دکتر علیرضا صادق زاده در نشست خبری درباره فعالیت های قرآنی دانشگاه فرهنگیان اظهار داشت: ماموریت دانشگاه فرهنگیان پرورش معلمانی است که در مسیر کسب مدارجی از حیات طیبه حرکت می کنند، معلمانی که ضمن شکل دادن شخصیت و هویت خود، قادرند متربیان و دانش آموزان خود را در این مسیر هدایت کنند. معلمانی که هم شخصیت خود را تکوین و تعالی می بخشند و هم توانایی های معلمی و خصائل معنوی خود را برای خدمت به دیگران و دانش آموزان به کار می گیرند، این معلمان از صلاحیت های عمومی و شایستگی های حرفه ای برخودارند؛ بدیهی است در این زمینه و این مسیر، قرآن و عترت چراغ راه و در عین حال هدف ماست. محور فعالیت های فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه، آموزه های قرآنی و حیاتی است و سایر اقدامات حول این محول اساسی سامان می یابد.
صادق زاده افزود: توسعه و تحقق فعالیت های قرآنی در دانشگاه نهادینه سازی تفکر و فهم قرآنی و به دنبال آن سبک زندگی قرآنی دانشجو معلمان را تعقیب می کند. برای سال جاری برنامه های عمده و اساسی با موضوعات قرآنی پیش بینی شد که بخشی از آنها اجرا و قسمتی دیگر در ادامه به اجرا در خواهند آمد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه افزود: آبان ماه سال جاری دانشگاه فرهنگیان میزبان تمامی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی دولتی و غیردولتی و برگزار کننده سی و یکمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور در مشهد مقدس است. چنانکه مستحضرید شرکت کنندگان در این جشنواره نمایندگان و برگزیدگان حدود ۵ میلیون دانشجوی کشورند به لطف خداوند دانشگاه فرهنگیان همواره در این جشنواره حضوری شایان توجه داشته و امیدواریم در سال جاری نیز کارنامه دانشجویان این دانشگاه پربارتر باشد.
صادق زاده افزود: برای ترویج و تحکیم فعالیت های قرآنی در سال جاری دانشگاه فرهنگیان بیست و ششمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان را با شرکت حدود۲۴ هزار نفر دانشجومعلمان این دانشگاه برگزار کرد که این تعداد حدود ۳۵ درصد از مجموع دانشجویان این دانشگاه را شکل می دهد. این نسبت گرچه در میان سایر دانشگاهها نسبتا بالا و قابل توجه است اما آرمانها و آرزوی ما این است که همه دانشجوهای ما در مسابقات و فعالیت های قرآنی مشارکت همراه با فهم داشته باشند.
وی بیان کرد: ایجاد تالار قرائت و تدبر قرآنی برای حضور و تعامل دانشجومعلمان دانشگاه از دیگر برنامه هایی است که از آغاز ماه مبارک رمضان به صورت مجازی برنامه ریزی و راه اندازی شد. دانشجو معلمان عزیز می توانند قبل و بعد از اذان با حضور در این فضای مجازی از ظرفیت های قرآنی در حوزه حفظ و قرائت تفسیر و تدبر بهره مند شوند.
حجت الاسلام صادق زاده ادامه داد: حضور فعال دانشگاه فرهنگیان در بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم نیز از برنامه هایی است که به منظور معرفی توانمندی ها و دستاوردهای اساتید و دانشجویان ما در عرصه فعالیت های قرآن و عترت به اجرا درآمده است.
برگزاری نشست های کارشناسی با مسئولان و دست اندرکاران نمایشی و ارائه آثار هنری، برگزاری مسابقات قرآنی در سطوح مختلف و تبادل نظر با دانشجومعلمان و اساتید از برنامه هایی است که در این نمایشگاه مد نظر بوده است.
۱۲۳ کانون قرآن و عترت در پردیس های دانشگاه فرهنگیان فعال هستندوی اضافه کرد: در حال حاضر ۱۲۳ کانون قرآن و عترت و یا دینی و مذهبی با محوریت قرآن و عترت در مراکز و پردیس های دانشگاه فرهنگیان فعالند و قریب به هشت هزار دانشجو عضو این کانون ها هستند. با راه اندازی مرکز قرآن و عترت در سازمان مرکزی واحدی منسجم برای ساماندهی و نظارت بر ایجاد کانون ها بوجود آمده است و پیش بینی می شود به زودی شاهد فعالیت بیشتر و پرقوت تر این کانون ها در سطح استان ها و پردیس ها باشیم. این مراکز تهیه چند مجله و ماهنامه را در دستور کار دارد و به زودی اولین شماره های آنها منتشر خواهد شد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه افزود: همچنین تاسیس دارالقرآن ها در پردیس ها و مراکز دارای شرایط را مد نظر داریم و پیش بینی می کنیم با ایجاد مرکز به زودی چند کانون قرآن و عترت در برخی از استانها افتتاح می شود.
وی گفت: در تابستان سال جاری برای دانشجو معلمان مستعد قرآنی برنامه های آموزشی و توانمندسازی پیش بینی شده که در شهریورماه در مشهد برگزار می شود. در این دوره اساتید صاحب نظر و نخبه کشور و دانشجویان برجسته حضور خواهند داشت و امید می رود با اجرای این دوره دانشجوهای ما به سطح بالاتری از مهارت ها و فهم قرآنی دست یابند.
صادق زاده تصریح کرد: در بهمن ماه سال جاری برگزاری جشنواره دوسالانه قرآن و عترت و فعالیت های فرهنگی و هنری اساتید و کارکنان دانشگاه برنامه ریزی شده است تا با این برنامه مدرسین و اعضای هیئت علمی ما نیز به سطح بالاتری از توان هنری در حوزه های قرآن دست یابند.
وی ضمن تشکر از مسئولان و دست اندرکاران امور قرآنی از همه دستگاههای مسئول و متولی قرآنی تقاضا کرد در جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری که دانشگاه فرهنگیان خیلی مهم است و همه باید برای توسعه ارتقای کمی و کیفی آن کمک کنند، به یاری این دانشگاه بشتابند.
پیش بینی سفر ۲۳ هزار دانشجو در سال ۹۵وی با اشاره به رشد سفرهای سیاحتی و زیارتی وزارت آموزش و پرورش گفت: برای ۲۳ هزار دانشجو در سال ۹۵ سفر زیارتی پیش بینی شده است.
حجت الاسلام صادق زاده تصریح کرد: برنامه فرهنگی ویژه برای مهارت آموزان ماده ۲۸ که از طریق آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش پذیرفته شده اند داریم که از اوایل شهریور ماه برگزار می شود.
وی یادآور شد: انواع علایق و سلایق دانشجومعلمان را با نگاه متنوع خواهیم داشت و از ظرفیت آنان بیشتر استفاده خواهیم کرد. فعالیت های فرهنگی و اجتماعی ما متنوع و اختیاری است.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فرهنگیان تصریح کرد: فعالیت های انقلابی در بعد اجتماعی و سیاسی برای رشد دانشجومعلمان مورد تاکید است.
وی خاطرنشان کرد: کارنامه شایستگی های اختیاری دانشجومعلمان را طراحی می کنیم و افرادی که احساس می کنند رزومه موفق در این رابطه دارند شرکت می کنند و توصیه نامه ای را به آموزش و پرورش ارسال کرده و عنوان می کنیم این افراد دارای این شایستگی ها هستند.
حجت الاسلام صادق زاده تصریح کرد: این کارنامه به ورودی های سال های ۹۱ تا ۹۳ تعلق می گیرد.
وی با بیان اینکه این کارنامه با این هدف است که دانشجومعلمانی که در فعالیت های فرهنگی و اجتماعی حضور فعالی دارند شناسایی شوند، گفت: این موضوع در رزومه تحصیلی آنان ثبت می شود و دانشجومعلمان متوجه می شوند، گرچه اجباری در برنامه فرهنگی و اجتماعی وجود ندارد اما آن گروهی که در این برنامه شرکت می کنند با سایرین متفاوت هستند.
در آموزش و پرورش از فعالیت های سیاسی چندان استقبال نمی شودوی با اشاره به تشکل های سیاسی دانشگاه فرهنگیان گفت: ۸۰ نوبت کرسی آزاداندیشی در دانشگاه برگزار شد اما در آموزش و پرورش از فعالیت های سیاسی چندان با روی خوش استقبال نمی شود دانشجو معلمان نیز از این موضوع استقبالی نمی کنند.
حجت الاسلام صادق زاده تاکید کرد: این در حالیست که معلم هم باید فعالیت سیاسی داشته باشد و نقاد وضعیت موجود جامعه باشد.
منبع: