به گزارش ایسنا به نقل از هاروارد، آزمایشهای بالینی که در مدلهای حیوانی انجام شده نشان میدهد که این هیدروژل که بوسیله کاتتر در رگهای خونی تزریق میشود میتواند به انسداد رگهای خونی کمک کرده و خونریزیهای شدید را بند آورد.
"علی خادم حسینی"، عضو هیات علمی وابسته به موسسه ویس و استاد بخش علوم بهداشت و فناوری دانشگاه هاروارد / MIT و بیمارستان زنان و بریگهام اظهار کرد: این هیدروژل میتواند به طور کامل عروق خونی را در مناطق عروقی که بسیار پیچیده و دشوار بوده و یا در معرض فشار خون غیر معمول هستند بند آورده و از خونریزی جلوگیری کند.
این هیدروژل حتی در کسانی که دارای مشکل رقیق بودن خون بودند نیز موثر بود. این در حالیست که روشهای دیگر در انجام این کار با شکست مواجه شدند.
خادم حسینی پیشتر نیز شروع به ساخت باندهای هوشمند و مخصوصی برای درمان سوختگیهای شدید، زخم دیابت، زخم بستر به نام STB کرده بود.
STB ترکیبی از دو جزء است که یک هیدروژل نرم و قابل انعطاف را تشکیل میدهند. مولکولهای ژلاتینی و دیسکهای کوچک از نانو صفحات سیلیکات که از عملکرد سلولهای پلاکت واقعی برای لخته شدن خون استفاده میکند.
علی خادم حسینی دانشمند کانادایی ایرانی تبار در زمینه مهندسی پزشکی، بیومتریال و مهندسی بافت است.
این استاد برجسته ایرانی که در فاصله سالهای 2003 تا 2007 حدود 85 مقاله چاپ شده در مجلات معتبر و ثبت اختراع داشته است، تاکنون برنده 7 جایزه معتبر و افتخارات علمی گوناگون همچون قرارگیری در لیست 35 نفره برترین محققان جوان از طرف مجله technology review شده است و هم اکنون نیز نامزد دریافت جایزه علمی معتبری همچون BMW در آلمان است.
این پژوهش در Science Translational Medicine به چاپ رسیده است.
منبع: