به گزارش سرویس علمی ایسنا به نقل از Clapway، کمربند شرکت "feelSpace " بر رو یا زیر لباس پوشیده شده و با مرتعش کردن کمر فرد بوسیله مجموعهای از عملگرهای داخلی به وی در جهتیابی کمک میکند.
در حال حاضر برنامههای ناوبری زیادی برای کمک به جهتیابی در مکانهای ناآشنا وجود دارد، اما برای استفاده از آنها باید بطور دورهای تلفن همراه را بررسی کرد که هر دو دست را مشغول میکند. اگرچه ساعتهای هوشمند تا حدی به حل این مشکل پرداختهاند اما کمربند "feelSpace " بصورت کامل نیاز به استفاده از دست را حذف کرده است.
این کمربند از یک پروژه تحقیقاتی بدست آمده که در سال 2005 در دانشگاه اوسنابروک آغاز شده بود. در این تحقیق به بررسی این امر پرداخته شد که آیا شرکتکنندگان میتوانستند جهت شمال را احساس کنند یا خیر و با این هدف، آنها را به کمربندهایی مجهز کردند که جهت شمال را با ارتعاش به سمت آن نشان میداد.
در نسخه تجاری این کمربند، کاربران میتوانند آن را در حالت قطبنما استفاده کنند که جهت شمال را به آنها نشان میدهد. نیازی به همراه کردن این کمربند با یک تلفن هوشمند برای کاربردی ساختن آن نیست.
کاربران برای استفاده از حالت کاربردیتر روتین این کمربند میتوانند مقصد خود را بر روی یک برنامه iOS یا اندروید نمایش دهند. این کمربند که به فناوری بلوتوث مجهز است، اطلاعات را از تلفن هوشمند دریافت کرده و مسیر را با لرزاندن بخشهای جلویی یا چپ و راست نمایش میدهد.
یک الگوی ارتعاشی خاص به کاربر در مورد رسیدن به مقصدشان اطلاعرسانی میکند که این ویژگی بویژه برای کاربران دچار مشکل بینایی مفید است.
حالت دیگر ارائه شده در این کمربند، حالت خط مستقیم است که به کاربران اجازه میدهد جهت مقصد نهایی خود را بدانند اما دیگر سرنخهای جهتیابی گردشی را ارائه نمیکند.
وزن این دستگاه 450 گرم بوده و میتواند برای یک روز کامل با یک شارژ باتری کار کند.
منبع: