اخبار
ﺳﻪشنبه، 07 شهریور 1396
منشا اثربخشی واکسن آنفلوانزا در ژن است

منشا اثربخشی واکسن آنفلوانزا در ژن است


یک پژوهش که در دانشگاه ییل انجام شده نشان دهنده امضاهای ژنی خاصی است که با واکنش مؤثر واکسن آنفلوانزا ارتباط دارند.

 

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، تحقیقات جدید مشخص کننده خوشه‌های خاصی از ژن‌هایی هستند که به نظر می‌رسد با اثربخشی واکسن در ارتباط هستند، اما به طرز عجیبی کشف شد در حالی که آنها می‌توانند با واکنش و اثربخشی بالا نسبت به واکسن آنفلوانزای خوکی در سن 35 سالگی ارتباط داشته باشند، روند متفاوتی در کسانی دارند که بیش از 60 سال دارند.
این مطالعه جدید شامل داده‌های شش گروه جداگانه واکسیناسیون آنفلوآنزا انسانی بود که بر روی بیش از 500 فرد و در دو گروه سنی: زیر 35 سال و یا بیش از 60 سالگی انجام شد. این تیم، اثربخشی واکسن آنفلوانزا را با محاسبه میزان پاسخ آنتی‌بادی به هر فرد تعیین کردند.
تجزیه و تحلیل ژنتیکی افراد جوان‌تر نشان دهنده 9 ژن که افزایش بیان و شش ژن که کاهش بیان داشتند بود که این امر نشان دهنده پاسخ شدید آنتی بادی به واکسن بود. اما در گروه سنی مسن‌تر این اتفاق نیفتاد.
جذاب ترین بخش تحقیق کشف این مسئله بود که بیان ژنی که سبب افزایش واکنش واکسن در جوانان می‌شد واکنش افراد بالای 60 سال را بهبود نمی‌بخشید و حتی در افراد مسن‌تر با ویژگی‌های ژنتیکی مشابه شرایط را وخیم تر کرد.
"ساتس استیون کلاینتین"، استاد پاتولوژی در دانشکده پزشکی ییل اظهار کرد:"ما به طرز شگفت انگیزی دریافتیم که اختلافات اولیه، هم در سطح ژن و هم در سطح ماژول، بین شرکت کنندگان جوان و مسن تر همبستگی معکوس داشت."
همبستگی معکوس عجیب و غریب بین افراد جوان و مسن یک ناهنجاری شگفت انگیز بود که محققان در حال حاضر نمی‌توانند آن را توضیح دهند. این تیم به طور خاص در این مطالعه خاطرنشان می سازد که تحقیقات بیشتری در مورد این اختلافات سنی مورد نیاز خواهد بود.
در نهایت این تحقیق به بهبود واکسن‌ها کمک خواهد کرد و به پزشکان اجازه می‌دهد تا بتوانند نتیجه واکسن را در افراد پیش‌بینی کنند. مکاشفات جدید همچنین بینش‌هایی را درباره منشا ژنتیکی در پس پاسخ سیستم ایمنی بدن ما را ارائه می‌دهند.
این پژوهش در مجله Science Immunology منتشر شده است.


منبع:
ایسنا