اخبار
دوشنبه، 13 شهریور 1396
روند تکامل انسان مورد ابهام واقع شد

روند تکامل انسان مورد ابهام واقع شد


مجموعه‌ای از رد پاهای فسیل‌شده شبیه به رد پای انسان در یونان کشف شده که ممکن است موجب بازنویسی داستان تکامل انسان شود.

 

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، ما بسیاری از ویژگی‌های میمون‌ها را با خود مشترک می‌دانیم، اما شکل پاهایمان یکی از این اشتراکات نیست.
بنابراین کشف رد پاهایی شبیه به رد پای انسان که متعلق به 5.7 میلیون سال پیش است، تعجب آور است. علاوه بر این، قسمت جالب این موضوع این است که این رد پاها در جزایر یونان یافت شده‌اند که به این معنی است که هومینین‌ها (انسان‌تباران)، آفریقا را خیلی زودتر از آنچه که روایت کنونی ما می‌گوید، ترک کرده‌اند.
انسان‌تباران با نام علمی " Hominini"، تباری از زیرخانواده انسان‌ساییان هستند. این تبار شامل تمام گونه‌های موجود یا منقرض‌شده‌ای است که به انسان امروزی نزدیک‌ترند تا به شامپانزه‌های امروزی. به اعضای این تبار نام متعارف‌تر "دودمان انسان" هم اطلاق می‌شود.
استخوان‌ها و رد پاها به ما کمک کرده‌اند تا تاریخ تکامل انسان را بررسی کنیم و تشخیص دهیم. یکی از اولین هومینین‌ها گونه‌ای است که به نام "Ardipithecus ramidus" شناخته شده است که بیش از 100 نمونه از آن شناخته شده است.
این موجودات حدود 4.4 میلیون سال پیش زندگی می‌کردند و دارای پاهایی شبیه به شامپانزه‌ها بودند با انگشت شست بزرگ که به سمت کنار پا زاویه داشت.
مجموعه‌ای از رد پاهای کشف شده از "Laetoli" واقع در تانزانیا که متعلق به حدود 700 هزار سال پیش است، نشان می‌دهد که شکل پای انسان‌ها تا آن زمان تکامل بیشتری یافته بود.
اما فسیل‌هایی که به تازگی در یونان کشف شده، نشان‌دهنده رد پاهایی شبیه به انسان و شبیه به همان فسیل‌های کشف شده در تانزانیا است. این نکته بیانگر آن است که هومینین‌ها بسیار زودتر از آنچه تا کنون تصور می‌شد، آفریقا را ترک کرده‌اند و بسیار زودتر از چیزی که محاسبه شده بود، تکامل یافته‌اند.
کاملا مشخص است که این رد پاها مربوط به دوره "میوسن" یعنی حدود 5.7 میلیون سال پیش هستند.
جالب توجه است که این فسیل‌ها با توجه به کشف اخیر استخوان‌های 7 میلیون ساله در یونان و بلغارستان می‌توانند با هم پیوند یابند و موجب بازنویسی تاریخ تکامل انسان شوند.
"پر آلبرگ"، نویسنده نهایی این مقاله می‌گوید: این کشف چالش روایی مبتنی بر تکامل اولیه انسان را به چالش می‌کشد و احتمال دارد بحث‌های زیادی را به وجود آورد. این که آیا جوامع علمی و تحقیقاتی، رد پای فسیلی کشف‌شده را به عنوان شواهد قانع کننده‌ای از حضور هومینین‌ها در دوره "میوسن" می‌پذیرند یا خیر مورد بحث است.
این مقاله در مجله " Proceedings of the Geologist's Association" منتشر شده است.


منبع:
ایسنا