به گزارش ایسنا، منطقه همدان، علی زرافشان سهشنبه 29 تیرماه در همایش مدیران متوسطه آموزش و پرورش استان همدان، با بیان اینکه در حال حاضر 3 میلیون و 500 هزار دانشآموز در دوره متوسطه در حال تحصیل هستند، افزود: با استقرار ساختار جدید در آموزش و پرورش شمار دانشآموزان شاخه فنیوحرفهای با افزایش تقریبا 50 درصدی به یک میلیون و 200 هزار نفر میرسد.
وی ادامه داد: در حال حاضر 2 میلیون و 800 هزار دانشآموز در شاخه نظری در حال تحصیل هستند که با استقرار ساختار جدید در آموزش و پرورش به یک میلیون و 800 هزار نفر کاهش خواهند یافت.
آزاد شدن فضاهای آموزشی در شاخه نظری
وی از آزاد شدن فضاهای آموزشی در شاخه نظری خبر داد و تصریح کرد: به منظور رفع کمبود در فضاهای آموزشی شاخه فنیوحرفهای درخواست ساختوساز برای این مدارس را داریم.
زرافشان با اشاره به اینکه از 5 هزار نیروی جدید استخدام شده در سال گذشته 1800 نیرو به عنوان استادکار در این مراکز جذب شدند، عنوان کرد: سال گذشته و امسال مشکلات استقرار پایه دهم را مدیران به دوش کشیدند.
به گفته معاون وزیر آموزش و پرورش، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بیش از اینکه یک سند تغییر محتوایی باشد، سند تغییر ساختاری است.
انرژی آموزش و پرورش صرف استقرار ساختار شده نه توسعه منابع
وی تصریح کرد: در سالهای اخیر انرژی آموزش و پرورش به جای صرف در توسعه منابع و صلاحیتهای حرفهای معلمان، مصروف استقرار ساختار شده است.
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه سال تحصیلی 94-95 را به خوبی پشت سر گذاشتهایم، افزود: استقرار پایه دهم از ویژگی سال 95-96 بوده که با پیچیدگیهای خاصی همراه خواهد بود.
زرافشان با تاکید بر اینکه ویژگیهای خاص دوره متوسطه در دنیا بیش از 10 سال نقطه توجه و دغدغه صاحبان تعلیم و تربیت قرار گرفته است، افزود: در توسعه پایدار 17 زیر هدف برای آموزش و پرورش تعیینشده که بخش عمده آن به دوره متوسطه اختصاص دارد.
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه دانشآموزان دوره ابتدایی نقشپذیر هستند، افزود: در دوره متوسطه هویت و استقلالطلبی در فرد شکل میگیرد؛ هویتی که شکلدهنده اخلاق و منش فردی و اجتماعی دانشآموز است.
وی خاطرنشان کرد: هویت دانشآموزان در دوره متوسطه مسیر استقلالطلبی را آغاز کرده و هر عملی که در آینده از انسان سر بزند، ناشی از هویتی است که در دوران متوسطه شکل گرفته است.
هویت اجتماعی دانشآموزان با تاثیرپذیری از معلمان شکل میگیرد
وی با اشاره به شکلگیری هویت اجتماعی که ترکیبی از هویت ملی و هویت دینی است، اظهار کرد: هویت اجتماعی دانشآموز در دوران آموزش متوسطه با تاثیرپذیری از معلمان شکل میگیرد که توجه به برقراری ارتباط قوی معلمان با دانشآموزان بیش از دورههای دیگر احساس میشود.
زرافشان ادامه داد: امروز خانوادهها با تنش جدی مواجه بوده و کانون خانواده دچار گسستگی نسل شده بنابراین دانشآموزان مسائلی را از بیرون وارد مدرسه میکنند که در یادگیری بچهها بسیار موثر است.
مدارس به شکلگیری هویت فردی و اجتماعی دانشآموزان توجه کنند
وی ایجاد زندگی پاک برای دانشآموزان را از اهداف نظام تعلیم و تربیت در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش برشمرد و گفت: آموزش و پرورش باید فرصت رشد برای رسیدن دانشآموزان به زندگی پاک را فراهم کنند.
زرافشان با بیان اینکه آموزش و پرورش باید آموزش چگونگی زیستن با دیگران را به دانشآموزان ارائه دهد و آنها را برای زندگی فردی و اجتماعی آماده کند، خاطرنشان کرد: ایجاد مهارت خوب شنیدن و خوب سخن گفتن دانشآموزان از دیگر رسالتهای آموزش و پرورش است.
ارائه بستههای آموزشی از سوی آموزش و پرورش
وی ادامه داد: آموزش و پرورش طی سالهای اخیر به سمت ارائه بستههای آموزشی حرکت کرده بدین معنا که فقط کتاب تألیف نمیشود بلکه فیلمهای آموزشی به صورت سیدی در کنار آن آماده میشود.
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه کتب آموزشی قبل از آغاز سال تحصیلی برای معلمان ارسال میشود، یادآور شد: توزیع کتب درسی برای معلمان مانند هر ساله از 15 شهریور آغاز میشود.
منبع: