اخبار
دوشنبه، 28 تیر 1395
اختتامیه ششمین دوره المپیاد ریاضی نوجوانان ایران در خبرگزاری  ایسنا

اختتامیه ششمین دوره المپیاد ریاضی نوجوانان ایران در خبرگزاری ایسنا

 

مراسم اختتامیه و اهدای جوایز ششمین دوره المپیاد ریاضی نوجوانان ایران، عصر روز پنجشنبه 31 تیرماه با حضور تنی چند از چهره های ماندگار علمی کشور، مدیران وزارت آموزش و پرورش، مدیران و دبیران مدارس، والدین و دانش آموزان برگزیده کشوری و استانی در محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار می شود.

 

یحیی دهقانی، رییس المپیاد ریاضی نوجوانان ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار داشت: هدف از این المپیاد که از سال 1389 برگزار می‌شود در وهله اول ایجاد رقابت سالم در درس ریاضی بین نوجوانان مستعد و علاقه مند و در وهله دوم، معرفی دانش‌آموزان مستعد در زمینه ریاضی به جامعه و آماده شدن این دانش‌آموزان برای شرکت در  مسابقات بین‌المللی است. شرکت کنندگان این المپیاد در پایه‌های ششم ابتدایی، هفتم، هشتم و نهم در چهار مرحله به صورت هماهنگ کشوری با دانش‌آموزان هم پایه خود رقابت می‌کنند.

وی تصریح کرد: ویژگی آزمون المپیاد ریاضی نوجوانان ایران، طراحی پرسش‌ها با استانداردهای بین‌المللی است. این المپیاد تلاش می‌کند صرفاً برمبنای دانش موضوعی کتاب‌های درسی ریاضی، پرسش‌های مفهومی و عمیقی را طراحی ‌کند تا مهارت و توانایی ریاضی و درک عمیق دانش‌آموزان بهتر سنجیده شود. این پرسش‌ها غیرکلیشه‌ای بوده و با نوآوری در طراحی آن تلاش شده‌ از کسب نتایج کاذب حاصل از به کارگیری راه‌های مشابه برای حل مسائل جلوگیری شود.
دهقانی افزود: تعداد شرکت‌کنندگان در این المپیاد که به همت انتشارات مبتکران برگزار می شود از 17 هزار نفر در اولین دوره به 30 هزار نفر در ششمین دوره  (سال تحصیلی 95-1394 ) افزایش یافته است.
به گفته وی،  جوایز 10 نفر اول هر پایه تحصیلی (رتبه 1 تا 10) مدال طلا و لوح تقدیر، 20 نفر دوم (رتبه 11 تا 30) مدال نقره و لوح تقدیر و 30 نفر سوم (رتبه 31 تا60) مدال برنز و لوح تقدیر است. نفرات اول تا پنجم در هر پایه به عنوان برگزیده کشوری محسوب خواهند شد که علاوه بر مدال و لوح تقدیر، تندیس و جایزه نفیس نیز دریافت خواهند کرد.
دهقانی خاطرنشان کرد:برگزاری این قبیل مسابقات در سطوح مختلف چه بخش دولتی و چه بخش خصوصی تاثیر بسزایی در موفقیت نوجوانان در المپیاد جهانی دارد به عنوان مثال اولین سالی که ایران تیمش را در سال 1366 برای مسابقات المپیاد ریاضی به کوبا اعزام کرد ایران با کسب یک مدال برنز رتبه بیست و هشتم دنیا را به دست آورد دلیلش این بود که هیچگونه آمادگی اولیه یا منابع علمی برای این دانش‌آموزان وجود نداشت.
وی افزود: پس از آن با اتمام تمرینات تقویتی و برگزاری مسابقات تمرینی، ایران توانست در مسابقات اخیر همواره یکی از بهترین تیم‌ها را داشته باشد و رتبه‌های نزدیک به اول جهانی را کسب کند که مفهومش این است که مسابقات داخلی تاثیر بسزایی در رشد و تقویت سطح علمی این دانش‌آموزان دارد.
رئیس المپیاد ریاضی نوجوانان ایران با اشاره به برگزاری این المپیاد در چهار مرحله افزود: اولین مرحله گزینش دانش‌آموزان ممتاز توسط مدارس است فاز بعد برگزاری مرحله اول مسابقات کتبی در سراسر کشور و در مدارس است. امسال حدود بالای 1100 آموزشگاه، موسسه و مدرسه در این مسابقه شرکت کردند.
وی اضافه کرد: مرحله دوم مسابقات برای اینکه از اعتبار خوبی برخوردار باشد فقط در مراکز استانی توسط نماینده‌ها برگزار می‌شود به طوری که افرادی که موفق به کسب رتبه می‌شوند در هر پایه پنج نفر را به عنوان برترین کشوری انتخاب می‌کنیم و نفر اول هر استان را نیز برتر استانی اعلام می‌کنیم علاوه بر این به تعدادی که نمره‌های قابل قبول و در حد نصاب به دست آورده‌اند بنا بر شرایط مدال طلا، نقره و برتر اهدا می‌کنیم و گام چهارم این آزمون‌ها نیز برگزاری جشنواره است.
دهقانی درباره زمان برگزاری این آزمون‌ها گفت: هر ساله مرحله اول المپیاد  در هفته اول اسفند ماه، مرحله دوم هفته دوم اردیبهشت و مرحله سوم اواخر خرداد و یا اوایل تیرماه برگزار می‌شود.
وی با اعلام اینکه المپیاد درس علوم هم سال آینده برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: سوالات این آزمون توسط تیم 12 نفره از فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها که اغلب در المپیادهای جهانی رتبه داشته‌اند تهیه و گزینش می‌شوند.

 

منبع: ایسنا