به گزارش ایسنا به نقل از گیزمگ، معمولا برای تصفیه آب و کشتن باکتریهای درون آن، یکی از سادهترین راهها گذاشتن آن در یک بطری شفاف در زیر نور مستقیم خورشید است که به 48 ساعت زمان نیاز دارد
روش جدید دانشمندان یک جایگزین سریعتر ارائه کرده که میتواند 99.99 درصد باکتریها را ظرف تنها 20 دقیقه از بین ببرد
این دستگاه مستطیلشکل به اندازه نصف یک تمبر پستی و شبیه به یک تکه شیشه سیاهرنگ است که در درون مخزن آب شفاف قرار میگیرد.
در حقیقت، این دستگاه شامل یک زیرلایه شیشهای است که با نانوورقهای دیسولفید مولیبدن پوشش داده شده است. این نانوورقها در کنار هم چیده شده و لبههای آنها به سمت بالا قرار گرفتهاند. هر یک از این لبهها نیز با لایه نازکی از مس پوشش داده شدهاند.
زمانی که این دستگاه در برابر بخش مرئی طیف خورشیدی قرار میگیرد، هر دو ماده دیسولفید مولیبدن و مس به عنوان کاتالیزور نور عمل کرده و باعث شکلگیری پروکسید هیدروژن و سایر مواد شیمیایی ضدعفونی کننده در داخل آب میشوند. زمانی که کار از بین بردن باکتریها به پایان رسید، همه این مواد شیمیایی از بین رفته و آب تصفیهشده را ارائه میکنند.
یکی از دلایل عملکرد سریع این دستگاه این است که پرتوهای فرابنفش تنها چهار درصد انرژی خورشید را منتقل میکنند، در حالی که این میزان برای نور مرئی 50 درصد است
قابل ذکر است که این فناوری تنها برای آلایندههای باکتریایی کار میکند و انواع شیمیایی به متودهای دیگر نیاز دارند. همچنین این روش تنها بر روی سه سویه باکتری آزمایش شده و به آزمایشات بیشتری نیاز دارد.
این تحقیق در مجله Nature Nanotechnology منتشر شده است.
منبع: