به گزارش خبرنگار مهر، آیین تقدیر از نهادها، سازمانها و تشکلهای نشر در برگزاری سیامین نمایشگاه بینالمللی کتاب شامگاه سهشنبه (۱۰ مرداد) با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دستاندرکاران این نمایشگاه و همچنین جمعی از اصحاب نشر و کتاب در هتل ارم در تهران برگزار شد.
سید عباس صالحی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سیامین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در سخنانی در این برنامه با ابراز امیدواری نسبت به برگزاری سی و یکمین دوره این رویداد در سال آینده با اختیاراتی همهجانبه به اهالی نشر برای برپایی آن در فضایی آرام گفت: نمایشگاه کتاب باید مکانی باشد که اهل فرهنگ در آن احساس امنیت کنند و این رویداد که یک اتفاق اصلی و بزرگ است، به شکلی کاملاً آرام برگزار شود.
وی افزود: در کنار این مسئله مهم و اساسی، موضوع دیگر این بود که نمایشگاه کتاب همزمان با انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد و تلاش زیادی صورت گرفت تا این اتفاق بزرگ فرهنگی با حاشیههای سیاسی همراه نشود و وجهه فرهنگی آن محفوظ بماند که این مسئله بسیار مورد تأکید بود.
صالحی ادامه داد: نمایشگاه سیام به عنوان مکانی امن برای اهالی فرهنگ، بستری بود که در آن اتفاقات مهمی رخ داد و به عنوان مثال شاهد بودیم که وجهه بینالمللی این رویداد امسال پررنگتر از دورههای قبل بود که این افق مطلوبی را در زمینه تقویت دیپلماسی فرهنگی ایجاد کرده است.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مراسم تقدیر از دستاندرکاران نمایشگاه کتاب را در شب گذشته طلیعهای برای شروع سی و یکمین دوره این رویداد توصیف کرد.
در این مراسم همچنین امیرمسعود شهرامنیا مدیرعامل مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی و قائم مقام سیامین نمایشگاه کتاب تهران، برگزاری این رویداد را مرهون همکاری دهها دستگاه نهاد و تشکل صنفی عنوان کرد و گفت: این طبیعی است که هنوز امکانات شهر آفتاب برای برگزاری نمایشگاهی در عظمت نمایشگاه کتاب تهران که پرمخاطبترین نمایشگاه کتاب جهان و دومین نمایشگاه از نظر گستره جغرافیایی در دنیا است، فراهم نیست.
وی در عین حال نمایشگاه امسال را قابل قبولتر از دوره قبل ارزیابی کرد و در ادامه با ارائه گزارشی از سیامین دوره این رویداد گفت: امسال در بخش ناشران داخلی ۶۴ هزار مترمربع فضای مورد تقاضا داشتیم که ۳۰ هزار و ۶۷ متر از آن تخصیص یافت و بین ناشران تقسیم شد. همچنین ۲۶۶۴ ناشر در این بخش ثبتنام کرده بودند که از این تعداد ۲۲۷۴ ناشر و ۳۰۰ ناشر به عنوان نماینده در ۱۸۱۷ غرفه ساماندهی شدهاند و به عرضه بیش از ۲۳۰ هزار عنوان کتاب داخلی پرداختند.
به گفته شهرامنیا، در بخش خارجی هم ۲۲۷۶ مترمربع فضای نمایشگاهی به ۴۵ ناشر در بخش لاتین و ۲۷ ناشر در بخش عربی تخصیص یافته بود تا به عرضه حدود ۲۰۰ هزار عنوان کتاب خود مبادرت کند.
قائم مقام نمایشگاه کتاب نیز حضور ایتالیا به عنوان کشور مهمان ویژه دوره سیام این رویداد را پررنگ خواند و با اشاره به حضور استانبول به عنوان اولین شهر مهمان در نمایشگاه کتاب تهران در سال جاری و همچنین حضور ۱۰۷ مهمان خارجی در این دوره تأکید کرد: نمایشگاه کتاب تهران توانسته است جایگاه خود را به عنوان یک نمایشگاه معتبر در دنیا ثابت کند.
وی با اشاره به نتایج نظرسنجی از بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب تهران برای سنجش میزان رضایت آنها از این نمایشگاه، ضمن تأکید بر این نکته که این تصور که نمایشگاه خالی از اشکال است، تصور غلطی است، در عین حال اعلام کرد: بیش از ۷۵ درصد از بازدیدکنندگان از نمایشگاه امسال کتاب تهران ابراز رضایت در حد مطلوب یا بسیار مطلوب کردهاند که در مقایسه با عدد ۶۸ درصدی سال گذشته، رشد مناسبی را نشان میدهد.
شهرامنیا با اشاره به وعده مسئولان وزارت ارشاد برای سپردن کلید نمایشگاه کتاب به تشکلهای نشر در دوره سیویکم ابراز امیدواری کرد برای فراهم شدن بسترهای لازم جهت برپایی یک نمایشگاه کمنقصتر، تمهیدات لازم اندیشیده شود.
در این نشست همچنین محمود آموزگار رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در سخنانی با اشاره به اینکه امر واسپاری زمانی میتواند کامل شود که اتحادیههای صنفی قدرتمند و فراگیر در کشور وجود داشته باشند، از اینکه هنوز یک اتحادیه سراسری ناشران و کتابفروشان در کشور وجود ندارد، اظهار تأسف کرد و از دولت خواست موانع موجود پیش پای تشکیل چنین اتحادیهای را برطرف کند.
در مراسم همچنین مهدی اسماعیلیراد معاون اجرایی سیامین نمایشگاه کتاب تهران و حجتالاسلام ناصح رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران به بیان نکاتی در خصوص نمایشگاه کتاب تهران پرداختند.
در پایان از نهادها، سازمانها و تشکلهای نشر در برگزاری سیامین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تقدیر به عمل آمد.
منبع: مهر