خانه
پرسش های متداول
تماس با ما
Toggle navigation
خانه
آشنایی
درباره شرکت مبتکران
رزومه شرکت مبتکران در یک نگاه
درباره مدیرعامل
افتخارات
پرسش های متداول
تماس با ما
About us
فروشگاه
مویدو
میچکا
بسته آموزشی
ثبت نام آزمون
معرفی خدمات آموزشی
آزمون های تشریحی
آزمون های دوره ای
آزمون تفکیکی
خدمات مشاوره
آزمون های تیزهوشان
آزمون های توصیفی
نمایندگی ها
نمایندگی های فروش و پخش کتاب
نمایندگی های آزمون
سفارش کتاب از مدارس
جذب نمایندگی آزمون
تور های آموزشی
تماس با واحد ارتباط با مدارس
تماس با واحد نمایندگی ها
پنل ارسال پیامک نمایندگی ها
پرتال آزمون
ثبت نام آزمون
فرصتهای شغلی
جستجو
اخبار
دوشنبه، 23 مرداد 1396
[ARTICLELINKWITHOUTTITLE]
هر چه می خوانم، زود فراموش میکنم! بخش دوم
چگونه از عجله در مطالعه خودداری کنیم؟
برای حل این مشکل، قبل از هر چیز باید علت آن را بشناسیم تا بتوانیم در راه رفع و زدودن آن تلاش کنیم. عجله در مطالعه عوامل گوناگونی دارد که به طور مختصر به بعضی از آن ها اشاره می کنیم:
الف ـ بی نظمی و نداشتن برنامه
یکی از علل مهم عجله در یادگیری، بی نظمی و نداشتن برنامه مناسب برای چگونه استفاده کردن از وقت است. نداشتن یک برنامه دقیق و واقع بینانه برای استفاده از وقت، برای همه افراد، بخصوص برای کسانی که اهل مطالعه و تحقیق هستند، ضعف بسیار بزرگی به شمار می رود. در همة امور نقش بسیار مهم نظم را نباید نادیده انگاشت و باید دانست که علت موفقیت علمی اکثر دانشمندان و متفکران، داشتن نظم در مطالعه و زندگی بوده است. بدین ترتیب، آنانی که جایگاه نظم را در اداره امور زندگی شان دریافته و نظم را حاکم بر زندگی خود کرده اند، نقش شگفت انگیز آن را در موفقیت و پیشرفت خود بخوبی حس می کنند.
چگونه اوقات خود را منظم کنیم؟
برای داشتن برنامه و نظم، باید دو امر را مدّ نظر قرار داد:
اول آنکه برای هر درس یا موضوع مورد مطالعه، با توجه به محتوا و کمیت آن درس یا موضوع و اهمیت آن و همچنین با عنایت به میزان یادگیری در موضوع یا درس مذکور، باید ساعاتی را تعیین کنیم؛ مثلاً به دروسی که احتیاج به تمرین یا حل مساله یا نیاز به تفکر دارد، وقت بیشتری اختصاص دهیم.
دوم آنکه هر درس یا موضوع را در وقت خاص خود مطالعه کنیم؛ یعنی گذشته از اینکه باید برای هر درس یا موضوع، وقت مطالعه در نظر گرفته شود، باید این وقت در ساعات خاصی باشد و ساعات مطالعه تا جای ممکن در هم تداخل نکنند و پس از گذشت مدتی، برنامه نیز مورد ارزیابی قرار گیرد.
فواید نظم و برنامه ریزی
اولین فایده برنامه ریزی آن است که ذهن شخص نسبت به مساله مورد نظرش شرطی می شود؛ یعنی بین احساس او و موضوع مورد مطالعه، رابطه ای به وجود می آید و شخص قبل از شروع به مطالعه برای یادگیری هر چه بهتر آمادگی پیدا می کند.
دومین اثر نظم و برنامه ریزی، جلوگیری از انباشت و تراکم درس هاست. اگر دانش آموز یا دانشجو به طور منظم و بر اساس برنامه های از قبل تعیین شده هر روز، هر درس را در ساعت خاص آن درس مطالعه کند، قطعاً هنگام امتحان با انبوهی از مطالب برای یادگیری روبرو نخواهد شد، و این نکته خود موجب می شود که قبل از برگزاری امتحان در آرامش روحی به سر برده و احساس اضطراب نکند. مان در کتاب معروف خود به نام «اصول روان شناسی» اکیداً توصیه می کند که تا حد امکان، مطالب کتاب را به قسمت های مختلف تقسیم کنید و سعی نکنید که خود را با شتاب برای امتحان آماده سازید. ممکن است بتوانید مطالب انباشته شده را یکباره یاد بگیرید، ولی به همان نسبت، امکان نگهداری مطالب برای مدتی طولانی تر نیز کمتر است.
سومین اثر مثبت نظم و برنامه ریزی، برخورداری از فرصت کافی برای مطالعه، تحقیق و انجام سایر امور زندگی و حتی تفریح در اوقات فراغت است. کسانی که در زندگی از نظم و برنامه ریزی غافلند، همواره دچار کمبود وقت می شوند و در نهایت نیز به هیچ یک از کارهایشان به نحو مطلوب نمی رسند.
ب ـ عدم احساس مسؤولیت و نداشتن هدف
فقدان روح مسؤولیت پذیری در انسان، موجب بها ندادن به وقت و بی رغبتی در مطالعه است، و نداشتن هدف از مطالعه نیز موجب می شود که شخص انگیزه لازم را برای تلاش در این زمینه نداشته باشد.
اگر فرد، به موضوع مورد مطالعه علاقهمند نباشد، انگیزهای نیز برای ایجاد تمرکز نخواهد داشت.
کسی که میخواهد با شتاب هر چه تمامتر موضوع مورد مطالعه را به اتمام برساند، تمرکز خود را از دست می دهد.
منبع:
تبیان
دسته بندی اخبار
تازه های نشر (923)
..کتاب کودک - داستان (88)
..عنوان بندی کتاب ها (2)
..امتحان نهایی (4)
اخبار آزمون (1170)
اخبار عمومی (14653)
اخبار آموزشی (3279)
مقالات مشاوره (1387)
خلاقیت ها (4)
اخبار فرهنگی (1165)
خبرگزاریها (46)
المپیاد ریاضی نوجوانان ایران مبتکران (74)
به کانال رسمی مبتکران در تلگرام بپیوندید