اخبار
ﺳﻪشنبه، 03 مرداد 1396
کمک گاوها به محققان در درمان ایدز

کمک گاوها به محققان در درمان ایدز


محققان طی انجام یک پژوهش جدید دریافتند که بدن گاوها آنتی بادی‌هایی را تولید می‌کند که می‌توان از آن برای مقابله با ویروس اچ.‌آی‌.وی(HIV) استفاده کرد.

 

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس آلرت، محققان برای مدت طولانی به دنبال روش‌هایی هستند تا بتوانند آنتی‌بادی‌های خنثی کننده وسیع الطیف(Bnabs) را تولید کرده و به افراد مبتلا به اچ.‌آی‌.وی کمک کنند.
این آنتی بادی‌ها توانایی مبارزه با انواع متعددی از ویروس‌ها را دارند.
Bnabs موضوع مهمی در تحقیقات اچ.‌آی‌.وی هستند، زیرا ویروس با هر تقسیم سلولی به آرامی تغییر می‌کنند؛ بدین معنی که یک آنتی بادی اختصاصی خاص نمی‌تواند آن را متوقف کند.
یک مطالعه جدید نشان داده است که گاوها می‌توانند در دستیابی به این آنتی‌بادی‌های خنثی کننده وسیع الطیف کمک بسزایی به محققان کنند.
محققان در انجام این پژوهش جدید موفق به کشف این موضوع شدند که Bnabs، شباهت زیادی به انواع آنتی بادی‌های موجود در بدن گاوها دارند.
گاوها به اچ.‌آی‌.وی مبتلا نمی‌شوند، اما پس از آنکه محققان به آنها یک پروتئین تزریق کردند که بسیار مشابه با ویروس HIV است، بدن آنها شروع به تولید آنتی بادی‌هایی کرد تا از این ویروس جلوگیری کند.
این پروتئین‌ها سپس استخراج شده و در پتری دیش(ظرف آزمایشگاهی) بر روی چندین گونه از اچ.‌آی‌.وی که در تلاش برای آلوده کردن سلول‌ها بودند آزمایش شده و  محققان به نتایج موفقیت آمیزی دست پیدا کردند.
در حال حاضر محققان در فکر ایجاد آنتی بادی‌های مشابه در بدن انسان هستند.
این کشف همچنین ممکن است امکان استفاده از خون گاو در مقیاس بالینی به منظور ارائه حفاظت کوتاه مدت علیه ویروس اچ.‌آی‌.وی و یا درمان کسانی که در حال حاضر آلوده هستند را فراهم کند.
این کار می‌تواند به کاهش رنج 1.1 میلیون بیماری که در حال حاضر در ایالات متحده به اچ.‌آی‌.وی مبتلا هستند کمک کند.
آنتی بادی‌های موجود در بدن گاو می‌توانند در درمان بسیاری از اختلالات دیگر نیز مفید باشند، زیرا به نظر می‌رسد توانایی مبارزه با ویروس‌ها و بیماری‌های متعدد را دارند.
محققان در حال کار با شرکت‌های داروسازی هستند تا از این آنتی بادی‌ها برای مبارزه با اختلالات خود ایمنی، سرطان‌های خاص و بیماری‌های عفونی مانند مالاریا استفاده کنند.
دانشمندان به طور گسترده ای در پی این هستند که از گاوها برای تولید روش‌های درمانی جدید در درمان سل استفاده کرده و حتی این حیوانات را برای ایجاد مقاومت در برابر تغییرات اقلیمی پرورش دهند.


منبع:
ایسنا