اخبار
چهارشنبه، 17 آذر 1395
۱۵۰ هزار دانش آموز در هنرستان‌های کار و دانش تحصیل می کنند

۱۵۰ هزار دانش آموز در هنرستان‌های کار و دانش تحصیل می کنند


سمنان - مدیرکل دفتر کار و دانش وزارت آموزش و پرورش از پوشش ۱۰۰ درصدی هنرستان‌های کار و دانش در مناطق آموزشی کشور خبر داد و گفت: ۱۵۰هزار دانش آموز در این مراکز تحصیل می کنند.

 

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی آذرکیش ظهر چهارشنبه در آئین گردهمایی مدیران آموزش فنی و حرفه ای استان سمنان به میزبانی فنی و حرفه ای سمنان، با تاکید بر ضرورت ارتقای آموزش های فنی و حرفه ای در سطح کشور، ابراز داشت: ارتقای سطح کمی و کیفی رشته های کار و دانش و فنی و حرفه ای در راستای سیاست های مهارت آموزی و اشتغال زایی در دستور کار وزارت آموزش و پرورش قرار دارد که پوشش ۱۰۰درصدی مراکز کار دانش می تواند ما را به رسیدن به این مهم یاری کند.
وی افزود: امروز در همه مناطق آموزشی کشور حداقل یک هنرستان فنی و حرفه ای دایر شده و ما باید از این ظرفیت در بهبود بازار کار و مهارت آموزی نوجوانان و جوانان آتیه ساز ایران اسلامی به خوبی بهره مند شویم که این امر در زمره تاکیدات وزارت آموزش و پرورش است.
مدیرکل دفتر کار و دانش وزارت آموزش و پرورش، درباره ارتقای کمی رشته های کار و دانش نیز گفت: ۱۵۳رشته در چهار بخش خدمات، کشاورزی، صنعت، و معدن، برای شاخه کار و دانش تعریف شده که این میزان خوشبختانه بالاترین تعداد رشته های فنی در طول تاریخ تاسیس این نهاد را شامل می شود که می تواند کمک شایانی به سیاست های تربیت نیروی کار حرفه ای در آینده کند.
آذرکیش با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش در شاخه کاردانش به دنبال متناسب سازی آموزش های مهارتی با توجه به نیاز بازار کار است و ارتقای رشته های کاردانش در راستای ترویج این سیاست انجام می گید، ابراز داشت: امروز مراکز فنی و حرفه ای و کاردانش به خصوص در شهرستان ها تاثیربسزایی در اشتغال زایی خواهند داشت.
وی کی از سیاست های وزارت آموزش و پرورش را حرکت به سوی رشته های پرکاربرد در بازار کار دانست و تصریح کرد: در این زمینه خوشبختانه اقدامات خوبی در سطح کشور به وقوع پیوسته است.
مدیرکل دفتر کاردانش وزارت آموزش و پرورش، با بیان اینکه توسعه آموزش های مهارتی در زمره سیاست های این وزارتخانه است، گفت: همانگونه که شخص وزیر نیز در سخنان روز رای اعتماد در مجلس شورای اسلامی مطرح کرد، یکی از راه های تحقق اسناد بالادستی این وزارتخانه که همانا تاثیرگذاری مستقیم در رفع مشکل اشتغال جوانان قلمداد می شود، مورد تاکید ما بوده و در این راستا اقدامات خوبی در سطح شهرستان ها صورت گرفته است.
آذرکیش با اشاره به بند ۷۶ برنامه ششم توسعه کشور، ابراز داشت: این بند با موضوعیت تاثیرگذاری آموزش بر اشتغال تعریف شده که محوریت آن آموزش های کار و دانش محسوب می شود لذا باید گفت امروز افزایش تعداد رشته های فنی و حرفه ای برای ۱۵۰هزار دانش آموز پایه دهم می تواند گام نخست برای رسیدن به اشتغال جوانان باشد.
وی افزود: امروز همگان شاهد هستند که رشته‌های کاردانش با نیاز بازار کار متناسب شده است و این روند در سیاست های وزارتخانه آموزش و پرورش طی سال آتی نیز ادامه خواهد یافت لذا امیدواریم به زودی بتوانیم شاهد آثار مثبت این تغییرات و سیاست ها در رفع مشکلات اشتغال جوانان باشیم.

منبع: مهر