اخبار
ﺳﻪشنبه، 31 مرداد 1396
قدم قدم تا لبخند واقعی

قدم قدم تا لبخند واقعی



زندگی روزانه ما سرشار از فراز و نشیب هایی است که موجب نوسان روحیه ما می شود. رویدادها زمانی ما را غمگین و ناراحت کرده و گاهی باعث شادی ما می گردد. بر اساس دانسته های گذشته و یافته های جدید، شادی از نیازهای اساسی بوده و حق مسلم همه افراد است.
هیجانات ما از سوگ و ناامیدی تا وجد و سرخوشی را در بر می گیرد. شادی خواستنی ترین و شیرین ترین احساس بشر است. شادی به زندگی معنا می بخشد و موجب نشاط روحی و سلامتی و افزایش توانایی می شود. امروزه در نتیجه پژوهش های علوم مختلف شواهد و یافته های بسیاری در مورد شادی وجود دارد. این یافته ها نشان می دهد که احساس شادی علاوه بر آن که شیرین و دل انگیز است، وجودش سلامت و عمر انسان را افزایش می دهد و سبب برقراری پیوند محبت آمیز میان افراد، جلوگیری از آسیب های اجتماعی و رشد و آرامش جامعه بشری می شود. بسیاری از متفکرین بهترین جامعه را جامعه ای می دانند که بیشترین شهروندان شاد را داشته باشد. بنابراین همه مسئولان جامعه و تک تک افراد بر خود لازم می دانند که برای افزایش شادی های همگا نی و فردی تلاش کنند.

 به نقل قول از ارسطو اگر از مردم بپرسیم عالی ترین خوبی های قابل دسترس چیست؟ خواهند گفت "شادی ". زن و مرد، پیر و جوان، ثروتمند و فقیر پیوسته در جستجوی شادی اند و کیفیت زندگی خود را بر اساس میزان شادی شان می سنجند. در واقع شادی بزرگترین موهبتی است که داریم. جمله معروفی است که: اغلب مردم تقریباً به همان اندازه شاد هستند که انتظارش را دارند. شادی واژه ای است که شاید ما به سادگی از آن بگذریم و نسبت به آن توجهی نشان ندهیم. در واقع برای شاد بودن به دنبال بهانه های گوناگون می گردیم. اشتباه بزرگ اغلب مردم آن است که برای شاد بودن  و شادمان زیستن به دنبال کسی یا چیزی می گردند. حال آنکه منشا شادمانی را باید در قلب و درون خود جست و جو کرد. برای شاد زیستن نباید دنبال بهانه ای باشیم . شادی در یک قدمی ماست و می تواند در هر زمان تجربه شود. اگر به مسرت باطنی دست یابید، حتی اگر شرایط زندگی به میل و خواست شما نباشد، باز هم شادمان خواهید بود.
روان شناسان در صدد هستند تا علل شادی و فرایند هایی را که باعث شادی می شوند، پیدا کنند. تا بتوانند راههایی را برای بهبود شادی بیابند.

آنها دریافته اند افرادی که عزت نفس، احساس کنترل، خوش بینی و هدفمندی بیشتری دارند از افراد دیگر شادترند. لبخند در انسان از علایم داشتن اعتماد به نفس و خودباوری و عامل ارتباطات زیبای انسانی است. انسان هایی که لبخند بر لب دارند و چهره ای گشاده از خود نشان می دهند، کسانی هستند که خود را عالی باور دارند.
 دکتر ریچارد لیارد در کتاب معروف و پژوهشی خود به نام " شادی" که در سال 2004 منتشر کرده بر هفت عامل بزرگ زیر تاکید می کند: ارتباطات خانوادگی- وضع اقتصادی- شغل- اجتماع و دوستان- وضع سلامتی- آزادی شخصی و ارزش های شخصی.
او می گوید که این عوامل به ترتیب اهمیت نوشته شده اند و نتیجه می گیرد که کیفیت روابط ما با دیگران بیش از همه چیز بر شادی مان اثر می گذارد. رابطه های اجتماعی اثر بسیار زیادی  بر شادی و جنبه های دیگر سلامتی دارد و شاید بزرگترین علت آن باشد. حمایت اجتماعی دوستان نیز بر سلامتی جسمی و روانی اثر می گذارد و منجر به کاهش افسردگی می شود. بودا می گوید" شادی وقتی می آید که شما با کلمات و کارهایتان برای خود و دیگران مفید واقع شوید."

ضرورت شادی و اثرات خنده
خنده پدیده ای است که غالباً برای ابراز شادمانی به کار می رود و در بین موجودات زنده فقط انسان از این توانایی برخوردار است. انسان با توانایی خندیدن به دنیا می آید و بدون هیچ آموزشی از همان آغاز می تواند بخندد. تحقیقات علمی جدید همگی موید آن ضرب المثل قدیمی اند که می گوید خنده بر هر درد بی درمان دواست. خندیدن نوعی آنتی بیوتیک طبیعی است که همه انسان ها با استفاده از آن می توانند بسیاری از دردهای خود را تخفیف دهند. خنده ارزانترین داروی پیشگیری و مبارزه با بسیاری از بیماری هاست و باعث پایین آمدن ضربان قلب و کاسته شدن فشار خون می گردد و از آنجا که شخص را وادار می کند نفس عمیقی بکشد موجب می شود میزان اکسیژن بافتها افزایش یابد. لذت خنده باعث طولانی شدن عمر می شود. پژوهش ها نشان داده است که خندیدن از بروز انواع سکته ها و لخته شدن خون  در رگ ها جلوگیری می کند. تحقیقات دانشمندان نشان می دهد که خنده بهترین درمان برای افرادی به شمار می رود که دوران بهبودی پس از سکته قلبی را می گذرانند، زیرا فشار خون آنان را کاهش می دهد. خنده با کاهش کورتیزول و افزایش فعالیت سلول های کاهنده در افزایش سیتو کنین، دستگاه ایمنی را تقویت می کند. خنده یکی از مهم ترین ورزش هاست. هیچ ورزشی نمی تواند مثل خنده بیشتر عضلات بدن را به جنبش در آورد. یک دقیقه خندیدن برابر با چهل مرتبه نفس کشیدن است.
خندیدن به نوعی ورزش برای عضلات صورت است. ماهیچه های دهان، بینی، گونه ها و اطراف چشم موقع خنده حرکت می کند. حتی دیافراگم، ماهیچه های شکم و شش ها هم بهنگام خندیدن فعال می شوند.خنده، استرس را همچون یخی در برابر آتش ذوب می کند. لبخند و خنده رشد سرطان را متوقف می کند. همچنین کسانی که بیشتر می خندند، کمتر در معرض ابتلا به سرطان قرار دارند. و کسانی که در زندگی، خود را از شادی دور نگه می دارند، به مراتب بیشتر از مردم شاد به سرطان دچار می شوند. لبخند باعث می گردد افراد جوان تر به نظر برسند. لبخند زدن بهترین اکسیر جوانی است که داریم. چیزی که برای همه قابل دسترس است.
منبع: تبیان