به گزارش خبرنگار ایرنا، نمایشگاه بین المللی کتاب چین که دارای شهرت بالایی در این عرصه فرهنگی در قاره آسیا و جهان است، با حضور بیش از 2هزار ناشر داخلی و خارجی و به مدت چهار روز دایر است.
این نمایشگاه در مرکز نمایشگاه های بین المللی شهر پکن برپا شده و شرکت کنندگان، تولیدات و خدمات فرهنگی خود اعم از کتاب و مواد آموزشی را در معرض دید بازدیدکنندگان و علاقمندان به کتاب گذاشته اند.
در این گردهمایی فرهنگی به غیر از صنایع مرتبط با کتاب، غرفه هایی نیز که ارائه کننده خدمات آموزشی، چاپ و انتشارات و صنایع تولیدی کاغذ محسوب می شود، برپا است.
بیست و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب پکن در شرایطی برگزار می شود که به باور بسیاری این یکی از چهار نمایشگاه بزرگ این عرصه فرهنگی در سراسر جهان به حساب می آید.
بسیاری از ناشران مشهور جهان و تولیدکنندگان کتب مختلف از مسائل نظامی گرفته تا سیاسی، ورزشی، فرهنگی و تجاری در این دوره از نمایشگاه حاضر شده اند.
این نمایشگاه در فضایی به مساحت 78 هزار و 600 متر مربع برپا شده و بالغ بر 2 هزار و 704 ناشر چینی و بین المللی بیش از 270 هزار اثر و کتاب خود را عرضه کرده اند.
ناشران کشورمان در این دوره از نمایشگاه دارای دو غرفه هستند که با همکاری مشترک رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در چین، موسسه نمایشگاهی فرهنگی کشورمان و جامعة المصطفی در سالن E2 برپا شده است.
مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی در این نمایشگاه علاوه بر معرفی آثار ادبی و فرهنگی ایران، بیش از 30 عنوان کتاب در حوزه های دین، تاریخ، کودک و نوجوان، هنر و گردشگری به زبان های فارسی، چینی و انگلیسی ارائه کرده است.
همچنین کتابهای ترجمه شده به زبان چینی که با همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در پکن و انتشارات جامعه المصطفی تهیه شده با استقبال خوب بازدیدکنندگان قرار گرفته است.
از دیگر بخش های قابل توجه در نمایشگاه بیست و سوم پکن، حضور دو هنرمند کشورمان است که به ارائه آموزشهای تصویرگری به بازدیدکنندگان اقدام می کنند.
برای این دوره از نمایشگاه شش سالن ویژه شامل کتاب های علمی، تخصصی، تربیت کودکان، کتب خارجی، بخش فروش و کتاب های مرجع در نظر گرفته شده و ناشران شرکت کننده از کشورهای مختلف آثار ادبی و فرهنگی خود را در معرض دید علاقمندان گذاشته اند.
از ویژگی های مهم این دوره می توان به توجه و تقویت تبادلات و همکاری با کشورهای قرار گرفته در مسیر طرح «یک کمربند - یک راه» اشاره کرد که از ابتکارات «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین محسوب می شود.
بر اساس اعلام مسئولان برپایی بیست و سومین نمایشگاه شهر پکن، 9 شرکت از میان 10 شرکت بزرگ در زمینه صنعت چاپ و نشر در سراسر جهان نیز غرفه های خود را در این نمایشگاه برپا کرده اند.
جمهوری اسلامی ایران، آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، ژاپن و همچنین کشورهای در مسیر طرح «یک کمربند - یک راه»، جزو 86 کشور شرکت کننده در بیست و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب چین هستند.
اندونزی نیز به عنوان میهمان ویژه، غرفه ملی خود را در این دوره از نمایشگاه برپا کرده است.
در سال 2008 میلادی نمایشگاه بین المللی کتاب چین به دلیل آنکه این کشور میزبان بازی های المپیک بود به جای شهر پکن در شهر «تیان جین» واقع در 120 کیلومتری شرق پایتخت برگزار شد و از سال 2009 بار دیگر به پکن بازگشت.
این نمایشگاه از سال 1986 میلادی تاکنون برای بیست بار در شهر پکن برگزار شده و هدف از آن معرفی معروفترین و بهترین آثار و کتب جهان به چین و معرفی آثار بنام چین به کشورهای دیگر بوده است.
منبع: