به گزاش خبرنگار فرهنگی ایرنا، علی فریدونی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران درباره روند نظارت بر محتوای بخش بینالملل سیامین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران اظهار داشت: براساس مقررات و آییننامه نظارت بر محتوای بخش بینالملل، پنج - شش اصل را برای نظارت این بخش درنظر داریم که از زمان شروع مقدمات ورود کتابها به گمرک آغاز میشود.
وی ادامه داد: جلوگیری از ورود کتابهای با محتوای افراطیگری، خشونتگرایی، قومیتگرایی یا فرقههای انحرافی و در کل مواردی که نقد حاکمیت محسوب میشود در دستور کار است، هرچند بحثهای هنجاری، اخلاقی و ارزشی نیز در این نظارتها مدنظر است.
فریدونی افزود: ارزیابهای ما همگی افراد تحصیلکرده حوزوی و دانشگاهی هستند و از زمانیکه اسامی کتابها به فهرست کمیته بین الملل اعلام شد، طی دو مرحله کار خود را انجام میدهند در مرحله اول سعی داریم با راهنمایی و تعامل با ناشران، از ورود کتابهایی که شامل این مباحث میشوند به نمایشگاه جلوگیری کنیم و خوشبختانه همکاری خوبی را از سوی ناشران مشاهده کردیم.
فریدونی افزود: در مجموع درباره مباحث محتوایی بخش بینالملل عنوان و میزان مطرح نیست و تنها موضوعات است که در اصول آییننامه مدنظر قرار دارد. تا اینجا میتوان گفت نخستین روز نمایشگاه بخش بینالملل بدون توقیف، تخلف یا جمعآوری کتابی مشغول به کار بودهاند.
رییس کمیته نظارت بر محتوای بخش بینالملل نمایشگاه کتاب تهران گفت: گاهی ممکن است در حیطه نظارت بر محتوا و تصاویر و عنوان، برداشتهای متفاوتی وجود داشته باشد که با یک جمعبندی و تعامل خوب با ناشران رفع میشود.
وی درباره این سوال که صحبتهای در مورد بازنگری در اساسنامه بخش بینالملل شده و آیا این بازنگریها بحثهای محتوایی را شامل میشود یا نه، توضیح داد: بازنگری در آییننامهها در بخش نظارت، موارد اجرایی و کاربردی مثل نوع هماهنگی و تعامل با ناشر و همچنین نوع نگارش ادبیات موجود بوده است.
سی امین نمایشگاه کتاب تهران روز گذشته(سه شنبه) بطور رسمی افتتاح شد اما درهای نمایشگاه از امروز(چهارشنبه) به روی مخاطبان گشوده شد.
این رویداد فرهنگی تا 23 اردیبهشت ماه در شهر آفتاب برپا است.
منبع: