به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال اکوئیپمنت، این ماده که قادر به چسبیدن به اجسامی است که در آب غوطه ور هستند، اخیرا مورد آزمایش قرار گرفته و مشخص شده است که از تمامی محصولات موجود در بازار عملکرد بهتری دارد.
متاسفانه تمامی روشهایی که در حال حاضر در جراحیها و برای چسباندن دو بافت به یکدیگر از آنها استفاده میشود(مانند بخیه زدن)، تهاجمی بوده و برای همه جراحیها مناسب نیستند.
محققان به منظور ساخت یک چسب جراحی که به خوبی در زیر آب کار کرده و در عین حال غیرسمی بوده و از نظر بیولوژیک با بدن انسان سازگار باشد، به بررسی موجوات زنده ای پرداختند که پروتئینهایی با خواص مشابه را تولید میکنند.
آنها به طور خاص به بررسی3,4- dihydroxyphenylalanine (aka DOPA) پرداختند که یک اسید آمینه و جزئی از پروتئینهایی است که صدفهای دریایی و سایر حیوانات از آن برای چسباندن خود به صخرههای مرطوب استفاده میکنند.
این ماده جدید که حال حاضر ELY16 نامگذاری شده، حاوی پروتئین الاستین است که همانطور که از نام آن بر میآید، الاستیسیته و اسید آمینه تیروزین را تولید میکند. هنگامی که آنزیم تیروزیناز به ELY16 اضافه می شود، تیروزین را به DOPA تبدیل کرده و کاری میکند که این ماده به طرز چشمگیری به اجسام غوطه ور در آب بچسبد.
منبع: ایسنا