اخبار
ﺳﻪشنبه، 23 خرداد 1396
پیروزی در راه است، اگر ...( بخش دوم)

پیروزی در راه است، اگر ...( بخش دوم)


در مقاله قبل نکاتی را برای کسب موفقیت و پیروزی در آزمون سراسری با شما عزیزان مرور کردیم و دانستیم برای موفقیت در این آزمون، حتماً باید نکاتی را مورد توجه قرار دهیم از جمله اینکه :

1- بخواهید و پافشاری کنید
2- انگیزه داشته باشید
3- تمرکز کنید                   
4- برنامه ریزی کنید          
5- هدف خود را تعیین کنید

در این مطلب ادامه این نکات را مرور می کنیم:

6- خیال پردازی کنید
جیمز آلن می‌گوید: «خیالی که شما در ذهنتان آن را می‌ستایید و ایده آلی که در صدر قلبتان می‌نشانید،همان چیزی است
که زندگی‌تان را با آن می‌سازید و تبدیل به همان می‌شوید.» برای موفق شدن، باید به موفقیت فکر کنید. فقط از راه تعمق در موفقیت است که می‌توانید آرزوی موفق شدن را خلق کنید. باید خیال واضحی از آنچه که دوست دارید آن را به دست آورید، داشته باشید. این آرزو و خواسته، باید شما را از پا درآورد. اگر این آرزو شما را از پا درآورد، بالاخره روزی تحقق خواهد یافت.

7- جرات داشته باشید و خود را باور کنید
دیل کارنگی می‌گوید: «کسی به بعیدترین نقطه می‌رسد که می‌خواهد کاری را انجام دهد و جرات انجامش را دارد. قایق اطمینان از ساحل دور نمی‌شود.» آیا جرات انجام کارهای غیرممکن را دارید؟ هیچ وقت نباید در زندگی‌تان، زمانی باشد که شما سعی بر انجام غیرممکن‌ها نداشته باشید. غیرممکن‌ها هستند که شما را پرورش می‌دهند و به شما آن چیزی را نشان می‌دهند که باید به آن تبدیل شوید.
بسیاری از داوطلبان، وقتی حرف آزمون سراسری و آزمون به میان می‌آید، خود را دست کم می‌گیرند و موفقیت در رشته‌ها و دانشگاه‌های خوب را در حد خود نمی‌دانند و یا از مطالعه و یادگیری بعضی از مباحث سخت نگرانند یا احساس می‌کنند آن طور که باید و شاید، مطالعه و آمادگی لازم را برای شرکت در آزمون ندارند. همین ترس و افکار منفی باعث می‌شود تا فرد، خود را پایین‌تر و کمتر از حدی تصور کند که هست یا می‌تواند باشد، و به این صورت برای موفقیت تلاش نمی‌کند.
شروع کنید و جرات داشته باشید و از دایره آسایش و راحتی خود دورتر بروید و خودتان را رشد دهید. میزان کاری را که انجام می‌دهید، افزایش دهید و انتظاراتتان را بیشتر نمایید و قوه تصور و خیالتان را تقویت کرده و به توانایی‌ها و قابلیت‌های خود اطمینان نموده و آنها را باور کنید. باز هم تکرار می‌کنیم: باور کنید که می‌توانید.

8- متعهد و وفادار باشید
ماریو آندرتی می‌گوید: «آرزو، کلید انگیزه است، ولی اراده و تعهد است که موجب پی‌گیری مداوم هدفتان می‌شود؛ تعهد به برتری که شما را قادر می‌سازد به موفقیتی که به دنبالش هستید برسید.» آیا اراده دارید؟ فرد مصمم بیشتر از هزاران فرد بی‌علاقه، موفق می‌شود. آرزو، اراده و تعهد، از لحاظ استراتژیک، شما را در موقعیت موفقیت قرار می‌دهند.
بسیاری از داوطلبان هدف دارند و خوب برنامه‌ریزی می‌کنند، اما وقتی زمان عمل فرا می‌رسد، یا اصلاً اهل عمل نیستند یا اینکه کم کم دست از تلاش بر می‌دارند. اگر به هدف خود متعهد و وفادار نباشید، به مرور انرژی و توان لازم را برای رسیدن به آن هدف، از دست خواهید داد. برای هر یک از ما اتفاق می‌افتد که روزهایی ناامید شده و دست از کار بکشیم و خسته یا بیمار شده و نتوانیم تلاش کافی داشته باشیم و انرژی ما برای مدتی تحلیل رود. این موضوع مهم نیست؛ مهم این است که بتوانیم خود را از این شرایط بیرون آورده و دوباره تلاش کنیم. برای انجام این کار نیز لازم است که پیوسته اهداف خود را در منظر چشمان خود تجسم کرده و به خود یادآوری کنیم که برای رسیدن به هدفمان باید تلاش و کوشش نماییم.

9- نرخ شکست خود را دو برابر کنید
توماس جی. واتسون می‌گوید: «می‌خواهید فرمولی برای موفقیت به شما ارایه بدهم؟ خیلی ساده است؛ نرخ شکست خود را دو برابر کنید. شما به شکست به عنوان دشمن موفقیت می‌نگرید؛ ولی اصلاً این طور نیست. شاید شکست شما را دلسرد کند یا شاید از آن چیزی یاد بگیرید؛ پس پیش بروید و اشتباه کنید. هر کاری که می‌توانید، بکنید؛ چون باید به یاد داشته باشید که آنجا جایی است که موفقیت را خواهید یافت.»
برخی از داوطلبان تصور می‌کنند که از همان ابتدای زمان آمادگی برای آزمون سراسری، باید همه تست‌ها را درست جواب دهند، همه نکات را بدانند و همه آزمون‌ها را با موفقیت پشت سر بگذرانند؛ اما این تصور، درست نیست. ممکن است در راه هدفی که می‌خواهید به آن برسید سختی زیادی را تحمل کنید، شکست بخورید و حتی یک یا چند سال پشت آزمون سراسری بمانید؛ اما مهم این است که این شکست ها به شما درس موفقیت بدهد؛ درس چگونه بودن و چگونه تلاش کردن برای سال بعد؛ پس اگر می‌خواهید موفق شوید، بدانید که شکست خوردن بد نیست؛ ضمن آنکه هیچ فردی با چند شکست کوچک، موفق نمی‌شود. شکست، راه رسیدن به موفقیت است؛ پس، از زمین خوردن نترسید و این بار، محکم تر و حساب شده‌تر قدم در راه بگذارید.

10- به سمت موفقیت بروید
ماروا کالینز می‌گوید: «موفقیت به سمت شما نمی‌آید، بلکه شما باید به طرفش بروید.» موفقیت از آسمان در آغوش شما نمی‌افتد؛ باید به دنبالش بروید، تعقیبش کنید و بیشتر از هر چیز دیگری آن را بخواهید. همه عزیزان داوطلب دوست دارند که در آزمون سراسری، دارنده رتبه برتر شوند و علاقه دارند که در یکی از بهترین رشته‌های گروه آزمایشی خود در بهترین دانشگاه‌ها پذیرفته شوند؛ اما نکته مهم این است که بدانیم برای رسیدن به آن، چه می‌کنند. یک فرد تنبل موفق نخواهد شد؛ فقط کسانی که برای رسیدن به هدف زحمت بکشند، موفق خواهند شد؛ پس تلاش کنید، تلاش کنید و باز هم تلاش کنید و با این تلاش‌ها، گام به گام، به سوی موفقیت و اهدافتان حرکت کنید. مطمین باشید در راهی که در پیشِ رو دارید، موانع زیادی خواهد بود؛ اما این خواستن، انگیزه، علاقه، برنامه، تعهد و وفاداری‌تان به هدف، خسته نشدن و استواری شماست که بالاخره همه چیز را شکست داده و شما را به موفقیت خواهد رساند.

و حرف پایانی اینکه:
موفقیت، پیش رفتن است، نه به نقطه پایان رسیدن. هر روز صبح در آفریقا، آهویی از خواب بیدار می‌شود و برای زندگی کردن و امرار معاش، در صحرا می‌چرد. آهو می‌داند که باید از شیر سریع‌تر بدود؛ چرا که در غیر این صورت، طعمه شیر خواهد شد. شیر نیز برای زندگی و امرار معاش در صحرا می‌گردد و می‌داند که باید از آهو سریع‌تر بدود، تا گرسنه نماند. مهم این نیست که تو شیر باشی یا آهو؛ مهم این است که با طلوع آفتاب از خواب برخیزی و برای زندگی‌ ات، با تمام توان و وجود، شروع به دویدن کنی.

منبع: تبیان