اخبار
یکشنبه، 27 تیر 1395
ساخت باغچه در زیر دریا

ساخت باغچه در زیر دریا


ارتش آمریکا در حال آزمایش پرورش هیدروپونیک گیاهان در یک کانتینر کشتی 40 فوت بر روی یک زمین خشک است و امیدوار است در نهایت بتواند سبزیجات تازه را در زیردریایی پرورش دهد.

 

به گزارش ایسنا به نقل از دیلی‌میل، در زمان سفرهای چندماهه زیردریایی‌ها، سبزیجات و میوه‌های تازه ظرف یک تا دو هفته به پایان می‌رسد و سکنه زیردریایی را مجبور می‌کند از محصولات کنسروی، یخ‌زده یا خشکبار استفاده کنند.
دان هولمان، تکنسین مهندسی آمریکایی که پیش از ورود به نیروی دریایی در یک مزرعه بزرگ شده بود، اکنون یک پروژه 100 هزار دلاری را در مرکز تحقیقات، توسعه و مهندسی ناتیک در ماساچوست اداره می‌کند که هدف آن، تولید مواد غذایی تازه در زیردریایی است.
وی قرار است در ماه سپتامبر گزارش فنی خود را به نیروی دریایی ارتش آمریکا ارائه کند در مورد باغبانی در زیر دریا تصمم گرفته شود.
این دومین مرحله از آزمایش این پروژه است. هولمان در مرحله اول 83 گونه مختلف میوه و سبزیجات را پرورش داد تا نمونه‌های قابل استفاده برای این پروژه را شناسایی کند. از میان آن‌ها، تنها سبزیجات برگدار و پیازچه دوام آوردند. سبزیجات ریشه‌ای عملکرد خوبی نشان ندادند و توت‌فرنگی‌ها و ریواس‌ها نیز با وجود رشد، محصول کافی و ارزشمندی ارائه نکردند. گیاهان خیار و انگور نیز همه جا را به هم می‌ریختند. برگهای بزرگ گیاه کدو نیز جلوی نور را می‌گرفتند و گوجه‌فرنگی‌ها نیز به دلیل نور کم و سرما میوه ندادند.
هولمان گیاهانی که در دوره اول نتیجه داده بودند را مجددا کاشت و اکنون در حال رسیدگی به نهال آن‌ها برای ارزیابی محصول نهایی این گیاهان است.
به گفته وی، این گیاهان در یک مزرعه فاقد آلودگی و حشره و در سینی‌های حاوی ماده پیت ماس پرورش می‌یابند و قرار است به بیش از 25 برج معلق منتقل شوند که حاوی ماده رشد بدست آمده از پلاستیک بازیافتی هستند. رسته‌هایی از لامپ ال‌ای‌دی قرمز و آبی از سقف بر این باغچه‌ها خواهند تابید.
هولمان می‌گوید که می‌توان گیاهان را پیش از انداختن زیردریایی به دریا کاشت تا در جریان ماموریت قابل برداشت باشند.
جدیدترین زیردریایی‌های حمله سریع تقریبا 120 متر طول دارند و تا حدود 130 نفر را حمل می‌کنند اما زیردریایی‌های مسلح به موشک بالستیک حدود 170 متر طول داشته و تا 170 نفر را در خود جای می‌دهند.
ایده این باغچه زیردریایی در مرکز جنگ زیردریای نیروی دریایی آمریکا که یک آزمایشگاه تحقیق و توسعه در رودآیلند است، شکل گرفت.
یک زیردریایی حمل سریع برای 90 روز مجبور شد با یک محموله غذایی به کار بپردازد. سبزیجات تازه و غذاها پس از چند روز تمام شدند. البته همیشه به این شکل نخواهد بود زیرا زیردریایی معمولا در یک بندر برای تامین مواد غذایی توقف کرده یا یک کشتی به آن محموله ارسال می‌کند.


منبع: ایسنا