به گزارش ایسنا به نقل از ساینس دیلی، این شیوه از امواج تراهرتز و روشهای محاسباتی جهت بالا بردن وضوح تصاویر گرفته شده بهره میبرد. ترکیب این دو قابلیت، امکان تصویربرداری تراهرتز را فراهم و شناسایی زودهنگام سرطان پوست بدون نیاز به بیوپسی بافت بیمار را ممکن میکند.
در منشور الکترومغناطیس، طول موجهای تراهرتز بین میکروموجها و نور مادون قرمز قرار میگیرند و نور موجود در این ناحیه برای کاربردهای زیستی ایدهآل است چون بر خلاف پرتوهای ایکس، حامل انرژی زیادی نیست و به بافتها آسیب نمیرساند.
مطالعات قبلی نشان داده بود سلولهای سرطان پوست، نور تراهرتز را بیش از سلولهای سالم جذب میکنند و این بدین معناست که میتوان از تصویربرداری تراهرتز برای تشخیص بافت سرطانی از بافت سالم بهره برد.
دانشمندان قبلا هم از نور تراهرتز برای شناسایی سرطان پوست استفاده کرده بودند اما به دلیل وضوح پایین تصاویر ارائه شده، بافت سرطانی را فقط هنگامی مشاهده میکردند که به اندازه کافی بزرگ شده بود.
تیم تحقیقاتی دانشگاه اکستر به دنبال شناسایی زودهنگام بافت سرطانی بود و اعضای آن امیدوارند رویکرد جدید با داشتن قابلیت تصویرگرفتن تراهرتز سریع، در نهایت منجر به ساخت ابزاری شود که سرطان را در مطب پزشک تشخیص دهد.
جزئیات این دستاورد علمی در مجله Optica منتشر شد.
منبع: ایسنا