اخبار
چهارشنبه، 05 خرداد 1395
تولید ماده ای که قابلیت خودترمیمی دارد

تولید ماده ای که قابلیت خودترمیمی دارد


محققان موفق به توسعه یک ماده خود ترمیم شونده جدید شدند که در رطوبت بالا نیز کار می‌کند و حتی بعد از اینکه به دو قسمت تبدیل شود می‌تواند خود را بهبود بخشد.

 

به گزارش سرویس علمی ایسنا به نقل از داشگاه پنسیلوانیا ،محدودیت‌های فیزیکی مواد یکی از مشکلات اصلی آنها مخصوصا در فناوری‌های پوشیدنی، پزشکی و ورزش محسوب می شود.
اگر یک ماده انعطاف پذیر در این فناوریها بشکند، به دلیل نداشتن خاصیت بهبود پذیری به صورت شکسته باقی خواهد ماند و کارآیی خود را از دست خواهد داد.
اما از این ماده خود ترمیم شونده که توسط یک تیم از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا توسعه یافته، می توان حتی پس از چندین بار شکسته شدن در لوازم الکترونیکی استفاده کرد.
محققان این پژوهش بر این باورند که استفاده از ماده خود ترمیم شونده در دستگاهای الکترونیکی می‌تواند بسیاری از عملکردهای از دست رفته را در دستگاههای الکترونیکی به آنها بازگرداند. به عنوان مثال یک جزء از این دستگاهها پس از شکسته شدن ممکن است هنوز حفظ مقاومت الکتریکی خود را حفظ کند، اما توانایی هدایت گرمای خود را ازدست خواهد داد و این امر خطراتی را در پی خواهد داشت.
اما این مواد نانو کامپوزیت در برابر موج های الکترونیکی مقاوم بوده و رسانای حرارتی فوق العاده ای هستند و حتی با وجود نصف شدن نیز مجددا به یکدیگر متصل شده و بهبود می‌یابند.
یک نوار نازک از این مواد همچنین پس از بهبود یافتن می تواند تا 200 گرم وزن را تحمل کند.
بر خلاف دیگر مواد، این ماده جدید که توسط تیم دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا و از ورقه های نانو نیترید بور ساخته شده در اثر رطوبت آسیب نمی‌بیند به این معنی که می‌توان از آن در محیط‌هایی با رطوبت بالا مانند حمام استفاده کرد.
به گفته محققان این پژوهش این اولین بار است که ماده ای با این خواص تولید شده که می‌تواند با وجود شکسته شدن مکرر باز هم در طیف گسترده‌ای از لوازم الکترونیکی مورد استفاده قرار گیرد.


منبع: ایسنا