اخبار
چهارشنبه، 03 شهریور 1395
9 میلیون پرونده الکترونیکی مشاوره ای دانش آموزان تشکیل شد

9 میلیون پرونده الکترونیکی مشاوره ای دانش آموزان تشکیل شد


تهران - ایرنا - معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: تعداد 9 میلیون پرونده الکترونیکی مشاوره ای دانش آموزان در زمان روی کارآمدن دولت تدبیر و امید تشکیل شد.

 

حمید رضا کفاش روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان خلاصه ای از عملکرد تطبیقی چهار سال گذشته برخی از شاخص های معاونت پرورشی و فرهنگی، افزود: در سال 91 -92 یک میلیون پرونده، سال 92 - 93 دو میلیون، سال 93- 94 سه میلیون و در سال تحصیلی 94 - 95 سه میلیون پرونده الکترونیکی برای دانش آموزان تشکیل شده است.
وی اضافه کرد: در پرونده های الکترونیکی، مشخصات و ویژگی های هر دانش آموز ثبت می شود و به صورت محرمانه در اختیار مدرسه و مشاورین قرار می گیرد و هدف از اجرای این طرح پیشگیری از آسیب ها و دادن هشدارهای لازم به دانش آموزان و والدین و همچنین برای بحث هدایت تحصیلی دانش آموزان است.
** جشنواره الگوهای برتر تدریس تفکر و سبک زندگی
کفاش گفت: در جشنواره الگوهای برتر تدریس، درس تفکر و سبک زندگی - تجارت برتر تربیتی که از سال تحصیلی 92 - 93 و به منظور ارتقاء کمی و کیفی دانش، نگرش و مهارت های مربیان، دبیران و در راستای توسعه و تعمیق تجربیات آنان برگزار شد، تعداد 9 هزار و 452 نفر از دبیران شرکت کردند.
وی با بیان اینکه این جشنواره فرصتی مناسب است تا معلمین با شیوه های موفق و فعال تدریس آشنا شوند، اظهار کرد: این طرح با استقبال همکاران فرهنگی مواجه شده به نحوی که در سال تحصیلی 93 - 94 تعداد 10 هزار و 276 نفر و در سال تحصیلی 94 - 95 یازده هزار نفر در این جشنواره شرکت کردند.
** آزمون های مشاوره ای رغبت، استعداد و بهداشت روان
معاون پرورشی فرهنگی وزیر آموزش و پرورش افزود: در چهار سال گذشته و در بخش آزمون های مشاوره ای رغبت، استعداد و بهداشت روان 9 میلیون نفر از دانش آموزان در این آزمونها که یکی از تلاش های جدید اداره کل امور تربیتی و مشاوره ای است، شرکت کردند.
وی با بیان اینکه در این آزمون ها تلاش شده با تدارک ابزاری کارآمد دانش آموزان مستعد شناسایی و در نتیجه یاری رسانی به آنان بهتر و به طور شایسته تر صورت گیرد، افزود: این آزمونها شامل سه مرحله آزمون سلامت روانی شامل 13 بخش، رغبت سنج شامل 6 بخش و آزمون سنجش استعداد شامل 11 خرده آزمون است.
** توانمندسازی روانی - اجتماعی و تحصیلی
کفاش گفت: در زمینه توانمندسازی روانی - اجتماعی و تحصیلی دانش آموزان در چهار سال گذشته و طی سال های 91 تا 93 تحصیلی تعداد 2 میلیون و 400 هزار نفر و در سال تحصیلی 94 - 95 تعداد 12 میلیون دانش آموز در این طرح شرکت کردند.
وی اظهار کرد: این طرح برای اقدام زودهنگام به منظور شناسایی عوامل خطر و رفتارهای پرخطر و عوامل حمایتی در مدارس با استفاده از ابزارهای استاندارد جهت ترسیم نیم رخ روانی – اجتماعی دانش آموزان دوره متوسطه اول، اجرای طرح های توانمندسازی روانی – اجتماعی و تحصیلی دانش آموزان در دستور کار قرار گرفته است.
** طرح مشاور همتایان
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش گفت: طرح دانش آموزان همیار مشاور (مشاور همتایان) با اهداف فراهم آوردن زمینه مشارکت عملی و تقویت روحیه مشارکت جویی در دانش آموزان و استفاده از توانمندی آنان در رشد خویش و سایر همسالان از سال تحصیلی 91 - 92 با شرکت 41 هزار دانش آموز اجرا شد و در ادامه طی سال تحصیلی 92 - 93 تعداد 52 هزار و 861 دانش آموز و در سالهای 93 - 94 و 94 - 95 به ترتیب تعداد 60 هزار و 846 دانش آموز در این طرح مشارکت داده شدند.
** سازمانهای گروه های پیشتاز و فرزانه
وی افزود: در مدت روی کار آمدن دولت تدبیر و امید در زمینه جذب و سازماندهی و آموزش مربیان در قالب اردوهای ملی دانش آموزان پیشتاز و فرزانه، اقدامات بسیار مطلوبی از سوی این معاونت صورت گرفت که می توان به حضور 244 هزار و 901 مربی در سال تحصیلی 91 - 92 و در ادامه سال 92 - 93 تعداد 440 هزار و 317 مربی، سال 93 - 94 تعداد یک میلیون و 100 هزار و سال تحصیلی 94 - 95 تعداد 575 هزار و 604 مربی در این گروه ها اشاره کرد.
کفاش بیان کرد: آموزش مهارت های اجتماعی و سبک زندگی در قالب کارگاه های تربیت اجتماعی و ایستگاه های آموزش مهارت های تشکیلاتی، شناسایی اعضاء و مربیان کارآمد، خلاق، اثربخش و ایجاد انگیزه در سایر اعضاء و مربیان به تفکیک جنسیت، بخش مهمی از اهداف اردوی ملی دانش آموزان پیشتاز و فرزانه کشور است که همه ساله در فصل تعطیلات مدارس و در اردوگاه شهید باهنر برگزار می شود.


منبع: ایرنا