مدیرعامل شرکت آموزشی فرهنگی انتشارات مبتکران معتقد است مبتکران نیازی به رقابت ندارد چرا که بخش عمده ای از کار آنان «تعلیمی» است.
یحیی دهقانی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت آموزشی فرهنگی انتشارات مبتکران در گفتگو با خبرنگار هنرنیوز با اشاره به مراسم اختتامیه و اهدای جوایز ششمین دوره المپیاد ریاضی نوجوانان ایران که در روزهای اخیر در کانون پرورش و فکری نوجوانان برگزار گردید گفت: خوشبختانه موسسه مبتکران از شش سال قبل، پایه گذاری این المپیاد را برعهده داشته است و دانش آموزان ممتاز کلاس های ششم، هفتم، هشتم و نهم قادربه حضور در این المیپاد هستند. این درحالی است که هدفمان از راه اندازی این المپیاد این بوده که در وحله اول ، دانش آموزانی که استعدادهای فوق العاده ای در ریاضی دارند را شناسایی کنیم و بعد از تقویت آنان در ریاضی ، آنان را برای شرکت در مسابقات بین المللی مهیا کنیم.
وی مساله تحریم ها را یکی از مشکلات عمده در جهت تبادلات علمی بین ایران و کشورهای دنیا ذکر کرد و یادآور شد: متاسفانه مساله تحریم ها به ما اجازه نداده تا بتوانیم تعاملات و رفت و آمدهای علمی در این خصوص داشته باشیم. اما ما امسال مکاتبات و تماس های خودمان را بویژه با کشور آلمان افزایش دادیم حتی نمونه سوال های مبتکران را برای آنان ارسال کردیم که مورد پسند آنان نیز قرار گرفته است اما با توجه به اینکه ما یک موسسه خصوصی هستیم و از سوی دولت حمایت نمی شویم بنابراین اگر بخواهیم به صورت مستقیم برای اخذ ویزا اقدام کنیم دچار مشکلاتی خواهیم شد. ولی تلاش خواهیم کرد تا در آینده نزدیک این مشکل را نیز برطرف سازیم.
عضوهیات مدیره اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران تاکید کرد: اگر مساله تحریم ها حل شود حتما موفق خواهیم شد تا المپیاد مبتکران را همچون دیگر المپیادهایی که در دنیا وجود دارند به گونه ای برگزار کنیم تا دانش آموزان کشورهای دیگر هم قادر به شرکت در المپیاد مبتکران باشند چرا که المپیادهای ما به لحاظ کیفیت، بالاتر از بسیاری از المپیادهای دنیا قرار دارد.
یحیی دهقانی با اشاره به موفقیت های مدال آوران المپیادهای مبتکران در دیگر مسابقات ریاضی گفت: خوشبختانه دانش آموزانی که در دوره های قبلی مبتکران ، رتبه های برتر را کسب کرده بودند هر گاه در مسابقاتی که از سوی سازمان ها و موسسات کشور و یا آموزش و پرورش برگزار شده توانستند بهترین رتبه ها را از آن خود کنند. این درحالی است که آنان نیز درالمپیادهای خارج از کشور هم با دست پر به کشور بازگشتند.
به گفته وی ، ایرانیان در خارج از کشور در ریاضیات زبانزد هستند که این نشان از نبوغ ایرانیان در درس ریاضی است.
وی یکی از ویژگی های شرکت آموزشی فرهنگی انتشارات مبتکران را بهره گیری دانش آموزان از استعداد منطق ریاضی عنوان کرد و افزود: یکی از دلایلی که مدارس ممتاز کشور در المپیاد مبتکران شرکت می کنند این است که ما در طراحی سوالات المپیاد سعی می کنیم از مفاهیم ریاضی استفاده کنیم و با توجه به اینکه معمولا برای حل مسائل ریاضی فرمول لازم است اما ما از «فرمول» برای حل مسائل ریاضی استفاده نمی کنیم بلکه تلاش می کنیم تا بچه ها فقط استعداد منطق ریاضی را بیاموزند تا بتوانند جواب سوالات را به درستی تشخیص دهند.
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت آموزشی فرهنگی انتشارات مبتکران در مورد حمایت سازمان آموزش و پرورش از شرکت مبتکران گفت: معمولا آموزش و پرورش در جریان کار مبتکران است و ما حتی در اختتامیه ششمین دوره المپیاد ریاضی نوجوانان از بعضی از مدیران آموزش و پرورش هم دعوت کردیم اما به نظرمی رسد با توجه به سیاست هایی که در دولت ها وجود دارد دولت ها به دلیل اینکه ممکن است چنین حمایت هایی شبهه انگیز باشد و ایجاد رانت خواری را تقویت کند از حمایت از بخش خصوصی به صورت واضح خودداری می کنند.
یحیی دهقانی ، ریاضی را یک درس شیرین و جذاب ذکر کرد و اظهار داشت: معمولا کسانی که ریاضی را درس سختی عنوان می کنند اما از سوی دیگر، به جذاب بودن ریاضیات نیز اعتراف دارند چون هنگامی که وارد دنیای ریاضیات می شوند و آن را می فهمند برایشان لذت بخش و جذاب خواهد بود. بنابراین دانش آموزانی که در مسابقات مبتکران شرکت می کنند، انگیزه مطالعات ریاضی آنان افزایش پیدا می کند.
وی در مورد حمایت از برندگان المپیادهای مبتکران گفت: ما علاوه بر اینکه در مراسم اختتامیه المپیادهای مبتکران به برگزیدگان جوایز اهدا می کنیم، آنان را نیز به عضویت باشگاه مبتکران در می آوریم تا بتوانند از امتیازهایی در خصوص خرید کتاب و محصولات موسسه مبتکران برخوردار شوند.
عضوهیات مدیره اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران درمورد حضور مدال آوران مبتکران در مسابقات جهانی تصریح کرد: درصددیم تا سفر دانش آموزان ممتاز مبتکران را به صورت تیمی در المپیاد های خارجی مهیا کنیم و اگر قادر به این کار باشیم حتما هزینه های آن را هم برعهده خواهیم گرفت اما تاکنون نتوانستیم تیمی را ارائه دهیم و هر زمانی هم که می خواستیم تیمی را به کشورهای دیگر اعزام کنیم متولیان دولتی از ما خواستند اول در آزمون های آنان شرکت کنیم که البته ما چنین شروطی را تاکنون نپذیرفتیم.
وی در مورد رقابت شرکت مبتکران با دیگر موسسات گفت: ما نیازی به رقابت نداریم چرا که بخشی از کار ما «تعلیمی» است. لذا ما فقط استعداد یابی و راهنمایی می کنیم تا استعدادهای درخشان توانمندتر از پیش باشند.
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت آموزشی فرهنگی انتشارات مبتکران، محوریت اصلی المپیاد مبتکران را در ارتباط با « مدرسه» ذکر کرد و یادآور شد: ما معمولا خیلی با اولیاء دانش آموزان سروکار نداریم مگر اینکه خود اولیاء، فرزندانشان را به ما معرفی کنند لذا ارتباط ما بیشتر با «مدارس» است.
یحیی دهقانی المپیاد ریاضی مبتکران را دارای چهار مرحله ذکر کرد و گفت: مرحله اول بحث گزینش دانش آموزان توسط مدارس است که بعد از این گزینش آنان وارد مرحله اول آزمون ما می شوند که طبق تقویم سالانه ما در هفته اول اسفند برگزار می شود که ما در این آزمون معمولا حدود 10 تا 20 درصد از دانش آموزان را برای مرحله دوم انتخاب می کنیم که مرحله دوم ما هفته اول اردیبهشت ماه برگزار می شود.
وی با بیان اینکه بعد از اینکه دانش آموزان رتبه های اول و دوم مشخص شدند آنان به مرحله اختتامیه و اهدای جوایز که مرحله چهارم نامیده می شوند معرفی می شوند و ما در این مراسم از آنان تقدیر می کنیم اظهار داشت: یکی از ویژگی های المپیاد مبتکران در مراسم اختتامیه ، فقط تقدیر از دانش آموزان ممتاز و مدال آور نیست بلکه ما معتقدم درموفقیت این دانش آموزان ، عناصر و عوامل دیگری مثل مدیران مدارس ، معلمان ، پیشکسوتان ریاضی نیز موثر بودند لذا در مراسم اختتامیه نیز از این عزیزان هم تقدیر می کنیم. ضمن اینکه ما در این مراسم، معمولا از چند نفر از اولیاء که فرزندان آنان دو سال متوالی رتبه ممتاز کشور را کسب کردند نیز تقدیر و تجلیل خواهیم کرد.
منبع: