها محلی برای عرضه و معرفی کتاب و ناشر تبدیل شود.
* رشد 15 درصدی کمی و کیفی نمایشگاه کتاب
نوش آبادی با بیان اینکه در بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران رشد کیفی و کمی را شاهد بودیم، ابراز امیدواری کرد که در 5 سال آینده که شهر آفتاب به صورت رایگان در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفته شرایط بهتر و مطلوبتری برای علاقه مندان و مخاطبان و دوستداران کتاب و کتابخوانی مهیا شود.
بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با شعار'فردا برای خواندن دیر است' از 15 تا 25 اردیبهشت ماه 95 در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب برگزار شد.
منبع: