اخبار
دوشنبه، 04 بهمن 1395
3 بیماری مسری که سبب نگرانی دانشمندان شده‌اند

3 بیماری مسری که سبب نگرانی دانشمندان شده‌اند


موسسات خیریه، دولت‌ها و دانشمندان از سراسر جهان، در سوئیس گردهم آمده تا برای جلوگیری از سه بیماری که به طور بالقوه ویرانگر بوده و جز بیماری‌های همه‌گیر جهانی محسوب می‌شوند چاره‌ای بیاندیشند.

به گزارش ایسنا به نقل از ساینس الرت، آنها در این گردهمایی سه بیماری را به عنوان مهمترین و خطرناکترین بیماری‌ها معرفی کردند که عبارتند از سندرم ریوی خاورمیانه (MERS)، تب لاسا و بیماری ویروسی نیپا Nipah (NIV که همه آنها بسیار مسری بوده و در حال حاضر هیچ واکسن یا درمانی برای آنها وجود ندارد.
طرح این دانشمندان برای مقابله با این بیماری‌ها  "ائتلاف برای مبارزه نوآورانه با بیماری‌های اپیدمیک (CEPI) " نام داشته که مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس، بودجه آن را برای آغاز پژوهش‌های ساخت واکسن برای این سه بیماری تامین خواهد کرد.
تاکنون، سازمان‌های خیریه و دولت‌های مختلف در سراسر جهان 460 میلیون دلار را برای انجام این پژوهش‌ها آغاز کرده‌اند.
هدف فعلی این دانشمندان این است که برای هر کدام از این بیماری‌ها حداقل دو واکسن آزمایشی تولید کنند.
اولین بیماری که دانشمندان به طور جدی به دنبال تولید واکسنی برای آن هستند، بیماری MERS بوده که برای اولین بار در عربستان سعودی و در سال 2012 گزارش شده است.
به گزارش مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، MERS یک بیماری ناشی از یک ویروس است(به طور خاص، کوروناویروس) است که به سندروم تنفسی کرونا خاورمیانه (Middle East Respiratory Syndrome Coronavirus)  نام گرفته است.
بسیاری از بیمارانی که به MERS دچار می‌شوند دارای علایم حاد تنفسی، تب، سرفه و تنگی نفس هستند و گزارش شده که در حدود سه تا چهار نفر از هر 10 نفری که به این بیماری دچار می‌شوند می‌میرند.
در حال حاضر، MERS  فقط از طریق افرادی که از عربستان سعودی به مکان‌های دیگر سفر می‌کنند شیوع پیدا می‌کند.
هدف بعدی این دانشمندان تب لاسا و بیماری ویروسی نیپا بوده که یک تهدید جدی برای بشریت محسوب می‌شوند.
تب لاسا که در سال 2015 در غرب آفریقا کشف شد، زمانی شیوع پیدا می‌کند که انسان در معرض ادرار یا مدفوع آلوده موش قرار گیرد.
این ویروس می‌تواند از فردی به فرد دیگر و از طریق مایعات بدن انتقال یابد.
تاکنون 160 نفر در این منطقه به دلیل این بیماری جان باختند که بیشترین مرگ و میر در نیجریه رخ داده است.
بیماری NIV که همچنین Nipah نیز نامیده می‌شود در سال 1998 در مالزی کشف شد که از طریق خوردن غذای آلوده به خفاش میوه‌خوار شیوع پیدا می‌کند.
NIV درست مثل تب لاسا می تواند از انسان به انسان انتقال یافته که این امر بیشتر در محیط بیمارستان رخ داده و از سال 2001 تاکنون سبب مرگ 196 نفر شده است.
دانشمندان امیدوارند که این طرح به شکست ویروس‌ها قبل از اینکه آنها به بیماری‌های همه گیر جهانی تبدیل شوند، بینجامد.


منبع: ایسنا