به گزارش سرویس علمی ایسنا به نقل از گیزمودو، این نقطه در حقیقت یک سیاره فراخورشیدی است که دانشمندان آن را CVSO 30c نامیدهاند و دومین نمونه کشف شده در مدار ستاره میزبانش است.
آنچه باعث خاص شدن این سیاره شده، مدار بسیار بزرگ آن است که فاصلهاش از ستاره CVSO 30 را حدود 600 برابر فاصله زمین از خورشید کرده است. هر گردش این سیاره فراخورشیدی به دور ستارهاش 27 هزار سال طول میکشد.
این موضوع بسیار عجیب است زیرا سیاره دیگر این منظومه یعنی CVSO 30b در فاصله بسیار نزدیکتری از ستاره قرار داشته و هر مدار آن 11 ساعت طول میکشد.
این سیستم سیارهای عجیب احتمالا یکی از نخستین کشفهای جهان ستارهشناسی است.
سیاره نزدیکتر در سال 2012 توسط روش رایج نورسنجی عبوری کشف شد. به عبارت دیگر، ستارهشناسان به رصد ستاره پرداخته و متوجه کم شدن نور لحظهای آن شدند که نشانگر وجود یک سیاره بود.
این امر بسیار سخت و گاهی ناممکن است که سیارات کوچک را از این فاصله زیاد با تلسکوپ مشاهده کرد زیرا نور ستاره میزبان آنها میتواند کاملا این اجسام را بپوشاند.
اما مدار سیاره تازه کشف شده CVSO 30c به قدری از ستاره میزبانش دور است که از این مشکل دوری کرده است.
دانشمندان تلسکوپ بسیار بزرگ رصدخانه فضایی اروپا در شیلی، رصدخانه کک در هاوایی و رصدخانه کالار آلتو در اسپانیا تلاش کردند تا این تصویر خارقالعاده از سیاره دوردست ایجاد کنند.
اگر یافتههای این محققان تایید شود، نخستین مورد ثبت شده در دنیای ستارهشناسی خواهد بود. به گفته رصدخانه فضایی اروپا، دانشمندان پیش از این سیستم مشابهی را کشف نکرده بودند که یک سیاره آن بخاطر نزدیکی بیش از حد به ستارهاش، توسط روش عبور کشف شود و دیگری بقدری دور باشد که با تصویربرداری مستقیم قابل تشخیص باشد.
این سیستم سیارهای بسیار جوان بوده و تنها 2.5 میلیون سال دارد. ممکن است سیارات این منظومه در زمانی به شدت با هم برخورد کرده و یکدیگر را مانند توپهای بیلیارد به موقعیتهای کنونیشان پرتاب کرده باشند.
منبع: