اخبار
شنبه، 27 خرداد 1396
 تست زنی به شیوه زمان دار(1)

تست زنی به شیوه زمان دار(1)


در این مطلب به طور خلاصه و به صورت اشاره، چند نکته را پیرامون تست زنی متذکر شده و سپس به تشریح آنها خواهیم پرداخت.
گروهی از دانش آموزان به خاطر ترس از کمبود وقت خیلی از سوالات را سطحی خوانده و سریع جواب می دهند و نه تنها نمره مثبت نمی گیرند بلکه به دلیل نمره منفی بسیاری از آزمون ها دچار ضرر می شوند و جالب است که این افراد معمولا در انتها وقت اضافه نیز می آورند مطلب زیر به بررسی روش تست زدن پرداخته است:

1- روش تست زنی با دو خودکار و فواید آن:
دانش آموز در این روش، یک مجموعه  تستی را انتخاب می کند و یک بار با اعمال زمان به آن پاسخ می دهد و بار دیگر بدون در نظر گرفتن زمان کار می کند. استفاده از دو خودکار با رنگ های مجزا به تفکیک نتایج کمک می کند.
اگر تعداد پاسخ های اشتباهتان در حالت اعمال زمان بیش تر باشد: باید روی مدیریت زمان کار کنید.
اگر تعداد پاسخ های اشتباهتان در حالت بدون زمان بیش تر باشد: باید یادگیری های ناقص و مباحثی را که مسلط نیستید شناسایی و رفع کنید.
اگر سوالاتی که انتخاب می کنید استاندارد باشد، نتیجه  کسب شده دقیق تر خواهد بود: پس سراغ تست های کنکور سراسری بروید.
تعداد سوالات باید متعادل باشد: مجموعه هایی که انتخاب می کنید از نظر تعداد سوال و زمان در نظر گرفته شده مشابه کنکور باشد.
در هر دو حالت میزان تسلط شما بر مبحث سنجیده می شود: عدم پاسخ گویی به سوالات دلایل مختلفی دارد که یکی از اصلی ترین آنها  تسلط کم است. برای این مباحث باید تست بیش تری کار کنید

2- در مشاوره های تحصیلی عمدتاً به دو شیوه  تست زنی اشاره می شود:
تست آموزشی
تست مجموعه ای با اعمال زمان
در تست زنی آموزشی هدف آشنایی با نحوه  طراحی سوال از مبحث تازه آموخته شده است و نباید روی درصد و نمره تمرکز کرد. در این روش تست ها به صورت تکی کار شده و پس از پاسخ گویی می توان به پاسخنامه مراجعه کرد. بعد از مطالعه درس جدید این روش تست زنی پیشنهاد می شود.
در روش دوم تست زنی، هدف محک زدن یادگیری است،  پس لازم است درصد نیز محاسبه شود. در این روش باید یک مجموعه تستی شامل 25 - 15 سوال انتخاب کرده و مطابق با زمان استاندارد برای آن، زمان در نظر بگیرید. مراجعه به پاسخ نامه پس از اتمام زمان پاسخ گویی است.
بایدهای ضروری:
توجه به روش اول بعد از اولین مطالعه
مطالعه پاسخنامه تشریحی
انتخاب تعداد سوال کم در هر بسته
توجه به زمان
مرور تست های کارشده

3- تکنیک های متفاوت تست زنی:
1- هدف گذاری چند از 10: این روش بهترین روش برای کاهش اشتباهات و رسیدن به تراز دلخواه است. همچنین باعث می شود دانش آموز تمام سوالات را با دقت بخواند و سرسری از آنها  نگذرد.
2- ضربدر و منها: این روش روشی است که هم در جلسه  آزمون و هم در پر کردن کتاب خودآموزی به شما کمک می کند. این روش این گونه است که زمانی که دارید سوال را می خوانید اگر بلد بودید تیک صحیح می زنید، اگر شک داشتید ضربدر می گذارید، اگر بلد نبودید منها می زنید و وقتی تمام شد اگر برای آن درس زمان باقی مانده بود، دوباره برمی گردید و به سوالاتی که ضربدر دارند می پردازید. اگر شک شما 100% برطرف شد پاسخ می دهید.
تکنیک ضربدر و منها:
سه نوع سوال وجود دارد:
سوالات ساده که بلد هستیم.
سوالات وقت گیر که بلد هستیم.
سوالات سخت که بلد هستیم.
در کنار سوالاتی که وقت گیر هستند علامت ضربدر (×) و در کنار سوالاتی که مبحث آن را نخوانده ایم یا سخت است و بلد نیستیم علامت منها ( -) می گذاریم.
پس از پاسخ به سوالات ساده در صورت اضافه بودن وقت به سراغ سوالاتی می رویم که ضربدر دارند و به آنها پاسخ می دهیم. عبور کردن از سوالاتی که بلد هستیم ولی زمان برند، هنر است، زیرا نفر اول کنکور هم به همه  سوالات جواب نمی دهد.
در کنکور ساده ترین سوال و سخت ترین سوال ارزش یکسانی دارند، برخلاف مدرسه ممکن است یک سوال، 1 نمره و دیگری 3 نمره داشته باشد.
تعداد سوالاتی که ضربدر خورده مهم نیست،  مهم این است که از کنار سوالاتی که منها دارند عبور می کنیم تا وقت اضافه برای حل کردن سوالاتی که ضربدر دارند بیاوریم.
مهم ترین مسئله در کنکور مدیریت زمان است.
3- زمان های نقصانی: مانند روش دوم است با این تفاوت که در روش قبل درس به درس پیش می رویم اما در این روش کلی است،  یعنی به زمان درس توجه نمی کنید بلکه به کل زمان آزمون توجه می کنید. این روش در درس های عمومی و آزمون های جمع بندی بسیار به شما کمک می کند. این روش زمانی قابل اجراست که ابتدا روش قبل را انجام دهید.
4- تکنیک تست خوانی: خواندن صورت سوالات صرف نظر از پاسخ گویی به آنها به شما کمک خواهد کرد تا سوالات سطح دشوار و چالشی را به راحتی شناسایی کنید و این امر به مدیریت زمان کمک می کند.
5-. تکنیک سوال های شک دار:
هر گاه به سوال شک دار رسیدیم در کنار سوال "ش" می نویسیم و پاسخ می دهیم و در منزل بررسی می کنیم. مثلاً اگر در فلسفه سوالات شک دار را اکثراً غلط جواب داده بودیم از این به بعد دیگر جواب نمی دهیم ولی اگر در ادبیات سوالات شک دار اکثراً درست بود از این به بعد جواب می دهیم.

4- افزایش مهارت تست زنى در آزمون هاى جمع بندى:
در مواجهه با یک سوال چهارگزینه اى ممكن است چند حالت براى تان ایجاد شود:
حالت اول: تشخیص مى دهید كه مى توانید به سوال پاسخ دهید یا خیر؟
حالت دوم: اگر مى توانید پاسخ دهید، چه روشى براى رسیدن به پاسخ نهایى انتخاب مى كنید؟
حالت سوم: اگر نمى توانید به آن پاسخ دهید، عكس العمل شما در مواجهه با سوال چیست؟
حالت چهارم: آیا زمان تعیین شده براى حل سوال به شما اجازه مى دهد به جواب آخر برسید؟
حالت پنجم: آیا داده ها را با دقت در فرمول هاى لازم براى حل تست جای گذارى مى كنید؟
توجه كنید باید همه  این حالت ها و كارها را در بازه  زمانى 90 ثانیه اى تشخیص داده و اجرا كنید. فكرتان را مدیریت كنید، زمان را در نظر بگیرید، آرامشتان را حفظ كنید، فرمول و نكته  لازم براى حل تست را پیدا كنید، تمركز كنید و با سرعت و با حفظ دقت به سوال پاسخ دهید. پاسخ گویى به سوالات چهارگزینه اى طبق شرایط فوق كار دشوارى نیست ولى نیاز به تمرین كردن و كسب مهارت دارد.
دوران جمع بندى فرصت مناسبى براى تمرین كردن و حل تست هاى كنكورهاى سراسرى است. در اولین آزمون جمع بندى به روش سه روز یکبار ممكن است نتوانید همه  این كارها را با هم انجام دهید و به اهدافتان برسید. وقوع این اتفاق را شكست تلقى نكنید بلكه بررسى كنید و ببینید از عهده  انجام كدام یک از موارد فوق برآمده اید. آنها را نقطه  قوت خودتان قرار دهید و براى آزمون بعدى هدف گذارى كنید و به اهداف دیگرتان دست یابید و یاد بگیرید و تمرین كنید كه موارد دیگر را به درستى به كار بگیرید.
از مجموعه آزمون ها تجربه كسب كنید و براى كنكور، مهارت تست خوانى، مهارت تشخیص سوالات آسان، مهارت نه گفتن به تست  هاى دشوار، مدیریت زمان، تقویت اراده، افزایش اعتماد به  نفس و در یک كلام مهارت تست زنى خودتان را افزایش دهید.

5- افزایش سرعت در تست زنی:
زمان یکی از فاکتورهای مهم موفقیت در کنکور است که شما باید مدیریت زمان را تمرین کرده و بر آن تسلط داشته باشید.
لازم است برای افزایش تسلط بر زمان وقتی در منزل تست کار می کنید از تکنیک دو خودکار استفاده کنید. در این روش ابتدا با در نظر گرفتن زمان با خودکار آبی به تمام سوالات پاسخ دهید و بار دیگر با خودکار قرمز بدون در نظر گرفتن زمان به تست ها پاسخ دهید.
قبل از بررسی، نگاهی به دو پاسخ  برگ بیندازید و تعداد سوالات پاسخ داده  شده را با هم مقایسه کنید. در کدام حالت تعداد بیشتری پاسخ داده اید؟
بار دیگر به سراغ پاسخ  برگ بروید و سوالات را بررسی کنید. این بار تعداد پاسخ های صحیح و اشتباه را با هم مقایسه کنید.
دلیل هر یک از پاسخ  های اشتباه را پیدا کنید.
چند درصد از پاسخ گویی اشتباهتان تحت تأثیر زمان بوده است؟
چند درصد در هر دو حالت اشتباه پاسخ داده اید؟
برای کنترل پاسخ  های اشتباهی که به دلیل عدم مدیریت زمان بوده است نیاز به تمرین تست بیش تری (البته با اعمال زمان) دارید. همچنین روی یادگیری  های ناقص خود تمرکز داشته باشید و با مرور نکات مهم، آنها را به یادگیری کامل تبدیل کنید.
منبع: تبیان