به گزارش ایسنا و به نقل از vishwagujarat.com، طیف نگاری کارکردی مادون قرمز نزدیک یا fNIRS یک تکنولوژی تصویربرداری کارکردی نوری است که فعالیت عصبی و پاسخهای همودینامیک در مغز را اندازه گیری میکند.
به گفته محققان این پژوهش، این روش جدید که neuroergonomics نام دارد به مطالعه علوم اعصاب شناختی و عوامل انسانی می پردازد.
یک گروه از مهندسان زیست پزشکی درکسل، با همکاری محققان دانشگاه جورج میسون، در حال حاضر موفق به طراحی یک سیستم fNIRS قابل حمل شده اند.
این محققان موفق به اندازهگیری فعالیت مغز شرکت کنندگانی شدند که محوطه دانشگاه را ردیابی میکردند.
هدف محققان این پژوهش این بود که گروهی از شرکت کنندگان که محوطه دانشگاه را با عینک گوگل ردیابی میکردند را با گروه دیگری که از گوگل مپ بر روی گوشیهای آیفون خود استفاده میکردند مقایسه کنند.
آنها به طور کلی دریافتند که، کاربرانی که از عینک گوگل استفاده کردند از وضعیت آگاهی بالاتر و حجم کارکرد ذهنی پایین تری نسبت به همسالان خود که از آیفون استفاده میکردند برخوردار بودند.
آنها همچنین بیشتر دارای دید تونلی بوده و تمرکز بیشتری بر روی هدف خود داشتند. دید تونلی حالتی از کم شدن میدان دید است به طوریکه به نظر میرسد فرد همه چیز را از درون یک تونل میبیند.
fNIRS راهی برای اندازه گیری سطح اکسیژن در قشر پیش فرونتال مغز است. این قسمت، بخشی از مغز بوده که مسئول رفتارهای پیچیده مانند تصمیم گیری، بیان شناختی و رشد شخصیت است.
این پژوهش راه را برای ایجاد اپلیکیشنهای بیشتر در زمینههای مختلف تشخیصی و درمانی هموار میکند.
منبع: