خانه
پرسش های متداول
تماس با ما
Toggle navigation
خانه
آشنایی
درباره شرکت مبتکران
رزومه شرکت مبتکران در یک نگاه
درباره مدیرعامل
افتخارات
پرسش های متداول
تماس با ما
About us
فروشگاه
مویدو
میچکا
بسته آموزشی
ثبت نام آزمون
معرفی خدمات آموزشی
آزمون های تشریحی
آزمون های دوره ای
آزمون تفکیکی
خدمات مشاوره
آزمون های تیزهوشان
آزمون های توصیفی
نمایندگی ها
نمایندگی های فروش و پخش کتاب
نمایندگی های آزمون
سفارش کتاب از مدارس
جذب نمایندگی آزمون
تور های آموزشی
تماس با واحد ارتباط با مدارس
تماس با واحد نمایندگی ها
پنل ارسال پیامک نمایندگی ها
پرتال آزمون
ثبت نام آزمون
فرصتهای شغلی
جستجو
اخبار
دوشنبه، 28 تیر 1395
[ARTICLELINKWITHOUTTITLE]
خودتان را در سخنرانی جمع و جور کنید!
تنهایی جایی است که خیلی افراد دل شان نمی خواهد نوبت شان شود و اسم خودشان را بشنوند.در واقع ان مکان جایی نیست جز پشت تریبون. خیلی از افراد تریبون گریز هستند. در واقع برای بعضیها، سخنرانی در یک جمع درست مثل رد شدن از یک دره عمیق است. چطور با بدترین کابوس برای بعضی افراد می توان برخورد کرد؟
بسیاری از ما این حس ترس و وحشت را تجربه کرده ایم اما در این مطلب قصد داریم مواردی را به شما معرفی کنیم که با استفاده از اینها بر ترس خود غلبه کرده و به یک سخنران که حاضر نیست از منبر پایین بیاید تبدیل شوید! با بکارگیری چند راهکار ساده مورد توصیه کارشناسان، می توان بر این مشکل غلبه کرد.
گفت و گو با خود
خودگویی (گفت و گو با خود) های مثبت، مهربانی با خویشتن، توجه به دیگران، اندیشیدن به اینجا و اکنون، غلبه بر ناآرامی های عصبی و مشاهده پیامد مثبت از جمله راهکارهایی است که در این زمینه توصیه می شوند. برای غلبه بر احساس دستپاچگی در موقعیت های اجتماعی از خودگویی های مثبت استفاده کنید؛ مثلا اینکه:
- من از خودم رضایت دارم، نیازی به تأیید دیگران ندارم.
- با اشتیاق به صحبت های اطرافیان گوش می دهم و از همین طریق با آنها ارتباط برقرار می کنم.
- با افراد غریبه، در مهمانی ها آشنا خواهم شد و صحبت می کنم بدون آنکه نگران باشم در مورد من چه فکر می کنند.
با خودتان مهربان باشید
اگر هنگامی که در جمع هستید، این فکر در ذهنتان مانور می دهد که دیگران در مورد شما چه قضاوتی می کنند، دستپاچه و مضطرب خواهید شد. اما باید این نکته را به خودتان یادآوری کنید که بسیار بعید است دیگران با همان معیارهای سختگیرانه ای که شما در مورد خودتان دارید، در مورد شما فکر و قضاوت کنند.
اندیشیدن به همین الان
اگر در شرایطی قرار گرفته اید که شما را یاد خاطره ای ناگوار از گذشته می اندازد و به همین سبب دچار اضطراب و دستپاچگی می شوید، سعی کنید ذهنتان را بر اینجا و اکنون متمرکز کنید.
غلبه بر ناآرامی های عصبی
افرادی که در موقعیت های اجتماعی و ارتباطی دچار دستپاچگی می شوند، عوارض جسمانی مشابه علائم اضطراب از خود نشان می دهند. توانایی برای غلبه بر این علایم اضطرابی کمک زیادی به کنترل دستپاچگی افراد می کند. بنابراین در برابر واکنش عرق کردن، سعی کنید مچ دست هایتان را زیر آب سرد بگیرید تا به خنک شدن تمام بدن کمک کند. در هنگام بروز لکنت زبان، مکث کنید و لیوانی آب بنوشید یا نفسی آرام بخش و عمیق بکشید. در برابر لرزش و تکان، پیش از رویدادهای مهم ورزش کنید.
تمرین، تمرین و تمرین. این یکی از بهترین روش ها برای تبدیل شدن به یک سخنران جمعی خوب است. حال که توانسته اید بر مشکلات فائق بیایید و تصمیم دارید در یک جمع بزرگ صحبت کنید، ببینیم باید به چه نکاتی توجه کنید تا تریبون سخنرانی بریتان لذت بخش شود.
چرا روی صحنه رفتن اینقدر ترسناک است؟
پاسخ معمول این است که «همه جا ساکت است و همه به من خیره هستند». مسلما همه به شما نگاه می کنند چون منتظر شنیدن صحبت های شما هستند. میدان دست شماست پس همه حواسشان به شماست و در این لحظه کافیست هر چند دقیقه یکبار با خود فکر کنید که شخصیت مهمی هستید.
تمرکز بر روی صریح بودن آنچه می گویید
هنگامی که حس دستپاچگی به شما دست می دهد سعی کنید بر روی صریح بودن آنچه می گویید و درستی ادای کلمات تمرکز کنید. وقتی از این دو مرحله عبور کردید نیاز است تعدادی از دوستان تان را جمع کنید و از آنها بخواهید به سخنرانی شما گوش دهند. تمامی خوانندگان، بازیگران و مدیران می گویند با دیدن خانواده، دوستان نزدیک و بستگان در سخنرانی خجالت زده و مضطرب می شوند. بهتر است همین ابتدای کار با بدترین حالت ممکن مواجه شوید و بعد خواهید دید که با رفتن روی صحنه دیگر با دیدن چهره های ناآشنا وحشت نخواهید کرد.
طبیعی رفتار کنید
بهترین راه افزایش اعتماد به نفس این است که تصور کنید در یک مهمانی خانوادگی بزرگ شرکت کرده اید که همه دوستان و آشنایان بر سر یک میز بزرگ نشسته اند و شما مشغول صحبت و مباحثه با آنها هستید. عادی رفتار کنید و سعی نکنید سخنرانی خود را تا جای ممکن سریع به پایان برسانید.
حضار را بخندانید
اگر سخنرانی خود را با یک شوخی آغاز کنید جو سبک و آرامش برقرار می شود. شوخی اعتماد به نفس را افزایش می دهد و در نتیجه سخنرانی راحت تری خواهید داشت. از این گذشته شنوندگان خسته نمی شوند و همه حواسشان را به شما می دهند. اگر در مجلسی باشید که چند سخنران داشته باشد احتمال اینکه مردم خسته شوند و حواسشان پرت شود زیاد است.
لباس زیبا اما راحت بپوشید
وقتی به نحوی لباس می پوشید که انگار می خواهید در مهمترین مراسم سال سخنرانی کنید اعتماد به نفس بیشتری برای ایستادن بر روی صحنه پیدا می کنید .توصیه می کنیم لباس هایی را بپوشید که قبلا از آن استفاده کرده اید و هیچوقت از لباسی که تازه خریده ا ید و هنوز کاملا تجربه نکرده اید که به شما می آید یا نه در این مراسمات استفاده نکنید.
آمادگی اشتباه را داشته باشید
بدترین حالتی که می تواند برایتان پیش بیاید این است که با یک اشتباه در صحبت تان گیج شوید، شروع کنید به عرق کردن، سرخ شدن و در آخر هم چیزی بگویید که همه شنوندگان را از حال و هوای سخنرانی خارج کند. این یعنی زمانی که می خواهید در جمع سخنرانی کنید از قبل کلماتی را برای خودتان آماده کنید تا در صورت بروز اشتباه با کمک آنها صحبت تان را ادامه دهید.
منبع:
تبیان
دسته بندی اخبار
تازه های نشر (923)
..کتاب کودک - داستان (88)
..عنوان بندی کتاب ها (2)
..امتحان نهایی (4)
اخبار آزمون (1170)
اخبار عمومی (14657)
اخبار آموزشی (3280)
مقالات مشاوره (1387)
خلاقیت ها (4)
اخبار فرهنگی (1165)
خبرگزاریها (46)
المپیاد ریاضی نوجوانان ایران مبتکران (74)
به کانال رسمی مبتکران در تلگرام بپیوندید