اخبار
دوشنبه، 25 اردیبهشت 1396
ترکیب صدف خرچنگ‌ و نقره، مالاریا را نابود کرد

ترکیب صدف خرچنگ‌ و نقره، مالاریا را نابود کرد


محققان دانشگاه ملی "اقیانوس" در تایوان موفق شدند با ترکیب ماده ای از صدف خرچنگ‌ها و نقره، پشه‌های مالاریا را نابود کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیواطلس، "کیتین"(Chitin) یک ترکیب شیمیایی هیدروکربنی است که کاربردهای فراوانی در پزشکی، داروسازی و حتی مهندسی دارد.
 این ماده سازندهٔ اصلی دیوارهٔ سلولی قارچ‌ها، اسکلت خارجی بندپایانی چون خرچنگ‌ها و حشرات، رادولای نرم‌تنان و منقار سر پایان، از جمله ماهی مرکب و هشت‌پا است. کیتین همچنین دارای خواص درمانی اثبات شده و کاربردهای صنعتی است. کیتین ممکن است با پلی‌ساکارید سلولز و با پروتئین کراتین مقایسه شود. با اینکه کراتین یک پروتئین است اما کراتین و کیتین دارای کاربردهای ساختاری مشابهی هستند.
محققان دانشگاه ملی "اقیانوس" تایوان موفق شدند بااستفاده از ترکیب نقره و صدف خرچنگ که محتوی مقادیر زیادی کیتین است، علاوه بر نابودی پشه‌های مالاریا، از رشد و نمو لاروهای مالاریا در آب نیز جلوگیری کنند.
در این پروژه که به سرپرستی پروفسور "جیانگ شیو هوانگ"(Jiang-shiou Hwang)  انجام شده، محققان ابتدا با قرار دادان صدف‌های دریچه هیدروترمال خرچنگ‌ها در فر، رطوبت آنها را خارج کردند و سپس کیتین موجود در آنها را خارج کردند.
در مرحله بعد کیتین بدست آمده با ماده نقره نیترات مخلوط شد که حاصل آن ترکیبی از  کیتین همراه با نانوذرات نقره بود.
این ترکیب در شش مخزن آب آلوده واقع در انستیتو ملی مقابله با بیماری در هند اسپری شد و مشخص شد حتی در دزهای پایین هم این ماده بسیار موثر بوده و توانسته لاروها و پیله‌های پشه‌های مالاریا را نابود کند.
پروفسور هوانگ معتقد است که این ماده می‌تواند از دیواره بدن لاروها و همچنین پیله‌های آنها عبور کند و وارد سلول‌ها شود و چرخه زندگی پشه مالاریا را متوقف کند.
نتایج این تحقیق در نشریه علمی "Hydrobiologia" منتشر شده است.


منبع: ایسنا