اخبار
یکشنبه، 04 مهر 1395
زندگی را در مسیر انتخاب قرار دهید

زندگی را در مسیر انتخاب قرار دهید

انسانها از کودکی در دو راهی انتخاب قرار دارند تا زمانی که مرگ آنها فرا برسد
انسانها از کودکی در دو راهی انتخاب قرار دارند تا زمانی که مرگ آنها فرا برسد و این انتخابها مسیر زندگی افراد را مشخص می کنند، انتخابهایی که گاه همراه با موفقیت است و گاهی با شکست مواجه می شود .
انسان تنها موجودی است که دارای اختیار و اراده کامل است ، و همین اختیار و اراده او را در مقابل انتخاب های گوناگون در مسیر زندگیش قرار می دهد و هر انتخاب می تواند تاثیر شگرف فردی و اجتماعی و حتی مادی و معنوی به جا بگذارد.

انتخاب های کوچک
انتخاب های کوچک پیش مقدمه انتخاب های بزرگ است. پس یکی از بهترین راه ها برای آموختن نحوه انتخاب به کودکانمان آن است که آنها را در انتخاب های خود شریک کنیم. این مسئله بسیار ساده است . هنگامی که برای خرید مایحتاج روزانه خود و کالاهایی که به آن نیاز دارید به فروشگاه می روید می توانید نحوه انتخاب صحیح را به کودکان بیاموزید. خود شما نیز قطعاً این مسیر را طی کرده اید و با آزمون و خطا آموخته اید که چگونه انتخاب کنید. در هنگام انتخاب کالاهایی که دارای چندین مارک و قیمت و مشخصات متفاوت است با مشورت با فرزندتان دلایل خود را به او بگویید، به این طریق او یاد خواهد گرفت برای انتخابهایی که در آینده خواهد داشت باید تفکر کرده و برای خود استدلال داشته باشد. پس از آن برای خرید وسایل مورد نیاز فرزندتان اجازه دهید تا او حق انتخاب داشته باشد، دلایل انتخابش را بپرسید و اگر انتخاب او را مناسب ندانستید برای او توضیح دهید به چه دلیل مخالف هستید، اما اگر او نپذیرفت بگذاردید عواقب نادرست انتخابش را مشاهده کند، تا در سنین بالاتر بداند هر انتخاب نادرستی می تواند مشکلات و گرفتاری های خاص خود را به همراه داشته باشد.

انتخاب دوست خوب
بعد از گذر از ایام کودکی شاید یکی از مهمترین انتخاب هایی که در پیش روی یک فرد قرار دارد و می تواند مسیر زندگی هر انسانی را تغییر دهد انتخاب دوست است. دوستان قبل از دوران نوجوانی و جوانی بیشتر نقش یک همکلاسی و همبازی را ایفا می کنند، اما در دوران جوانی اهمیت انتخاب دوست قوت می گیرد.
در این باره حدیثی از امام علی (ع) نقل شده است که اهمیت انتخاب دوست را بیان می کند. ایشان می فرمایند:«هر کس در انتخاب دوستان امتحان را مقدم ندارد، فریب خوردگی او را به مصاحبت با بدکاران می کشاند.»(1)
و همچنین پیامبر گرامی اسلام می فرمایند: «آدمی بر آئین دوست خود است پس بنگرید با که دوستی می کنید»(2)
از معیار هایی که در زمینه انتخاب دوست می توان درکلام بزرگان به دست آورد می توان به موارد زیر اشاره کرد: داشتن اخلاق و ادب، دیانت و پایبندی به احکام دین، خدا ترسی، آداب اجتماعی، آیینه دوست بودن، آگاهی و بینش و کسانی که تاکید شده است از انتخاب آنها به عنوان دوست خودداری شود می توان این افراد را نام برد:سخن چین، تن پرور، دروغگو، افراد بی دین ، ترسو ، بخیل،نادان، بی ظرفیت، پر توقع و...
انتخاب های کوچک پیش مقدمه انتخاب های بزرگ است

انتخاب همدم و همراز
انتخاب همسر نیز یکی از مهمترین رویداد های زندگی است که مسیر خوشبختی و سعادت و یا بدبختی و ناکامی را در برابر فرد ترسیم می کند. در هنگام انتخاب همسر باید نیازها های جسمی و روحی و خواسته های فردی مد نظر قرار گیرد تا بتوان انتخاب صحیحی داشت. قطعا هر فردی تصویری از همسر ایده آل خود در ذهن دارد که بر اساس آن دست به انتخاب می زند ، حال این تصویر از فردی به فرد دیگر متفاوت است اما یک سری از معیار ها برای همه افراد مشترک است که باید به آنها توجه شود. مانند:هم کفو بودن ، مشابهت در شرایط اجتماعی و اقتصادی و دینی، اصول فکری مشابه،شرایط ظاهری و خانوادگی، درک متقابل و ...
به هر حال انتخاب همسر چیزی فراتر از انتخاب لباس و ، شغل و دوست است زیرا با انتخاب همسر قرار است فرد دیگری را در زندگی خود شریک کنید  و تا آخر عمر او را همراه و همراز خود بدانید.

به سوی انتخابی بهتر
هر انتخابی ممکن است با شکست مواجه شود از انتخاب ساده یک لباس تا شریک زندگی، اما می توان راهکارهایی را در نظر گرفت و ضریب انتخاب اشتباه را کاهش داد.

* در هنگام انتخاب سعی کنیم به شنیده ها خود اکتفاء نکنیم و برای هر مسئله ای بر اساس میزان اهمیت آن، زمانی را برای تحقیق صرف نماییم، زیرا داشتن آگاهی و دانش شما را از مسیر انتخاب ناصحیح دور می سازد.

* در هنگام انتخاب به این فکر کنید که با این انتخاب چه چیزی به دست می آورید و چه چیزی را از دست می دهید. به طور مثال انتخاب دوستی که باعث تضعیف پایبندی شما به اصل دینداری خواهد شد آیا ارزش دوستی را دارد. شما باید بدانید برای انتخابهایتان چه بهایی را پرداخت خواهید کرد.
* عامل بعدی که منجر به اشتباه در انتخاب می شود ، شتاب زدگی است. شتاب زدگی باعث خواهد شد شما به دام مشکلات گرفتار شوید . پس در انتخابتان عجله نکنید.

* هیچ گاه خود را بی نیاز از مشورت با دیگران ندانید. کسی که خود را داناتر از دیگران می داند، حتماً اشتباه خواهد کرد. داشتن مشاوران مجرب و دلسوز موجب موفقیت شما در انتخابهایتان خواهد شد.
* در شرایط نامناسب تصمیم نگیرید، زمانی که احساسات عاطفی بر شما غلبه کرده است، زمانی که  بسیار شادمان و یا اندوهگین هستید و یا در اوج عصبانیت و با احساس گناه، انتخاب نکنید، زیرا انتخابی که تحت فشار صورت گیرد قطعاً نتیجه مناسبی بر جا نخواهد گذاشت.
* در آخر اگر با گذراندن مراحل فوق دست به انتخاب زدید، در انتخاب خود مصمم باشید و تردید به خود راه ندهید.


منبع: بیتوته