اخبار
ﺳﻪشنبه، 23 خرداد 1396
 پیروزی در راه است، اگر ...(بخش اول)

پیروزی در راه است، اگر ...(بخش اول)


هر سال، داوطلبان زیادی در آزمون سراسری شرکت می‌کنند و از میان این جمع پر شمار، فقط گروهی خاص به خواسته و هدف خود، که ادامه تحصیل در رشته و دانشگاه مورد نظرشان است، نایل می‌شوند. در واقع، این عده به طور کامل به هدف خود رسیده و پیروز می‌شوند.
با توجه به اینکه در حال حاضر، عده بسیار زیادی از شما داوطلبان گرامی، مشغول مطالعه برای یک حضور موفق درآزمون سراسری هستید، در این مقاله لازم دیدیم تا از راه‌های موفقیت و پیروزی در آزمون سراسری با شما صحبت کنیم تا با توجه به این موارد و عمل به آنها، در همین مراحل اولیه کار بتوانید موفق شده و به هدفتان برسید. برای موفقیت در این آزمون، حتماً موارد زیر را مورد توجه قرار دهید:

1- بخواهید و پافشاری کنید
وینسنت تی. لمباردی می‌گوید: «تفاوت بین یک فرد ناموفق و موفق، عدم توانایی یا کمبود دانش او نیست؛ بلکه نخواستن اوست.» آرزو، معنی دیگری برای خواسته است. برای موفق شدن باید بیشتر از هر چیز دیگری، آرزوی موفق شدن داشته باشید. افراد موفق، لزوماً باهوش‌تر و قوی‌تر از دیگران نیستند؛ ولی آرزوی آنها بیشتر است و آرزوی فراوانی برای دیدن تحقق هدفشان دارند. آیا شما هم این آرزوی فراوان را دارید؟ بدون آرزو، انگیزه رسیدن به هدف را نخواهید داشت.
یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین عوامل موفقیت، این است که شما واقعاً بخواهید موفق شوید، و برای رسیدن به این موفقیت، پافشاری و سماجت به خرج دهید. وقتی شما چیزی را می‌خواهید، تمام انرژی‌های دنیا دست به دست هم می‌دهند تا شما را به آن خواسته و هدف مورد نظرتان برسانند؛ پس ابتدا اهداف خود را از شرکت در آزمون سراسری مشخص کنید و سپس با تلاش و کوشش فراوان و با فرستادن انرژی‌های مثبت، برای رسیدن به این اهداف پافشاری کنید و به هیچ وجه به خود اجازه ندهید تا انرژی‌ها و سخنان منفی یا اتفاقات ناگوار، شما را از رسیدن به هدفتان بازدارند. اگر یک بار یا حتی چندین بار، شکست را تجربه کردید، باز هم ناامید نشوید؛ بلکه مجدداً تلاش و پافشاری کنید و مطمین باشید که این بار موفق خواهید شد.

2-انگیزه داشته باشید
بسیاری از دانش آموزان، از لحاظ توانایی و برخورداری از استعداد یادگیری، بسیار شبیه به هم هستند، ولی در پیشرفت تحصیلی، تفاوت های زیادی با یکدیگر دارند. این تفاوت، نه تنها در تحصیل، بلکه در سایر فعالیت‌های غیرآموزشی این افراد هم به چشم می‌خورد. شاید از خود سؤال کرده باشید که چرا چنین تفاوتی وجود دارد و چه چیزی عامل ایجاد این تفاوت است. یکی از عوامل توجیه کننده این مطلب، علاقه و انگیزه است.علاقه و انگیزه دانش‌آموزان، هم نقش علت را بازی می‌کند و هم نقش معلول را؛ یعنی یادگیرندگان علاقه‌مند به یک موضوع، نسبت به یادگیرندگان کم علاقه، موفقیت بیشتری کسب می‌کنند، و دوباره، این موفقیت بیشتر، سطح علاقه و انگیزه آنها را نسبت به این موضوع و موضوع‌های مشابه آن افزایش می‌دهد؛ پس حتماً به خاطر داشته باشید که این موتور مهم موفقیت و پیروزی را، یعنی علاقه به کاری که انجام می‌دهید و علاقه به هدفی که می‌خواهید به آن برسید، همیشه درنظر داشته باشید. برای ایجاد علاقه و انگیزه کافی هم حتماً سعی کنید که به اهداف خود فکر کرده و همیشه آنها را در ذهن خود مرور کنید.

3- تمرکز کنید
از عوامل بسیار مؤثر برای افزایش بهره‌وری در مطالعه و درک بهتر درس‌ها و موفقیت در تحصیل، داشتن تمرکز حواس به هنگام مطالعه است؛ یعنی فرد این توانایی را در خود ایجاد کند که با اختیار و توجه، دقت خود را روی موضوع یا کاری که انتخاب کرده، با میل و اراده متمرکز کند و از توجه به سایر موضوعات و کارها خودداری کند. برای ایجاد تمرکز حواس، باید عواملی را که مانع از تمرکز می‌شوند، شناخت و در جهت رفع آنها اقدام کرد. از جمله این عوامل می‌توان به بی‌علاقگی به موضوع مورد مطالعه، ناهماهنگی اراده و تخیل، مشغول بودن ذهن و ... اشاره کرد.

4- برنامه ریزی کنید
کمتر شخصی را می‌توان یافت که بدون برنامه‌ریزی، به موفقیت رسیده باشد. برنامه‌ریزی، جزو قدم‌های اصلی و اولیه موفقیت است و بدون آن، رسیدن به هدف، دشوار است. برای آزمون سراسری نیز، برنامه‌ریزی در قالب برنامه‌های کوتاه مدت و درازمدت، امری لازم است؛ پس برای موفقیت در آزمون سراسری، یک برنامه روزانه، هفتگی، ماهیانه و بلند مدت داشته باشید و برای عمل به آن، با تمام وجودتان تلاش کنید. اگر جزو افرادی باشید که از ابتدا کارهای خود را با بی‌نظمی و بدون برنامه انجام می‌داده‌اید، شاید در ابتدا عمل به برنامه تدوین شده سخت باشد، اما کم کم خواهید دید که چقدر راحت می‌توانید با برنامه، درس خوانده و موفق شوید.

5- هدف خود را تعیین کنید
برنامه‌ریزی صحیح، هنگامی امکان پذیر است که هدف، بخوبی تعیین و تعریف شده باشد؛ ضمن آنکه باید تصویر روشنی از آن هدف وجود داشته باشد تا کارها و تلاش‌های لازم در راستای رسیدن به آن، به نتیجه برسد. اهداف می‌توانند بلند مدت و کوتاه مدت باشند و حتی هدف کوتاه مدت را می‌توان به گام‌های کوچک‌تر تقسیم کرد؛ مثلاً اگر هدف بلند مدت، قبولی در رشته خاص در دانشگاهی خاص است، می‌توان هدف کوتاه مدت را مطالعه درست و کامل دروس در پایان هر سه ماه دانست و گام های کوچک را مطالعه هفتگی، روزانه و حتی مطالعه بخشی از دروس بر شمرد.
منبع: تبیان