اخبار
یکشنبه، 28 خرداد 1396
 اصول تست زنی در کنکور (1)

اصول تست زنی در کنکور (1)




نگران بقیه قسمت ها نباشید؛ اگر مهم باشند در آزمون های بعدی از آنها هم تست می آید و به این ترتیب می توانید که مطالعه شان کنید. در واقع اگر به دلیل کمبود وقت نتوانستید همه تست های یک درس را به طور کامل حل کنید، جای نگرانی نیست؛ چون می توان در آینده به مناسبت های گوناگون بخشی دیگر از تست های باقیمانده را حل و کار قبلی را کامل تر کنید؛ به همین شکل، هم زمان درس مورد نظر دوره می شود و یادگیری ما هم به صورت پلکانی افزایش می یابد.
در واقع اگر برای تعیین نیاز خود در دروس اختصاصی، این گونه عمل نمایید که در هر درس، بخشی از آن درس را بخوانید که بیشترین تعداد سؤالات غلط یا «نزده» در آزمون مذکور از آن بخش یا فصل کتاب باشد، حال اگر شما در بازه سه روزه بعدی، تست مجموعه ای دیگری را از خود آزمون بگیرید، این بار، نیاز به مطالعه بخش های دیگری از دروس را خواهید داشت، و بعد از این که چند بار به این نحو عمل کردید، خواهید دید که مهم ترین بخش های کتاب ها را که بیشترین ضعف را در آن ها داشته اید، مورد مطالعه قرارداده اید. اگر هنوز متقاعد نشده اید که این روش، بسیار مفید است، دست کم دو دوره، این کار را انجام دهید تا در آزمون سوم (روز هفتم) متوجه شوید که چه تحولی دریادگیری شما ایجاد شده است.
داوطلبان عزیز! توجه داشته باشید که نمی توان تعداد آزمون ها را برای همه داوطلبان یکسان دانست، بلکه بسته به میزان آمادگی داوطلبان و مباحثی که بعد از آزمون باید مرور و رفع اشکال شود، این تعداد متفاوت است. ممکن است که داوطلبی در طی سه هفته بیست آزمون و داوطلب دیگر در همین مدت، هفت آزمون را بررسی کند.

اگر نمره اولین دسته از تست های دروسی که قبلاً مطالعه کرده ایم کمتر از چهل درصد باشد، تست زدن را متوقف می کنیم. در این روش، ادامه حل تست بی فایده است و پیشرفتی در کار نخواهد بود و باید دوباره برگردیم و مطالب خلاصه شده را به صورت دقیق تر و کامل تر از قبل بخوانیم. کسانی که خوب درس نمی خوانند و به سراغ تست ها می روند، عملاً وقت بیشتری را از دست می دهند.
در هنگام تست زنی سرعتی پیش از کنکور سعی کنید که برخی از مهارت های مربوط به تست زنی را هم حتماً فراگرفته یا تمرین کنید. این مهارت ها به شما کمک خواهد کرد تا در جلسه امتحان با آرامش و سرعت بیشتری تست زنی کنید. از جمله این مهارت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 اولویت بندی دروس اختصاصی
بیشتر مشاوران و افرادی که کنکور موفقی را پشت سر گذرانده اند، معتقدند که سؤالات دفترچه را باید به ترتیب  پاسخ داد. شما نیز سعی کنید که این موضوع را در تمرین های تست زنی انجام دهید تا بعداً به صورت راحت تر بتوانید به تست زنی در کنکور مبادرت نمایید. بعد از این که تمام سؤالات ساده همه درس ها را جواب دادید و مطمین شدید که دیگر سؤال ساده ای برای جواب دادن وجود ندارد، مدت مشخصی را بسته به زمان باقی مانده (مثلاً نیم ساعت) برای درس های دارای ضریب بالاتر (مثلاً درس های ضریب چهار) کنار بگذارید و سعی کنید که سؤالات بیشتری از آن درس ها را تا حد امکان جواب دهید.

توجه به درس های با انحراف معیار منفی بالا

درس هایی که خیلی ها از آن ها بیزارند و اصلاً در کنکور به آن ها اعتنایی نمی کنند، می توانند برای شما الهه شانس باشند؛ مثلاً در گروه آزمایشی علوم انسانی، داوطلبان از تست های ریاضی بیزارند. در گروه آزمایشی علوم تجربی، درس های ریاضی و فیزیک کمتر طرفدار دارد. در گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی نیز، درس شیمی کمتر طرفدار دارد.
هنگام تمرین تست زنی سرعتی سعی کنید به این درس ها توجه کنید و به هر چند تست که می توانید از این دروس جواب دهید، پاسخ دهید. این موضوع باعث خواهد شد تا وضعیت شما در میان سایر داوطلبان بهتر شود. البته اگر این درس ها را اصلا مطالعه نکرده اید، نگران نباشید و تمرکز خود را روی درس های دیگر قرار داده و وقت خود را به آن دروس اختصاص دهید.

لازم نیست که همه مطالب یک تست را بدانید

برای پاسخ دادن به بعضی از تست ها، نیاز به دانستن همه مطالب مورد نظر طراح نیست و فقط با دانستن بخشی از تست می توانید گزینه های نادرست را از درست جدا کنید و خود را به جواب صحیح برسانید؛ پس، از همین الان سعی کنید تا این مهارت را در خود پرورش داده یا بالا ببرید؛ زیرا می توانید با دانستن بخشی از تست و دقت در نکته خواسته شده، جواب را پیدا کنید.

منبع: تبیان