مهرزاد حمیدی ضمن حضور در غرفه ایسنا در بیستودومین نمایشگاه مطبوعات، درباره روند نظارت بر بوفههای مدارس گفت: در حال حاضر مدیریت بوفهها و نظارت بر بوفهها دو امر جداگانه محسوب میشود، برهمین اساس صدور مجوز برای بوفههای مدارس به سازمان دانشآموزی واگذار شده است.
وی افزود: در گذشته بوفه مدارس با مدیریت مستقل، جداگانه و متنوعی اداره میشد، در حقیقت یک جا بوفه را بخش خصوصی اداره میکرد، یکجا خود مدرسه و بعضا توسط سرایدار مدرسه اداره میشد اما در برنامه جدید چند مورد پیشبینی شد تا مدیریت یکپارچه و همسویی با سیاستهای تبیین شده در سراسر کشور برای بوفه مدارس عملیاتی شود.
معاون تربیتبدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: سازمان دانشآموزی علاوه بر صدور مجوز بوفه مدارس، حمایتهای لازم را نیز برای احداث بوفهها انجام میدهد. این سازمان در استانها و در مدارس نیروی لازم را دارد و میتواند درخصوص نظارت بر بوفهها اقدامات لازم را انجام دهد، اما در حوزه تخصصی یعنی آنچه که در بوفه مدارس عرضه میشود، نظارت بر عهده معاونت تربیتبدنی و سلامت آموزش و پرورش قرار گرفته است.
حمیدی با اشاره به اینکه در حوزه تخصصی باید چه محصولاتی در بوفهها عرضه شود و چه محصولاتی ممنوعیت عرضه در بوفههای مدارس دارد، توسط این معاونت در قالب دستورالعملهای تخصصی تنظیم و صادر شده است، گفت: برای اعمال نظارت بر بوفهها در معاونت تربیتبدنی و سلامت آموزش و پرورش دو مکانیسم در نظر گرفته شده است، به طوری که در ابتدا همکاران این معاونت نظارتهای لازم را مطابق دستورالعملهای تنظیم شده انجام میدهند و اداره بهداشت مناطق با کارشناسانی که دارند، به صورت دورهای از بوفه مدارس بازدید میکنند. در بازدید آنها اقلام ارائه شده در بوفه مدارس و بهداشت محیط بوفهها مورد بازبینی قرار میگیرد.
وی افزود: برای نظارت بیرونی مدارس با وزارت بهداشت هماهنگی شده تا در حوزه بهداشتی، این وزارتخانه نیروی خود را به مدارس اعزام کند و در همین راستا دستورالعملهای ویژهای نیز صادر کردهاند.
معاون تربیتبدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: در سال گذشته پس از بررسی بوفه مدارس توسط نیروهای وزارت بهداشت تنها 2 درصد مدارس از دستورالعملهای صادر شده توسط این وزارتخانه تخطی داشتند. البته یقین داریم که اگر نظارتهای ما کاهش پیدا کند تخطی بوفههای مدارس افزایش پیدا خواهد کرد.
منبع: