اخبار
ﺳﻪشنبه، 11 آبان 1395
ساخت متا موادی که ارتباطات را دگرگون خواهد کرد

ساخت متا موادی که ارتباطات را دگرگون خواهد کرد


مهندسان الکتریک UCLA مواد کامپوزیتی مصنوعی ساخته‌اند که قادر است امواج الکترومغناطیسی با فرکانس بالا همچون تراهرتز و فرکانس‌های مادون قرمز را کنترل کند.

 

‌به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه خبری فیز، این مواد که به دلیل برخورداری از خصوصیاتی که در طبیعت یافت نمی‌شود، در حقیقت نوعی متاماده محسوب می‌شوند، می‌توانند تصویربرداری، ارتباطات و دریافت اطلاعات را دگرگون کنند.
این مواد می‌توانند برای کنترل کیفی خطوط تولید مواد دارویی به کار گرفته شده و با سرعت بالا داروها را اسکن کرده و هرگونه نقصی را پیدا کنند. همچنین برای نقطه‌یابی تومورهای سرطانی در مراحل اولیه با استفاده از توموگرافی کاربرد دارند. دیگر استفاده‌های این مواد شامل تشکیل کانال‌های ارتباطی با سرعت بسیار بالاست.
فرکانس‌های تراهرتز مزیت های منحصر به فردی دارند؛ به عنوان مثل می‌توانند جزییات غیرقابل مشاهده در دیگر بخش‌های طیف موج را به خوبی ببینند. اما استفاده از آنها چندان گسترده نیست. سیستم‌های فعلی برای اینکه بتوانند ناحیه فوکوس اشعه تراهرتز را هدایت کنند به روش اسکن مکانیکی نیاز دارند که با مشکلات عملی زیادی همراه است.
متامواد جدید به عنوان نوعی لنز متحرک عمل می‌کنند که می‌تواند بر نواحی مختلف یک جسم فوکوس کند. این مواد به طور مکانیکی حرکت نمی‌کنند بلکه نقطه فوکوس به طور الکترونیکی و به کمک تغییر جریان الکتریکی جابه‌جا می‌شود. در این تکنولوژی خود مواد هرگز تغییر مکان نمی‌دهند لذا مشکل تکنولوژی‌های قبلی را ندارد. 
این مواد از پوشش فلزی دی‌اکسید وانادیوم بر روی سیلیکون ساخته شده‌اند و سوراخ‌هایی به شکل (+) بر روی آن قرار دارد. این مواد را می‌توان جلو اشعه رادیویی که در تصویربرداری استفاده می‌شود قرار داد. برحسب مقدار جریان الکتریکی، مواد می‌توانند نقطه فوکوس اشعه را به اندازه 44 درجه در راستای افقی یا عمودی تغییر دهند.
این تکنولوژی جدید می‌تواند به تصویربرداری، دریافت اطلاعات و برقراری ارتباطات با استفاده از تراهرتز و فرکانس‌های مادون قرمز کمک کند و مطمئن‌تر، متراکم‌تر، کم هزینه‌تر و سریع‌تر از آخرین تکنولوژی‌های امروزی است.
این مقاله در Nature Scientific Reports به چاپ رسیده است.

منبع: ایسنا