اخبار
یکشنبه، 17 مرداد 1395
تولید "همبرگر غیرممکن" بدون گوشت!

تولید "همبرگر غیرممکن" بدون گوشت!


دانشمندان حوزه مواد غذایی در تلاش هستند تا همبرگر با گوشت آزمایشگاهی بسازند اما نتیجه کار آنها طعم مصنوعی یا بسیار گران بوده است. اکنون یک شرکت توانسته همبرگر بدون گوشتی تولید کند که کاملا طعم واقعی می‌دهد.

 

به گزارش ایسنا به نقل از گیزمگ، شرکت غذاهای غیرممکن یک "همبرگر غیرممکن" تولید کرده که مدعی است کاملا شبیه گوشت واقعی است و طعم و بوی آن را نیز دارد.
ماده سازنده مخفی این همبرگرها "هِم" بوده که بخشی از رنگدانه قرمز در خون است.
هِم ترکیبی است که به وفور در گوشت یافت شده، باعث قرمز شدن خون است و همچنین اکسیژن را به ماهیچه‌ها منتقل می‌کند. همچنین این ترکیب باعث طعم منحصربفرد گوشت می‌شود.
از سوی دیگر، این ماده یکی از اجزای سازنده اصلی حیات بوده و در گیاهانی مانند شبدر، ریشه دانه سویا و مخمر نیز وجود دارد.
در همبرگر غیرممکن از ماده هِم موجود در مخمر تصفیه‌شده استفاده شده که از ظاهر و طعم مشابه خون برخودار است. این ماده توسط پروتئین لگ‌هموگلوبین منتقل می‌شود.
سایر مواد تشکیل‌دهنده این غذا شامل جایگزین‌های رایج گوشت هستند که در سایر همبرگرهای گیاهی دیده می‌شوند؛ این مواد شامل پروتئین گندم، روغن نارگیل، پروتئین سیب زمینی، پروتئین ایزوله سویا و صمغ ژل هستند.
بخش بیرونی این همبرگر بدون گوشت در زمان پخت به رنگ کاراملی درآمده، اما بافت و رنگ داخل آن کاملا تغییر کرده و یک محصول خام به چیزی کاملا شبیه به همبرگر پخته تبدیل می‌شود. حتی گفته می‌شود که نمونه نیم‌پز این برگر در بشقاب ردی شبیه به خون جا می‌گذارد.
این همبرگر بدون گوشت اخیرا در منوی یک رستوران در نیویورک با قیمت 12 دلار ارائه شده که به میزان قابل توجهی ارزانتر از برگر آزمایشگاهی 330 هزار دلاری است که در سال 2013 توسط دانشمندان دانشگاه ماستریخت هلند معرفی شده بود.
شرکت غذای غیرممکن در تلاش برای کاهش هر چه بیشتر قیمت این همبرگر است. همچنین برنامه‌هایی برای معرفی این برگر غیرممکن به رستوران‌های دیگر در لس‌آنجلس و سان‌فرانسیسکو و در نهایت، فروشگاههای مواد غذایی وجود دارد.
این شرکت قصد دارد تحقیقات خود را در زمینه تولید نسخه‌های مبتنی بر گیاه سایر انواع گوشت‌ها از جمله ماهی و مرغ و همچنین لبنیات گسترش دهد.
دلیل اصلی تولید این همبرگر بدون گوشت، کمک به محیط زیست است زیرا تولید گوشت به شکل سنتی به منابع بسیار زیادی نیاز داشته و ضایعات و گازهای گلخانه‌ای زیادی نیز تولید می‌کند.


منبع: ایسنا